MyMenu1

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2010. június 30., szerda

H3444

Egy kis érdekesség.

1890-ben Dr. James Strong (1822-1894), a New Jersey-beli Drew Teológiai Főiskola Szövegmagyarázati Tanszékének professzora, mintegy száz munkatársával visszavezette az angol Biblia (King James Version) teljes szókészletét  az eredeti héber és görög szövegekhez. Ez a munka az Ószövetségben használt 8674 héber szótövet és az Újszövetségben használt 5523 görög szótövet dolgozta fel mindenféle számítógép segítsége nélkül! Az eredeti szavak mindegyike meg van számozva. Ezek „Strong-számok”-ként ismertek.

2010. június 21., hétfő

Növekvő "ima-index"

Most egy kis rövid, evangélizációs dolgot osztok meg. Válság ide-oda, problémák, világi gondok,stb... Ma már annyi mindent lehet mérni grafikonnal. Talán az imádságra is igaz ez. "Aki mást felüdít, maga is felüdül."

2010. június 12., szombat

Egy vitás kérdés

A lehető legnagyobb pontossággal (egy nyelvtani elemző módszer szerint) igyekeztem a Biblia mondanivalóját feltárni, függetlenül az emberi véleményektől és butaságoktól -- a Szentlélek néhány ajándékának használatával kapcsolatosan. Hívőket érdekelhet, a nem hívők pedig nem biztos, hogy érteni fogják.*