MyMenu1

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2010. október 23., szombat

Teljesítményért vagy ajándékként?

‎"Akárhányszor, amikor a mennybe jutást az emberi teljesítménytől (jóság, x cselekedetek, vallásosság, erkölcs, stb...) teszik függővé, tudhatjuk, hogy maga az ördög van a háttérben."
A bűn örök halállal fizet, de Isten ajándékot ad: örök életet az Úr Jézus befejezett munkája által. Kegyelemből van tehát üdvösségünk, Jézusba vetett bizalmunk által, és ez a kegyelem nem a mi érdemünk.

2010. október 20., szerda

Múlt idő

A Biblia legtöbbször múlt időben beszél az örök életről, mert azok, akik Jézus elvégzett munkájában és feltámadásában hisznek, már megkapták. (Nem: majd, vagy talán megkapják). Micsoda kimondhatatlan öröm, hogy nem kell bizonytalankodni, erőldködni, félni, hogy jaj, mi lesz velem a végén... Ez a kegyelem lényege. Ez a különbség Jézus és a többi közt.

2010. október 13., szerda

Bocs

Amikor Isten mutatja meg, hogy mások egy bizonyos viselkedése mennyire fájdalmas nekünk, megtanulunk bocsánatot kérni azoktól, akikkel korábban mi is hasonló módon bántunk. Sőt, szinte sürgetve is érezzük magunkat erre. És utána milyen jó megkönnyebbülni és élvezni, ahogy helyreállnak kapcsolataink.

2010. október 9., szombat

Ő mindenre elég

Azt akarod, hogy lenyűgözzenek? Ő Csodálatos. Nem tudod egyben tartani életed? Ő a Tanácsos. Biztonságra vágysz? Ő az Erős Isten. Örök életet akarsz? Ő az Örökkévalóság Atyja. Stresszelsz? Ő a Békesség Fejedelme. (Jézus -- az Őt megelőző korokban élt Ézsaiás próféta szerint)

2010. október 1., péntek

A különbség a megbocsátott és a vallásos ember között

Hiszek Istenben. De nem veszek részt liturgiákon, mert a Biblia szerint Jézus liturgiája a kereszten Isten számára tökéletesen elégséges volt. Ha valami kegyességet e templomi liturgiáktól várnék, tagadnám meg leginkább Jézus áldozatának befejezett voltát, tetteimmel elutasítván Isten tökéletes megbocsátását.