MyMenu1

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2010. november 29., hétfő

Csodálatra teremtve

Van egy gondolat, ami azóta a fejemben van, hogy leköltöztünk az Isten által adatott missziós központba.

Isteni valuta

A Facebookon olvastam Reinhard Bonnke evangélistától az alábbi szösszenetet, melyet méltónak tartottam magyarul is közzétenni:

2010. november 23., kedd

Énekelni fogok - Don Moen

Bár ma belement a szög a lábamba, akkor is dicsérni fogom az Urat. Még ha fáj, akkor is!

Gyermekien egyszerű!

Ekkor [miután Jézus a válás ellen beszélt], gyermekeket hoztak hozzá, hogy érintse meg őket; a tanítványok pedig elkezdték feddeni azokat, akik a gyerekeket hozták. Jézus pedig ezt látva haragra gerjedt és ezt mondta nekik: Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Isten országa. Komolyan mondom, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképp sem megy be abba. Aztán ölébe vette őket, és kezét rájuk téve megáldotta őket. (Márk 10:13-16)

2010. november 20., szombat

Felhőtlenül

Ahogyan a felhők elválasztják a földet a nap sugaraitól, ugyanúgy választják el az emberiséget Teremtőjétől a levegőég birodalmának hazugságokat terjesztő fejedelmei, kik sátán (Istent és embert egymás felé vádló) követei. De ahogyan a felhőket is a nap erejétől létrejövő szelek viszik tovább, ugyanúgy Isten szeretete az, ami áttör az embert tőle elválasztó hazugságokon.

2010. november 19., péntek

Fényesebb a Napnál

Amikor az ember kint felejti a fát, annak ellenére, hogy a jártasabbak szóltak, hogy eső lesz és a vizes fa nagyon nehezen gyullad be, hajlamos arra, hogy magába ereszkedjen, hogy megint elszúrt valamit.

2010. november 18., csütörtök

Növekedés a hit útján

Beköltöztünk többé-kevésbé a bocskaikerti missziós központunkba. Isten egyre inkább a merészebb hitből való élet felé vezérel, amint a Bibliát nyitott, és emberi elméleteket és tanításokat is félretevő szívvel tanulmányozom. Ez a hit arról szól, hogy el kell kezdenünk úgy élni és viselkedni, ahogyan Jézus élt.

2010. november 12., péntek

Nincs más Isten

Chris Tomlin: Our God c. dalának műfordítása, mely a 2011. évi Nyári Dicsőítő Iskola egyik slágere lett, majd ennek hatására országosan is elterjedt. Azóta különféle stílusú feldolgozások is születtek már belőle.

2010. november 11., csütörtök

Színtiszta szeretet

Egy barátom ajánlotta az alábbi dalt, melyet meg is hallgathattok angolul. Készítettem egy nyersfordítást hozzá.

2010. november 10., szerda

Add meg magad!

A legjobb dolog a világon megadni magunkat Jézusnak, letenni terheinket, problémáinkat, gyengeségeinket, csalódásainkat, egyszóval életünket az Ő kezébe, és hagyni, hogy Ő megtöltse azt valódi és elmúlhatatlan dolgokkal.

2010. november 5., péntek

Felmentve!

Ha eleged van abból, hogy állandóan kritizálnak vagy úgy érzed, gyakran elrontasz valamit, és emiatt vádlod magadat, de szeretnél megszabadulni a vádlásoktól, kiritikáktól, lenézésektől, akkor ez az üzenet neked szól:

A megbocsátás súlyosan helyreállítja az Ön és környezete kapcsolatát

Megbocsátás...

Mint valami cigi-felirat, csak ez jobb. Ez is függőséget hoz létre. Ha egyszer beleszívunk a megbocsátás levegőjébe, s így ráérzünk a menny légkörére, akkor soha nem akarjuk letenni, sőt, mindenkit meg akarunk vele áldani.

2010. november 2., kedd

Filmajánló: Veszett szabadság

Igaz történet.

Veszett szabadság
Veszett szabadság
Raul Ries kung-fu tehetséggé válik, de nem tudja kontrollálni azokat az erőket, amiket szabadon engedett. Szétzilálja jövendőbeli családját is, felesége rémülten menekül a kisgyerekkel. A fiatal apuka elhatározza hogy megöli őket és akkor...

Halottak napja vagy az Élő Úr napja?

Amíg a világ november elsején a halottak napját "ünnepli", a guatemalai Almalonga városa a feltámadást és az élő Jézust ünnepli e napon. Bárcsak egyre több és több olyan város létezne, ahol az emberek nem hitetlenkednek, nem siránkoznak, hanam végre elhiszik, amit a Biblia mond, hogy "Jézus halála által megsemmisítette azt, akinek hatalma van a halálon, vagyis az ördögöt." 1