MyMenu1

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2011. február 26., szombat

Isten senkinek sem fog megbocsátani!

Ezzel a botrányosnak ható címmel szeretném ismét felhívni a figyelmet egy óriási különbségre a közhiedelem és a Biblia állítása között.

Sokan úgy gondoljuk, hogy a megtérésünkkor Isten bocsánatát kell kérnünk, és ezután ő meg is fog bocsátani. De ez így nem állja meg a helyét. Isten senkinek sem fog megbocsátani, ha bocsánatát kérjük.

2011. február 25., péntek

Tűzszekerek

Bizonyára ismeritek a négy Oszkár-díjas Tűzszekerek c. filmet. (Internetes kapcsolattal megnézhető itt!)

A film két olimpiai futó megtörtént esetét dolgozza fel. Eric Isten dicsőségéért fut. Harold pedig inkább azért, hogy elismerjék őt az emberek és a társadalom. A film alapötlete nekem nagyon tetszik. Tényleg vannak olyan emberek, akik inkább Ericek, és vannak olyanok, akik inkább Haroldok. Illetve előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor inkább Haroldként viselkedünk, mint Ericként.

2011. február 16., szerda

Adósságrendezés

Manapság nagy probléma hazánkban a lakáshitelesek ügye. Az állam és a bankok próbálnak ügyeskedni, hogy hogyan lehetne "enyhíteni" (azaz átütemezni) a törlesztéseket. Hát nem tudom, mennyire fog ez sikerülni, mert van egy mondás, miszerint: "akinek nincs, annak még az is elvétetik, amije van."

Szóval nekem van egy akciótervem adósságrendezésre. Egyesek szerint nem reális, mások szerint talán elrugaszkodott. Nem tudom, egy biztos, Isten Igéje mondja, tehát működnie kell. Különben Isten hazudna.

2011. február 13., vasárnap

Más dolgába avatkozó

Vannak emberek, akik mindig mindent jobban tudnak. És ami még ennél is rosszabb, hogy ezt mindenáron be akarják bizonyítani. És ami a legidegesítőbb, hogy ha azt mondod egy ilyennek, hogy kösz, nem kell a segítséged, akkor kijavítja a munkádat a hátad mögött. S ezzel kimondatlanul is elítél. A nem kívánt segítség nem segítség, hanem teher.

2011. február 11., péntek

Isten győzött!

Egy kis összefoglaló arra, hogy mi a fontos, aminek mindig benne kell lennie az evangéliumban (örömhírben), amit másoknak elmondunk:
Eszetekbe juttatom továbbá, atyámfiai, az evangéliumot, melyet hirdettem nektek, melyet be is vettetek, melyben állotok is, amely által üdvözültök is, ha megtartjátok, aminémű beszéddel hirdettem néktek, hacsak nem hiába lettetek hívőkké. Mert azt adtam előtökbe legfőképpen, amit én is úgy vettem, hogy a Krisztus meghalt a mi bűneinkért az írások szerint; és hogy eltemették; és hogy feltámadott a harmadik napon az írások szerint. (1Korinthus 15:1-3)

2011. február 7., hétfő

Tetszik, még ha nem is igaz?

Bizonyára mindenki hallott már a legújabb őrületről: a lájkolásról. Az angol "like" (ejtsd: lájk) jelentése: tetszik, kedvelni. Az interneten egy adott cikket, képet, hozzászólást, stb. megjelölhetünk, hogy tetszik. (Pl. már ezen a blogon is lehet lájkolni a cikk alatt a Tetszik gombra kattintva.) A gép pedig kiírja, hogy hány embernek tetszik. Bár nincs kimondva, mégis az érzésünk támad, hogy ha valami minél több embernek tetszik, annál inkább "jobb". És lehet, hogy tényleg jó, de az is lehet, hogy félrevezetés az egész...

2011. február 1., kedd

Vele vagy Nélküle

Hmm...

Az embereknek nem a világválság a problémájuk.
Nem a munkanélküliség.
Nem a hideg tél, nem az árvíz, nem a vörösiszap, nem a földrengés.
Még csak nem is az, hogy senki sem törődik velük.

Sokan szeretnének jószívűen ezeken a tüneteken segíteni. De a megoldás sosem a tünetek kezelése, hanem az okoké!