MyMenu1

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2011. június 29., szerda

Szeressétek ellenségeiteket! - 1. Bírálóidat

A "Szeressétek ellenségeiteket" sorozatban a kegyelem gyakorlati oldaláról fogok beszélni. A hegyi beszédben leírtak egy "teszt" arra nézve, mennyire értettük meg a kegyelmet, és mennyire éljük meg mi is másokkal szemben azt, amit Isten velünk tesz hibáink és bűneink ellenére. Voltaképp a hegyi beszéd megélése az az élő Bibliafordítás, amit a kétkedők, keresők, szkeptikusak olvasnak.

2011. június 28., kedd

Amit Isten nem tud megtenni

Isten két dolgot képtelen megtenni.
Nem tud hazudni és változni.
A valóság az egy halmaz. A hazugság meg egy másik halmaz.
Isten nem tud átlépni a valóságból a hazugságba.
Ha van egy rossz istenképed, akkor az a hazugság halmazban van.
Azért nem találod Őt, mert rossz helyen keresed.

2011. június 23., csütörtök

De Isten

Az emberek általában először a jót mondják, majd egy DE után kezdik mondani a rosszat... Én viszont annyira szeretem, amikor Isten mondja, hogy: DE... Nézzünk egy példát:
Bár még sötétség borítja a földet, sűrű homály a nemzeteket, DE fölötted ott ragyog az ÚR, dicsősége meglátszik rajtad. (Ézsaiás 60:2)
E példából láthatjuk, hogy gyakran szkeptikus szemünké az első szó, DE Istené az utolsó! Ilyen példákon fogunk végigmenni a Bibliában, és megnézzük majd a gyakorlati alkalmazást is életünkre.

2011. június 17., péntek

Jézus, a valláslapító

A ceremoniális vallásról kevesen tudják, de az eredeti szó, a latin religió (re-ligare) jelentése: visszamenni a megkötésekbe. Tehát egy szabad embert újra megkötözötté tenni. Jézus pedig azért jött, hogy szabadulást hirdessen a foglyoknak, szabadon bocsátást a megkötözötteknek és hogy bekötözze a megtört szíveket. Jézus kegyelmet jött hirdetni a megvetetteknek, nem szabályokat és börtönt. Hitetlenként tehát ezért volt számomra visszataszító a paposdi-templomosdi, és ezért volt kimondhatatlan nagy öröm megismerni Jézust!

Az alábbiakban összeállítottam egy kis brosúrát az alapvető különbségekről, melyeket hirdethetünk egy vallásos embernek. Remélem, hasznos lesz elválasztani a világosságot a sötétségtől. :)

2011. június 16., csütörtök

Tessék???

Csillagtérkép
Tegnapelőtt voltunk misszióstársammal, Balázzsal annál a nyolcvanéves Zoli bácsinál, akivel közösen végezzük a hajdúböszörményi cigánymissziót. Erről a Zoli bácsiról annyit kell tudni, hogy a cocilizmus alatt a legkülönfélébb magas pozíciókban vehetett részt, s mindezt úgy, hogy Bibliáját nyíltan felvállalta az eftásak előtt. Nem hogy nem rúgták ki, egyedül őrá mertek rábízni állami pénzeket, mert tudták, hogy istenfélő, és nem fogja lenyúlni.

 Ő mutatott nekem egy csillagtérképet, majd valami történt bennem...

2011. június 12., vasárnap

Kommunikációs minitréning

A kommunikáció fontos dolog. Minden haszontalanul kimondott szóért el fogunk számolni az ítélet napján. Ezért fontos a szívünk állapotának megvizsgálása, hogy megfelel-e a beszédünk az aranyszabálynak: "Amit szeretnél, hogy veled cselekedjenek, te is úgy cselekedj a másikkal."1 Az Úr Jézusról azt jegyezték fel: "ő nem tett bűnt, álnokság sem hagyta el a száját."2 Fontos tudnunk, hogy a nyelv olyan, mint egy kis tűz, mely lángba borítja az egész erdőt, így a helytelen beszéd lángba boríthatja életünket, kapcsolatainkat.3

2011. június 10., péntek

Szeretetnek szerfelett emelkedett verse

Lehet nekem ember-nyelven, esetleg menny-nyelveken szerfelett repdesnem szeretettelen, ez esetben recsegek-rettentek. Lehet, eleve bejelentem neked ez s ez lesz meg, s efelett beleleshetek rejtett esetekbe, s eszemmel ezeket megfejtem, s mennynek ereje --mert bevetem-- hegyeket terel el, de szeretetet bennem nem lelsz: semerre sem vezet, s kezem nem lesz tele. S mert szerencsevesztett embereknek leteszem feleslegem, s teljes eledelemmel megetetem ezeket, s efelett testem elperzseltetem, de ebben nem mennynek szeretete vezet: ez esetben felesleges lettem.

2011. június 9., csütörtök

Eszeveszetten szeret

Kegyelem eszperente nyelven. Ezeket mennynek egy szeretett embere jegyezte le. Jegyezd meg, s vedd lelkedre.

Egy remek eset

Engedd meg nekem eszperente nyelven elrebegnem eme remek esetet, melynek eredete nem emberek, mert ez fent lett elrendelve. Ezen te mennyet nyerhetsz!

2011. június 2., csütörtök

A mennyei hintó

Isten igazsága olyan, mint egy hintó, melybe csak bele kell ülnünk és az biztonságosan elvisz a mennyig:

Vezess engem a Te Igazságodban az én ellenségeim miatt, és egyengesd a Te utadat énelőttem. Zsoltár 5:9. 

Dávid parittyaköve

Léteznek olyan Isten-bolondok, akik minden akadályon simán túllátnak és győznek. Míg néptömegek állnak az óriással szemben, és racionális eszük csak félelmüket generálja, addig ezek az őrültek minden szabályt fölrúgva egyenest nekirohannak a legyőzhetetlennek vélt ellenségnek. Nos, a Biblia elmondása szerint Isten ezeket a bolondokat szereti. Legalábbis Dávid ilyen volt, aki nem önmaga kis termetére, sem harci felszerelésére, de még csak nem is az óriás előnyére tekintett. Vajon hogyan győzte le Góliátot? Azt hiszem, elég volt a langyi-bangyi kis vicces, megnyugtató tanításokból.