MyMenu1

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2011. november 30., szerda

Az igazi hű barát

A hűséget nem a jó, hanem a rossz időkben szokták tesztelni. Ahogy a ragasztót. Onnan tudod, hogy jól köt, amikor a két összeragasztott tárgyat elkezded széthúzni és egyben maradnak...

2011. november 22., kedd

Dalfordítás: Hadd lássam kereszted!

Egy barátom ajánlotta figyelmembe a Hillsong: "Lead me to the Cross" c. dalát. Amikor először hallgattam, nem maradt száraz a szemem. Az ilyen dalok, melyek megérintenek, nem maradhatnak érintetlenül.

Tehát közzéteszem a próba fordítást.

2011. november 21., hétfő

Isten szíve szerint – 3

Folytatom a zsoltáros sorozatot...

2011. november 18., péntek

Isten szíve szerint – 2

Nincs áldottabb dolog, mint hagyni, hogy Isten Igéje megtisztítsa fejünket a világ által belénk sulykolt stressztől és aggódástól. Számomra is áldás, hogy ahelyett, hogy az internetről kimásolnám az idézeteket, a saját füzetemből gépelem be szóról-szóra. Hallottam, leírtam, most pedig begépelem. Így már harmadszorra is átjárja elmémet Isten beszéde, ami őszintén megvallom: életem legnagyobb áldása! Bizony, ettől a megújult gondolkozástól lett nyugodt az életem. És meg vagyok győződve, hogy az lesz a tied is.

2011. november 17., csütörtök

Isten szíve szerint – 1

Milyen jó dolog egy pár napra félrevonulni egy mátrai kulcsosházba néhányan, hogy keressük Istent, olvassuk Isten Igéjét és megtudjuk belőle az Ő szívének gondolatait. Nos, mi is ezt tettük a múlt hétvégén. Egy hangos Biblia segítségével pár nap alatt át is olvastuk a teljes Zsoltárok könyvét. Egy-két kivételével az összesből ki tudtam írni, ami szólt hozzám. Most ezeket szeretném közzétenni. Engem nagyon épített és bátorított, hogy milyen az Isten szíve szerinti imádság. Hátha téged is fel fog emelni Isten jelenlétébe. Mert ez a lényege a zsoltároknak: a személyes őszinte kapcsolat.

2011. november 16., szerda

Mesterséges napfogyatkozás

A Nap a Földhöz viszonyítva akkora, mint egy focilabda egy borsszemhez képest. Eme borsszemen állunk mi. És mégis, van lehetőségünk arra, hogy ezt a hatalmas égitestet eltakarjuk szemünk elől akár csak egy kétszáz forintos érmével. Egy jó kép felér ezer szóval, szokták mondani...

2011. november 7., hétfő

Segítőtárs

Az embereknek sokféle (manapság általában negatív és gúnyos) elképzelésük van a házasságról (vagy a nőkről, szerepükről). De lehet, hogy csak félreértés az egész. Amikor "ezt mondta az Úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat", ő ezt komolyan is gondolta. Isten nem a földi átmeneti életünket nézi, hanem az örökkévalóság szemszögéből nézi a javunkra szolgáló dolgokat. A kérdés tehát: Szerinte mit jelent, hogy "segítőtárs"?

2011. november 6., vasárnap

Nóóórmális?!

Előzőleg beszéltem arról, hogy Jézus a bűnösök barátja. Nyugi, most semmi mély mondanivalóm nincs (hacsak nem annyi, hogy Isten a bolondokat választotta, hogy megszégyenítse a bölcseket – há' nóóórmális?!), egyszerűen csak szeretném közzétenni a Golgota gyülekezet szilveszteri kabaréjának "Besenyő család" részét. Tudom, interneten sosem olyan a hangulat, mint élőben (iszonyat jó volt), de remélem, azért így is bírni fogjátok. Bocs, hogy kihagytam az előző cikkből!

2011. november 4., péntek

Bűnösök barátja

Egy fórumra keveredtem, ahol valaki feltette a kérdést, hogy megfér-e a kabaré a gyülekezetben. Majd lehetett válaszolni egy listából, hogy "Igen, de csak szilveszterkor." vagy "Igen, hiszen Jézus is vicceket mesélt a tanítványainak." vagy "Nem, mert ez világi." vagy "Nem, mert az megszentségteleníti az Úr házát." és hasonlók. A lista egyértelműen a "nem" oldalra billent, senki sem szavazott az igenre. A szomorú ebben az volt, hogy én ott voltam azon a "kabarén", és nem csak hogy szeretetet és elfogadást tapasztaltam köztük, de még lelki táplálékkal is gazdagabb lettem, ami így szólt: "Ne vedd magad túl komolyan."

2011. november 3., csütörtök

Saul, Dávid és Góliát

Kétféle hozzáállás létezik egy adott problémához. A talán ismert bibliai történetet fogjuk megnézni problémamegoldási oldalról. Sokan csak Dávid és Góliát történeteként ismerik. Azonban van ebben még egy harmadik szereplő, a félénk Saul király. A problémához való egyik fajta hozzáállást nevezzük tehát Saulnak, a másikat Dávidnak, magát a problémát pedig Góliátnak.