MyMenu1

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2012. június 28., csütörtök

Az igazi méltóság és tekintély titka

Hajcsárkodás? Kiabálás? Hibáinkkal való visszaélés? Ez lenne a tekintély?
Nos, azt hiszem, a Főnöktől és muzsikusától lehetne mit tanulni...

2012. június 25., hétfő

Az isteni aranyszabály

Emlékeztek azokra a mondásokra, hogy "Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!"? Vagy: "Amit akartok, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal."? Az első mondatról talán ismeretes, hogy nincs benne a Bibliában. Nos, a második mondat sem ám csak így önmagában szerepel. Vajon a szövegkörnyezet szerint mi az a még ennél is fontosabb dolog, amire Jézus próbálja felhívni figyelmünket?

2012. június 22., péntek

A legundorítóbb bűn!

"Jajj ne már! Ezt a témát kerüljük! Ne beszéljünk már a bűnről! Tudom jól, hogy rossz vagyok, és hogy ezt meg azt csinálom, de hát ilyen vagyok. És igen, próbálok jobb lenni, igyekszem, nem kell nekem az orrom alá dörgölni mindig." Vajon az-e a bűn, hogy rosszak vagyunk? Biztos? Nos, úgy vélem, hogy az Isten szemében a legundorítóbb bűn valami egész más, valami olyan, amitől meg kellene ijednie az embernek és el kellene szörnyülködnie, hogy hogy tehetett ilyet...

2012. június 11., hétfő

Fa testápoló

Bizonyára ismerős a vicces megfogalmazás: "Fa testápoló". Ezalatt néha baseball-ütőt szoktak érteni, mellyel lehet "ápolni" bizonyos nem kívánatos embereket. Ugyanakkor tudjuk, mi a "Fa testápoló" eredeti jelentése. Nos, szerintem ugyanez igaz Isten szavára is. Az emberek kétféleképp értelmezik. A törvény fája és a kegyelem fája. E kettőt mixelni körülbelül annyira groteszk, mintha egy Fa testápolóba mártott "Fa testápolóval" közelednénk embertársaink felé...

A társkeresés többről szól!

A világban is és az egyházban is rengeteg féle módszert kitaláltak már, hogyan keressünk társat, amelyek valakinél működnek, valakinél meg nem. Ez az egész téma a szerelemmel és a társsal egy olyan bonyolult dolog, hogy az emberek teljesen össze vannak kavarodva. De azt hiszem, itt az ideje, hogy megértsük, miről szól.

2012. június 1., péntek

"Hogyan olvasod?"

Nagyon élvezetes dolog megnézni a Bibliában, Jézus a különböző hozzáállású emberekkel hogyan bánt. A beteget meggyógyította, az istentiszteletet tetőbontással megzavaró gutaütöttnek kijelentette bűnei bocsánatát, a tolakodót megdícsérte nagy hitéért, a Templomból kórházat csinált, a gyerekeket PR-osokként kezelte, a Bibliában jártas embertől pedig megkérdezte: "Te hogyan olvasod?"