MyMenu1

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2012. július 26., csütörtök

Új élet

Az emberek sokat gondolkoznak azon, vajon, ha van Isten, sőt, ennek az Istennek van is üzenete a számunkra, akkor vajon mit is üzen nekünk, hogy kapcsolatba tudjunk vele lépni. Holott úgy vélem, Isten már mindent elmondott, amit el szeretett volna mondani az emberiségnek. Ha van hozzá nyitott szívünk és halló fülünk, akkor megszívleljük, hogy a Bibliában Isten mit is kívánt tudomásunkra hozni. Ő mondta: Attól ne térjünk el se balra, se jobbra.

2012. július 23., hétfő

Emberek parancsolatai

Nem tudom, észrevettétek-e már, de van egy olyan hajlamunk, hogy szeretünk jók lenni. Túlságosan is jók. Az a mi hibánk, hogy annyira jók akarunk lenni, amit még Isten sem várt el tőlünk. És ha nem érjük el a magunk kreálta mércét, akkor nem fogunk Istentől sem elvárni dolgokat. Sem mi, sem azok, akiket tanítunk. S ezzel sikeresen bezártuk magunk és mások előtt a mennyek országát. Egy ilyen példára akadtam minap a lájkolóson: "Ha valamit te magad nem teszel meg, Istent se kérd, hogy tegye!" Nos, vizsgáljuk meg, mi a baj ezzel az első hallásra kegyesnek tűnő emberi parancsolattal.

2012. július 17., kedd

A "csak"-ok

Vannak olyan pillanatok az életedben, hogy nem is tudatosan, de példát mutatsz másoknak. Amikor úgy adja a helyzet, hogy valami miatt nem te vagy a főszerepben, viszont egyszerűen csak segítesz valakit a céljában. És a kívülállók erre azt mondják: "Micsoda alázatos ember!" Te meg vakarod a fejed, mert hát ugye, ahogy mondani szokás: "nem direkt volt." Amikor "ártatlanul" vagy ártatlan: ez a kegyelem...

2012. július 3., kedd

Viszály kezelése bölcsességgel

Viszályok, egyet nem értések, gyanúsítgatások, félreértések, stb... mindig is lesznek köztünk, amíg legalább két ember él e földön. Salamon király az Istentől kért és kapott bölcsességéről volt híres, mellyel szinte megoldhatatlannak tűnő ügyeket tudott pillanatok alatt rendezni. Hogyan oldotta meg Salamon a problémákat?