MyMenu1

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2012. november 28., szerda

A szeretet-gyógyszer pozitív mellékhatása

Egy kis bátorító és elgondolkoztató üzenet:
Nem az a szeretet, hogy mi szeretjük Istent, hanem, hogy Ő szeretett minket, és elküldte Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért.
1János 4:10

2012. november 26., hétfő

Gyere és éld át velem te is! :)

Készítettem egy egyszerű segítséget, hogyan osszuk meg Jézusban kapott örömünket lelkesedéssel úgy, hogy a másikban is öröm támadjon. Ez nem egy kőbe vésett törvény, hanem csak egy amolyan „forgatókönyv”, amitől természetesen el lehet térni, át lehet alakítani és ki lehet egészíteni az alkalomnak megfelelően. A lényeg, hogy legyen nagyon személyes és Jézus személyes jóságát kihangsúlyozó. Észérvek helyett egyszerűen csak hívjuk fel környezetünket, hogy tapasztalják meg Isten jóságát (mint ahogyan egy ételről sem beszélni kell, hanem meg kell kóstolni). Kezdhetjük pl. valahogy így:
ÉREZZÉTEK és LÁSSÁTOK meg, hogy JÓ AZ ÚR! BOLDOG az az ember, aki ŐBENNE BÍZIK.
Zsoltár 34:9

2012. november 22., csütörtök

A biciklikerekek

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű versenybicikli. A kisfiú, akié volt, nagyon szerette és sokat kerékpározott vele. Ám egy nap, ahogy a kisfiú felpattant rá és elindult vele, az első kerék küllői elkezdtek azon vitatkozni, hogy melyik küllő miért épp ott van, ahol van? „Te miért vagy pár fokkal arrébb, mint én? Neked is itt kellene lenned, ahol én vagyok!” „Tévedsz! Szerintem én vagyok a jó helyen és neked kellene átkerülnöd ide hozzám!” „Á, bolondok vagytok ti mindketten, én itt vagyok szemben veletek, és mindent jól látok!”

Ezenközben a hátsó kerék küllői vígan elvoltak a helyükön és élvezték az iramot, ahogy elszédülve száguldanak hegyen-völgyön, árkon-bokron, és hálásak voltak a kissrácnak, hogy elvitte őket mindenféle szebbnél-szebb helyekre.

2012. november 19., hétfő

Tankolj fel már korán reggel!

Jó reggelt, kedves Barátaim!

Ahogy egy újabb nap elé nézünk, talán azon csodálkozunk, hogyan fogunk megbírkózni a ránk nehezedő feladatainkkal, a ránk leselkedő frusztráló helyzetekkel és a nem mindig oly kedves emberekkel. Honnan vesszük az energiát és azt a rózsaszín szemüveget, ami által mindenben a jót fogjuk látni és még ellenlábasainkat is megvidámítjuk?

Nos, ismerek valakit, aki azt mondta, menjünk hozzá terheinkkel, minden gondunkat őrá vessük, mert neki gondja van ránk, és azt mondta: maradjunk meg az ő szeretetében. Ahelyett, hogy róla hosszasan beszélnék, inkább (ahogy némely web-oldalak szokták) átirányítalak hozzá. Gyere velem!

2012. november 11., vasárnap

Játsszunk Mennyországosat!

Amikor gyermek voltam, szerettem a karácsonyi várakozást, mert tudtam, hogy ajándékot fogok kapni. Amikor kaptam egy játék tűzoltóautót, én lettem a világ legjobb tűzoltója. Elképzeltem, ahogy mindenféle tűzzel könnyedén el tudok bánni! Amikor Legó építőkockákat kaptam, én lettem a világ lejobb építésze, olyannyira, hogy szüleim megjegyezték: „Ébből építész lesz”. Amikor pedig beléptem a számítógépes korszakomba, tele virtuális játékkal, én lettem a legjobb katona, a legszuperebb bandita, a legkirályabb focijátékos, a legügyesebb gördeszkás, sőt, a legsikeresebb hadvezér, aki legyőzte az egész földet, az összes történelmi koszakot, sőt, az egész univerzumot a maga csillag-kapuival együtt!!!

Akkor Isten megszólított: miért elégszel meg csak annyival, hogy meghódítsd a virtuális világűrt (ami csak egy fekete üresség), ami csak a számítógéped merevlemezén létezik? Szeretnék neked valami sokkal nagyobb és maradandóbb küldetést adni: hogy megnyerd a világot Számomra a szeretetemmel! Azt hiszem, 19 éves voltam akkortájt, és épp egy űrhajós stratégiai játékkal játszottam, aminek az volt a neve, hogy „Imperium Galactica”...

2012. november 9., péntek

Hogyan kell értelmezni a Bibliát?

A Biblia egy nagyon bonyolult könyv, melyet sokféle módszerrel próbáltak már értelmezni és titkait megfejteni az emberek. Ezek lehetnek ugyan hasznosak, szerény megítélésem szerint azonban csak akkor, amennyiben a segítségükkel történő kutatásaink összhangban állnak Jézussal, aki elárulta a Biblia egyetlen helyes értelmezését.

2012. november 8., csütörtök

Szeretnél kijönni adósságaidból?

Engedd meg, hogy megmutassak valamit, ami eddig talán lehet, hogy el volt rejtve szemünk elől. Meg fogsz lepődni, de a „Miatyánk”-ról fogok beszélni.

A közismert Bibliafordítások szerint így hangzik egy mondat Jézus imádságából:
És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.
Máté 6:12, Magyar Bibliatanács fordítása
Nos, bár a fenti jelentéstartalom is megállja a helyét, hogy meg kell bocsátanunk egymásnak, ám az eredeti szöveg az ógörögben valahogy így hangzik:

Sokkal jobb!!!

Talán már találkoztál valahol ezzel a mondással: „Amit a szem nem látott, amit a fül nem hallott és amit az ember szíve meg sem gondolt: azt készítette el Isten az Őt szeretőknek.” Nos, lehet, hogy láttál már valamit Jézussal kapcsolatban, esetleg hallottál felőle valamit, vagy akár már gondolkoztál is róla, és kialakult valamilyen képed róla. Nos, hidd el: Ő sokkalta jobb mindezeknél!!!

2012. november 3., szombat

Világvége vagy Szerelmünk várása?

2012-t írunk, annak is lassan a végét. A világ tele van világvége várással. Damaszkusz tűzben ég. New York vízben úszik. Irán atombombát készít. Izrael bombázza Szudánt. Amerikai választásoktól függ a palesztinok jeruzsálemi sorsa. Az arab világ háborog. Németország aranya eltünt. Javier Solana korábbi rendelete (Recommendation 666) alapján az európai parlament 666-os széke egy teljhatalmú katasztrófakezelőre vár. Kutyáink bőre alá, az amerikai katonákba és lassan a mexikói iskolás gyermekekbe nyomkövető chip-et kell ültetni. És egy, korábban a Temze vízén járó illúzionista egy fontot feltéve tízezres fogadást nyert a 2012-es foci EB-n, kitalálva előre a negyeddöntőktől az EB menetét. Akik ismerik a Bibliát, azok számára ezek elég félelmetesen hangzanak, nem? Hogyan készüljünk hát a Biblia alapján a világ végére?

2012. november 1., csütörtök

Te melyiket választanád?

Mik az igazán fontos dolgok a számunkra? Minek tulajdonítunk értéket? Miféle társaságban szeretünk lenni? Milyen életmód és út tűnik helyesnek számunkra? Kinek a véleményére hallgatunk? Az életet értékelve mit tartunk elszomorítónak? Ezeket a kérdéseket fogjuk most megnézni. Készüljünk fel lelkileg, hogy megfontolt válaszaink nagy mértékben meghatározhatják életünk hátralevő részét.