MyMenu1

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2014. április 21., hétfő

Tojások között

Bevallom őszintén így húsvét hétfőn, igazából fogalmam sincs, a nyuszi mit is keres valójában a tojások között. A locsolást még csak-csak tudom valamihez kötni, ahogy a megbocsátás és a megváltás öröme ránk áradt kétezer éve. Nagyon megerőltetve még talán a feltört tojás is hasonlíthat az üres barlangsírhoz. Mindenesetre a nyuszi egyelőre rejtély marad. Nos, addig is, amíg megtaláljuk a megfejtést, készítettem egy képet, ahol a nyuszi súg valamit gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

2014. április 18., péntek

Péntek van. De jön már a vasárnap!

Dr. Tony Campolo, egy híres prédikátor elmeséli egy történetét egy kis prédikáció-versenyéről, amelyet egy afro-amerikai gyülekezet idős és bölcs prédikátorával vívott. Ez egy, a Húsvétot megelőző pénteki napon történt. Dr. Campolo elmondja, hogy hogyan adta elő azt a tökéletes, minden részletében jól megalkotott prédikációt. A gyülekezetet tényleg mennyei magaslatokba röpítette. Majd, miután befejezte, leült az idős afro-amerikai pásztor mellé, megpaskolta a térdét, és azt mondta neki: „Na, ezt múld felül, testvér.” Az idős fekete pásztor ránézett, és így felelt: „Figyeld az öreget.”

2014. április 8., kedd

Amikor a kegyelem győz bennünk

Sok tanítást hallunk a kegyelemről, arról, hogy Isten milyen kegyelmes irányunkban, és ez fantasztikus dolog. Felemelő érzés, amikor Isten felnyitja lelki szemeinket azokra a mély igazságokra, ahogyan ő lát bennünket, hogy már akkor szeretett minket, amikor bűnösök voltunk, és meghalt értünk a kereszten. Hogy teljesen érdemtelenek voltunk, amikor vérét áldozva ő bűnné lett, mi pedig igazzá.