MyMenu1

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2015. szeptember 27., vasárnap

Az egyetlen elfogadható dolog

Kedves Testvéreim, nagyon szeretlek titeket. Szeretnék valamit elmondani nektek, amiről úgy gondolom, hogy nagyon fontos és aktuális. Ahogy ma elmélkedtem Isten dolgain, két dolog jött fel bennem.

Az egyik az, hogy ez a világ elmúlik, és annak kívánsága, de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké. (1János 2:17)

A másik pedig egy nagyon érdekes észrevétel volt. Előre is elnézést kérek, ha a szó és a téma, amit használok, furcsa lenne.

Az egyetlen testnedvünk, ami kijön belőlünk, ami nem vált ki undort az emberből, hanem tiszta: a könny. A könny. Miért más a könny a többi testnedvtől? A többi miért okoz undort?

2015. szeptember 24., csütörtök

Az életeddel támaszd alá az üzenetet?

Van egy elterjedt mondás, miszerint: „Minden nap hirdesd az evangéliumot, és ha kell, használj szavakat”. Talán Assziszi Ferenchez kötik eredetét. Egy ehhez hasonló másik mondás úgy szól, hogy éld meg a hitedet, és úgy prédikálj az életeddel. Nos, ezek szépek és jók, de azért vessük górcső alá őket.

2015. szeptember 17., csütörtök

Szolgálunk vagy szórakoztatunk? – C.H. Spurgeon

Nemrég kaptam egy rövid írást „Szolgálunk vagy szórakoztatunk?” címmel Charles Haddon Spurgeon tollából, akit a „prédikátorok fejedelmének” is szoktak nevezni. Amikor olvastam, úgy éreztem, mintha épp azokat a gondolatokat fogalmazná meg, amelyeken mostanában én is szoktam gondolkozni. Idézem a teljes szövegét:

2015. szeptember 14., hétfő

Jézus valódi szíve a tanítványok kinevelése mögött

Az Úr Jézus, amikor szolgált az emberek felé, hirdette az Isten Országa közeljöttét (zsidóknak zsidó Messiásként, akik várták a békekorszak eljövetelét és a sebek gyógyítását), és demonstrálta ezt gyógyításokkal. Eközben megindult a szíve az emberek láttán, ahogy szegények tévelyegnek és kallódnak ide-oda, mindenféle csapdákba esnek és elcsüggednek, kimerülnek. Úgy látta őket, mint juhokat juhász nélkül.

2015. szeptember 10., csütörtök

Van egy álmom…

Van egy álmom. Egy régi álmom. Még 98-ben kaptam Fentről. Azóta ez az álom megragadott, először 99 májusában, de azóta sem hagy nyugodni. Egyre erősebb és intenzívebb…

2015. szeptember 7., hétfő

Mindenek előtt... avagy az Isten számára legfontosabb dolgok

A mindenek előtt / először szavak 3x szerepelnek az Újszövetségben. Ez egy amolyan „szentháromsága” kell legyen a hívő keresztény életnek.

Jöjjetek Énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok...

Egy érdekes témáról szeretnék beszélni most. Az Isten szerinti megpihenésről. Arról, hogy hogyan lehet a kiégésből, fáradságból, világi terhekből kimenekülni és megnyugodni – úgy, ahogy azt Isten fejti ki nekünk végig a Bibliában. Az egónak kemény üzenet, de a lelkünk-szellemünk hite számára vigasztalás és lehetőség.