MyMenu1

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2016. január 23., szombat

Sültgalamb

Az élet tele van jó dolgokkal, amiket sokszor nem is veszünk észre. Olyanokkal, amik magától jók, semmit nem teszel érte, mégis ott van. A kegyelem olyan, mint egy „erőszakos” sültgalamb. Akkor is belerepül a szádba, amikor épp nem számítasz rá. Csak egy dolgod van. Észrevenni a galambtámadást. :)
Nyisd ki a szádat, és én megtöltöm azt!
Zsoltár 81:11

2016. január 20., szerda

A régi és az új szövetség közti különbségek – összefoglaló táblázat

Egy kedves Testvérem küldte az alábbi táblázatokat.* Első gondolatom az volt, hogy nyilvánosságra kell tenni, mert abszolút illeszkedik a „Nyugodt lesz az életed…” blog tartalmához. Legyen sokatok számára épülésül és megerősítésül. Ér terjeszteni.

2016. január 18., hétfő

„Nem a gyorsak győznek…”

„Milyen ritka nagy kincs a Te spontán ajándékokat osztó szereteted ebben a farkastörvényekkel teli világban! A hajdanán elbukott Ádám fiaiként újra a te szárnyaid árnyékába menekülünk. Ott aztán dúslakodunk mennyei jelenléted bőséges javaiban és megitatsz minket gyönyörűségeid folyóvizéből.” – Akár így is fogalmazhatnánk a 36. zsoltár egy részét.

2016. január 11., hétfő

Mese a tizedről - 7. A jókedvű adakozó

Mese a tizedről” sorozatomban eddig a tized témáját fejtegettem, ám most elérkeztünk arra a pontra, amikor szólni szeretnék arról, hogy az adakozás Isten szívének egyik legnagyobb szépsége. A kegyelem gyönyörű, és ha teljes szívünkkel megértjük, és elázunk benne, akkor rájövünk, mi is az adakozás lényege – és hogy mi nem az.