Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2013. szeptember 10., kedd

Flipper

Sokszor úgy érezzük, nem értjük, mik történnek életünkben. Miért vagyunk ott, ahol, miért történnek dolgok úgy, ahogy, miért esik kezünkből ki az irányítás, hová tartunk... Nos, talán a következő példa egy kicsit segíteni fog megértenünk a dolgot.

Krisztusban hívőként tudhatjuk, hogy a menny fele haladunk. Közben pedig földi életünk egy flipper játékhoz hasonlít. Változnak a fények, csukódnak és nyílnak kapuk, pattogunk ide-oda, mint a golyó és megütünk itt-ott egy-egy pontot érő falat. De épp úgy, ahogy amikor a golyó is megüti magát s ezzel szerez pontot, ugyanúgy: előfordulhat, hogy amikor nekünk fáj, tudtunkon kívül épp akkor vagyunk jó hatással a világra, és erőtlenségünkből dicsőség-pontok származnak. A flipper-karok az Úr kezében vannak, aki tudja, mit csinál, miért irányít ide vagy oda, s hol találhatók a legtöbb dicsőség-pontok. Ő nem engedi, hogy leessen a golyó. Amikor pedig végül mégis leesik, addigra Isten már elérte a kellő dicsőség-pontszámot életünkkel.

Igen, vannak személyes döntéseink, de Isten felhasznál mindent azért, hogy minél többekkel megismertesse önmagát. A játék van, akinél spontán és hirtelen kezdődik (pl. Pál apostol, ApCsel 9:4-9), míg másoknál akkor, amikor azt mondják Istennek: „Legyen meg a Te akaratod.” Bátor ima ez, de rövid földi életünkhöz képest, ha a mennyei dicsőséget nézzük: akkor bizony megéri. Tudván, hogy ha életünket egy olyan „Játékos” kezébe tesszük, aki „szeretett minket, és önmagát adta értünk” (Galata 2:20), akkor nem lesz többé probléma, hogy „nem én élek többé, hanem él bennem a Krisztus” (uott.), hiszen tudjuk, hogy „minden a javukra dolgozik össze azoknak, akik Istent szeretik, akiket elhatározása szerint elhívott, hogy Fia, Jézus képmásához hasonlóvá váljanak” (Róma 8:28-29).

S ha valaki megkérdezné, mi Isten legfőbb akarata: „Bízzatok abban a Jézusban, akit Ő küldött.” Isteni mivoltában, emberi életében, bűntelenségében, fizikai halálában és fizikai feltámadásában, az ő minket bűntől megtisztító örök-érvényű ártatlanná nyilvánításában, valamint szerető, gondoskodó és lépteinket vezető jelenlétében minden nap a világ végezetéig. Mert Ő az, aki lecsendesíti belső és külső viharainkat, mondván: „Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!” (Máté 14:27) Bízd hát rá magad a feltámadt Úr Jézusra és mondd neki: „Legyen meg a Te akaratod!”

Bízz abban, hogy Isten tudja, mint csinál, és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése