Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2018. október 3., szerda

Az „istentisztelet” és a „dicsőítés” nem biblikus

Még annakidején Frank Viola: Pogány kereszténység? c. könyve felnyitotta a szemem mindarra, ami 18 éves hívő pályafutásom során belül mindig is zavart. Miért van az, hogy Jézus tanít EGY dolgot, erre a gyülekezet, egyház, felekezet csinál egy MÁSIK dolgot? Miért van az, hogy Jézus valamit ELLENEZ, az egyház pedig csak azért is CSINÁLJA? Előbb-utóbb remélhetőleg eljön a pont az ember életében, amikor Isten leleplezi számunkra a mostani „épület-pásztor-pulpitus-program” típusú „istentiszteletek” nem biblikus hibáit, és segít visszatérni az egyszerű bibliai modellhez.

A két alábbi videó rámutat az „istentisztelet” mint olyan, inkább nagyvállalati ügyféltoborzó jellegére vagy a római katolikus miséhez való hasonlóságára, ami nagyon eltér az Isten által eredetileg sokkal inkább törődőbb, családiasabb tanítványságtól. Ha szereted Isten Igéjét, e két elemzés megnézése után többé nem akarsz templomos/gyülekezetes pulpitusos istentiszteletre járni. De ne aggódj: van helyette más, biblikusabb, egyszerűbb, családiasabb. A lényeg: ne kössünk kompromisszumot. Kövessük Jézust tisztán.

1. rész: Az istentiszteleti rendszer felülvizsgálata

2. rész: Mi a gyülekezet?

Ráadásként még álljon itt egy saját leleplező videó a dicsőítésről. Úgy vélem, amit ma „dicsőítésnek” nevezünk (többnyire valamilyen gyülekezeti éneklés vagy zene), annak semmi köze ahhoz, ami Jézus szerint valódi dicsőítés.

Mi a dicsőítés?

Ha mélyebben érdekel a téma, létrehoztam a YouTube-on egy lejátszási listát e témakörben, további videókkal.


A felekezetek börtönén kívül szabad lesz az életed Jézust követni.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

1 bloggeres hozzászólás:

  1. Kedves Attila!

    Megnéztem a két videót. Teljesen egyetértek ezekkel. Dicsőség Istennek. Én is ezeket hiszem. Sándor

    VálaszTörlés