Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2021. augusztus 16., hétfő

A kereszténység egy totális céltévesztés, Jézus teljesen mást akart

A cím megdöbbentő, és hosszasan tudnék írni erről, mert a téma tág. Írhatnék az apostolok távozása utáni dühös farkasokról, akik maguk után viszik a nyájat, tehát Diotrefészről, a Nikolaitákról, Antiókhiai Ignác leveleiről és püspök-kultuszáról, amire az egész emberkövető liturgikus kereszténység épült. Írhatnék Luther pásztor-fogalmáról és az „egyedül” szó arrogáns szöveghez adásáról a Római levélben („egyedül hit által”), írhatnék a hamisak mellett a jónak tűnő „evangéliumi” (azaz: Luther-hitű) egyházak léleksimogató tévelygéséről, illetve a modern bizniszegyházakról, bizniszmissziókról és bizniszevangélistákról, amelyek és akik magukat adják el, ahogy követőket és tagokat toboroznak maguknak, és valahol mindig elcsavarják Isten Igéjét. De inkább rátérek a lényegre és a kezdetekre, amire Bemerítő János által a Szent Szellem igen élesen rávilágított:

De a fejsze is oda van már téve a fák gyökeréhez: tehát minden jó gyümölcsöt nem termő fát hamarosan kivágnak és tűzre hajítanak!
Máté 3, Névtelen Biblia

Isten nem teketóriázik, nem a tünetekkel foglalkozik, hanem a probléma gyökeréhez megy és kivágja, ha állandósult. Istent a gyümölcstermés, azaz az eredmény érdekli, nem a fa. A fa csak az eszköz a gyümölcshöz. Ha nincs eredmény, kivágják és tűzre vetik. Így indult Jézus szolgálata és Isten Királysága, ezzel harangozta őt be Bemerítő János.

Majd megjelenik Jézus, és hatalommal űzi ki a démonokat a zsinagógákban és gyógyít mindenféle betegséget. Annyira, hogy ezen elcsodálkoznak, hogy ő nem olyan, mint a tanítóik. Nem olyan, mint a rabbik vagy a lelkészek. Jézus szolgálata során folyamatosan fejszézte a gyümölcsöt nem termő fa gyökerét, és korholta a vallási rendszer eredménytelenségét és Isten akaratától való eltérését. Rámutatott a képmutatásaikra és arra, hogy azzal, hogy hagyományaikat Isten parancsolataiként tanítják, érvénytelenítik Isten Igéjét. Rámutatott kárhoztató rendszer-függővé tevésükre és elítélte a bizniszt, valamint, hogy bezárják Isten Királysága ajtaját. Sátán fiainak nevezte őket, azokat, akik magukat „hívőknek” hitték. Végül éppen ezek a „hívők” ölték őt meg, az akkori lelkipásztorok és magas beosztású vallási vezetők: akik a rendszerből éltek.

Másrészt viszont Jézus Isten Királyságát hirdette és abba hívta bele az embereket. Követőket hívott, akiket betanított gyakorlatiasan, hogyan is működik Isten Királysága a sötétség hatalma fölött. Mielőtt eleredne a nyelvem, tegyük a fejszét a fa gyökerére, és menjünk vissza ahhoz a megbízatáshoz, amit Jézus a követéire hagyott Máté, Márk, Lukács és János evangéliumában. Először külön-külön idézem, majd összerakom őket egy egységes értelmes szöveggé, és meg fogjuk látni, hogy a kereszténység vajon az a fa-e, ami ezt a gyümölcsöt termi.

Nekem adatott minden szuverén hatalmasság mennyen és földön. Miután tehát elmentetek, tegyetek gyakornokokká minden népeket mint őket bemerítők: az Édesapa és a Fiú és a Szent Szellem nevébe; mint őket tanítók: hogy megőrizzék mindazt, ami parancsolatot csak adtam nektek! És – figyeljetek! – én veletek vagyok minden napon a világkorszak céljának bevégzéséig. Ámen!
Máté 28:18-20, Névtelen Biblia
Miután elmentetek az egész világrendszerbe, tegyétek közhírré a Győzelmi jóhírt minden teremtménynek! Aki hitt és bemerítkezett, meg lesz szabadítva és mentve, aki pedig nem hitt, el lesz ítélve. Jelek pedig azokat, akik hittek, ezek fogják kísérni: az én nevemben démonokat fognak kihajítani; addig ismeretlen újfajta nyelveken fognak szólni; kígyókat fognak felemelve eltávolítani; ha valami halálosat is innának, semmiképpen sem fog ártani nekik; kezeiket gyengékre fogják rátenni, és jól lesznek.
Márk 16:15-18, Névtelen Biblia
Így van megírva és így kellett szenvednie a Messiásnak és feltámadnia a halottak közül a harmadik napon, és közhírré kell tétetnie az ő nevére alapozott bűnbánatnak és bűnök elengedésének minden nemzet felé, Jeruzsálemtől kezdve. Ti vagytok pedig ezeknek tanúi. És figyeljetek, én elküldöm az én Édesapám ígéretét tirátok, ti pedig üljetek meg Jeruzsálem városában, mígnem felöltözködhettek csodás erővel a magasságból.
Lukács 24:46-49, Névtelen Biblia
Békesség nektek! Ahogyan kiküldött engem az Édesapa, én is kiküldelek titeket. …Vegyetek Szent Szellemet! Akiknek csak elengeditek a bűneiket, el van engedve nekik, akiknek csak megtartjátok, már meg vannak tartva.
János 20:21-23, Névtelen Biblia

Jézus egy lehetséges egyesített nagy megbízatása:

Békesség nektek! Ahogyan kiküldött engem az Édesapa, én is kiküldelek titeket. Miután elmentetek az egész világrendszerbe, tegyétek közhírré a Győzelmi jóhírt minden teremtménynek! Így van megírva és így kellett szenvednie a Messiásnak és feltámadnia a halottak közül a harmadik napon, és közhírré kell tétetnie az ő nevére alapozott bűnbánatnak és bűnök elengedésének minden nemzet felé, Jeruzsálemtől kezdve. Ti vagytok pedig ezeknek tanúi. Vegyetek Szent Szellemet! Akiknek csak elengeditek a bűneiket, el van engedve nekik, akiknek csak megtartjátok, már meg vannak tartva. Aki hitt és bemerítkezett, meg lesz szabadítva és mentve, aki pedig nem hitt, el lesz ítélve. Jelek pedig azokat, akik hittek, ezek fogják kísérni: az én nevemben démonokat fognak kihajítani; addig ismeretlen újfajta nyelveken fognak szólni; kígyókat fognak felemelve eltávolítani; ha valami halálosat is innának, semmiképpen sem fog ártani nekik; kezeiket gyengékre fogják rátenni, és jól lesznek. Nekem adatott minden szuverén hatalmasság mennyen és földön. Miután tehát elmentetek, tegyetek gyakornokokká minden népeket mint őket bemerítők: az Édesapa és a Fiú és a Szent Szellem nevébe; mint őket tanítók: hogy megőrizzék mindazt, ami parancsolatot csak adtam nektek! És – figyeljetek! – én veletek vagyok minden napon a világkorszak céljának bevégzéséig. Ámen!
Egyesített nagy megbízatás, Névtelen Biblia

Mindenkinek, aki Jézust követi, talán ezzel kellene kezdeni, mert ez ugyanolyan, mint amikor valaki mondjuk egy „vállalatba” belép, tudnia kellene, mi is a vállalat alapítóinak célja, elképzelése. Nos, Jézus elképzelése nem csupán az önző emberek üdvössége volt, hanem, hogy ugyanúgy éljenek, ahogyan Ő élt (1János 2:6).

Jézus leginkább az emberek hitetlenségén csodálkozott, például amikor hazájában betegeket gyógyított. Azt is fájlalta, hogy meddig kell még velük lennie, hiszen még mindig nem tanulták meg, hogy egy mustármagnyi hittel ki lehet űzni a démonokat. A hajóban a viharban is megdorgálta tanítványait: „Hogyhogy nincs hitetek?”. Az Isten Királyságában, amely Jézus „zóé” magasabb-rendű életének csapjához kapcsolódik, a gyógyításnak és a démonok kiűzésének valójában a normálisnak kellene lennie, és a gyógyítás hiánya meg a démonok kiűzésének hiánya az abnormális, amin Jézus csodálkozik. Az, hogy kóklerek is vannak körülöttünk, akik a gyógyítás nevében ostobaságokat csinálnak, senkit sem szabadna, hogy eltántorítson attól, hogy szeretet általi engedelmes, alárendelt tanítványa legyen Jézusnak. Sajnos épp Luther volt az a valaki, aki mindent elrontott a katolikus egyházzal szembeni túlreagálásával, a hamis "csak a hit" tanításával, amely az embereket az üdvösségre összpontosító önző fogyasztókká tette, nem pedig Krisztus aktív követőivé. Elhibázta a célt, hiszen Jézus soha nem azt akarta, hogy csak üdvözült embereket tegyünk, hanem azt, hogy tanítványokká tegyünk minden nemzetet.

Sokan mondják a szájukkal, hogy ők „hisznek” Jézusban, ám a bibliai hit az teljesen más, mint az észhit, hogy „elfogadom” Jézust megváltómnak, miközben nem is követem őt és nem is fogadok szót neki. A Bibliai hit gyakran szerepel annak ellentétével, ami nem csupán hitetlenség, hanem makacs, szándékos, meggyőzhetetlen engedetlenség (Pl. János 3:36). A hit ellentéte az engedetlenség. A hit és az engedelmesség mindig is szorosan jártak együtt, csakúgy, mint a hit és a megtérés, azaz a bűnök beismerése. Az apostolok, mind Pál a Római levélben, mint Péter az első levelében is a hit engedelmességéről beszélnek. Az a fajta lutheri hit, ami elterjedt a mai egyházban, üres, halott, engedetlen hit, mely nem hoz termést, csupán önzést és kifogás-keresést.

Ha az egybeszerkesztett nagy megbízatást megértitek, akkor könnyedén megláthatjátok, hogy a Sátán hogyan csapta be az emberiséget a kereszténységnek nevezett hamis vallással, amelynek semmi köze ehhez a nagy megbízatáshoz, Jézus követéséről és Isten országáról.


Ha teljesen átadtad magad, hogy Ő éljen benned, akkor kereszténységmentes tanítványi lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése