Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2022. szeptember 2., péntek

A kereszténység helyett Jézust kövesd!

Kezdjük mindjárt a kereszténység legnagyobb tévelygésével, az egyházzal. Az eredeti bibliai koncepció szerint (a helytelen Biblia-fordítások ellenére) nem létezik olyan, hogy „egyház”! Hanem eklézsia van. Az eredeti görög szó jelentése nem valamilyen épületekhez kötött hierarchikus vallási intézmény, hanem a sötétség hatalmából kihívott emberek párbeszédes fóruma, akik Jézus tanítványai.


Jézus sose alapított kereszténységet, katolicizmust vagy bármely más felekezetet! Hanem Isten Országát (Királyságát) hirdette: a megtérést, az emberek gonoszságát, és hogy nincs senki jó, csak egyedül az Isten. Teljes önmegtagadást hirdetett, és hogy kövessük őt. Hogy tartsuk meg minden parancsát, amit a tanítványainak adott. Hogy jelek kísérik azokat, akik hisznek: az első ilyen jel, hogy démonokat űznek.

Teljesen ellene ment az emberi hagyományoknak és az intézményes vallásnak: senkit sem szabad nevezni se atyának (katolikus) se rabbinak=tiszteletesnek (protestáns), se tanítónak=pásztornak (új-evangeliumi). Nem a szenteket a szolgálatra felkészítő ajándékokról beszélünk, hanem a felmagasztaló titulusról, mellyel a híveket kiskorúságban és függésben tartják! Maga a megkötöző és pénzszedő RENDSZER az, amit Jézus támadott, a piramis rendszer vezetőkkel és beidomított kiskorban tartott tagokkal. Ez az, ami megöli a friss istenkeresőket, hogy bedobozolják őket a rendszerükbe, ahelyett, hogy kizárólag Istenhez vinnék őket és felnevelnék őket az Ő követésére.

Míg Jézus maga a rendszeren kívül dolgozott szuverén hatalommal és nem úgy, mint az emberi tanítók (démonokat űzött és betegeket gyógyított), addig az egész kereszténység önző heródesek és nimródok rendszer-építéséről szól. „Diotrefész közöttünk elsőséget kíván” – figyelmeztetett Jézus követője, János a harmadik levelében, ami utálatosságot végül egy Antiókhiai Ignác nevű szörnyetegnek sikerült széles körben bevezetnie János intése után kb. tíz évvel. A kereszténység tehát egy vallási-üzleti maffia sok céggel, az azokból élőkkel és a függőségben tartott fogyasztóikkal. A kereszténység pontosan AZ, amit Jézus lerombolni jött, de az építők megvetették a Sarokkövet.

Isten nem lakik emberi kéz csinálta templomokban, sem imaházakban, se gyülekezeti termekben. Az Újszövetségben nincs programkövető istentisztelet, sem vasárnapi, sem szombati. Ahol ketten vagy hárman Jézus nevében összejönnek, Jézus ott van. A szószék, pulpitus, emelvény mind emberi dolgok és a megkülönböztetést szolgálják: a legnagyobb bálvány. Az írástudók (teológusok, papok, lelkészek) és a farizeusok (magukat jónak feltüntető szolgálók) a Mózes székébe ültek. Az istentiszteletes kereszténység sosem volt Jézus követése. Hanem emberek és azok hagyományainak követése, minden, amit a bibliai Jézus megvetett.

A kereszténység az egy hamis, magát istenesnek feltüntető vallás, mely célja, hogy te minden mással foglalkozz, csak ne Jézust kövesd. Fogd az Újszövetséget, és olvasd úgy, mintha a kereszténység sohasem létezett volna, és egyszerűen kövesd Jézust és fogadj neki szót! Légy az ő tanítványa, és hit által engedelmeskedj neki! Figyeld meg, hogy Jézust csakis a rendszer-kereszténységen kívül fogod tudni követni, mert a szél dobozban nem fúj.

Ne a közösség keresésével foglalkozz, hanem keresd először Isten Királyságát és az ő igazságosságát, és majd Ő összekapcsol téged a megfelelő, valódi tanítványokkal: nem úgy, hogy te emberileg keresed őket, hanem úgy, hogy Mennyei Édesapád tudja, hogy ezekre szükséged van, és majd Ő köt téged össze a Tőle született Jézus-követőkkel, nem pedig emberek, akik a saját cégükbe toboroznak.

Végül figyelmeztetlek: amint Jézust el akarod kezdeni követni, Sátán azon lesz, hogy embereket küldjön, akik vissza akarnak vinni a rendszerbe, vagy embereket, akik a Bibliától eltérő dolgokat fognak tanítani, vagy egy ellenkező nemű csábítást, vagy világi gondokat és időrablást, vagy hamis jeleket és csodákat, vagy áltestvéreket: bármit, amivel téged el tud téríteni Jézus követésétől. Legyen a fókuszod Jézuson és azon, amit Ő a Bibliában tanít és azon, ahogy az ő bibliai követői megélték és továbbadták.

Olvasd nulláról az Újszövetséget, elfelejtve az egész kereszténységesdit: ez lesz számodra a nagy újraindítás! Mindent kárnak és szemétnek fogsz ítélni, és boldog leszel, szabad arra, hogy végre Jézust kövesd: amit mindig is akartál!

A keresztény rendszertől függetlenül Jézust követve végre nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése