Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2011. július 3., vasárnap

iSten, iGod, iGazság

A mai telefonkütyüs világ hemzseg az ájFonoktól, az ájPedektől és az ájGazságoktól. Vannak ájFonok és vannak álFonok, no és persze poFonok. Az egyik érintőképernyős, a másik multitáccs, a harmadik dzsípíeszes, a negyedik meg háromgés. És vannak az ájGádok, a megvásárolható iStenek...

Ma a konok iKonok korát éljük. Mindenkinek van saját iStene, vagy angolosan ájGádja. Mindenki úgy véli, ájGaza van. Persze van már saját youVersion Bibliaportál is, meg youTube, azaz TeCső, a lényeg a testre szabhatóság és az önkifejezés legyen.

Kattints a képre a nagyításhoz!
De hirtelen eszembe jut egy régi üzenet: "Ha valaki nem tagadja meg magát és nem veszi fel naponként a maga keresztjét, nem lehet az Én tanítványom." Képzeljünk el egy testre szabott keresztet, amit viszel a hátadon, hogy kivégezzenek. iKereszt, vagy angolosan ájKrássz lehetne a neve. De persze lehetne youDenial vagy magyarul TeTagadás is a neve. No, szóval az az ember, aki ezt az üzenetet kitalálta, meg is valósította. Ez volt a legnagyobb igazság és egyben ájGazság is (azaz az én gazságom) a földön. Ez az önzetlen ember az én önzésem miatt halt meg. No, nem mintha ez számára sértés lett volna. iDeath = youHeaven, mondaná Jézus digitális nyelven. (Vagyis: az én halálom által te a mennybe jutsz.)

A szkeptikus, racionális, okoskodó, agyalós ember számára persze igazságtalanság volt megölni Jézust. Hát milyen dolog az, hogy ő szenvedett azért, hogy én (a magam iGazságával) meg a mennybe mehessek! Hát ez botrány. No ilyen földre-jövős, emberré-válós, bűnösökért meghalós Istent nem igazán tudnának az emberek kitalálni.

Az ájGádok ugyanis mindig olyan kitalált iStenek, amiket meg lehet vásárolni, mint az ájFonokat. Komolyan, voltak az 1G-s iStenek, a második generációs iStenek, és így tovább. Az egyik verziós iSten elavul, lecseréljük, jöhet a 2011G iSten. De Jézussal azért nem stimmel valami, mert Őt vagy a Mennyet nem lehet lecserélni vagy megvásárolni, kiérdemelni, dolgozgatni és gyűjtögetni, hogy megszerezd, stb... az újabb verziót. Pont fordítva van Jézussal, mint az érintőképernyős ájFónnal.

ÁjFón: te fizetsz érte a boltban. Jézus: Ő fizetett érted a kereszten.
ÁjFón: a te érintésed kell neki. Jézus: az Ő érintése kell neked.
ÁjFón: te töltöd fel az aksiját. Jézus: Ő tölti fel az aksidat, ha elfáradtál.
ÁjFón: te töltesz rá mindenféle programot. Jézus: Ő tölti fel jövődet mindenféle jó programokkal.
ÁjFón: te fizetsz a netes díjcsomagért. Jézus: Ő fizetett, hogy letölthess minden áldást a mennyből.
ÁjFón: elavul, és lecseréled. Jézus: elavulsz, hibázol, tönkremész, de mégsem cserél le.

Szerintem ne agyalj sokat. Tart még az akció, ma még, amíg lélegzel, ingyenes. Utána viszont gém óver. Gyere, tagadd meg a sok ostoba ájCuccodat, amikért vagy megdolgozol, vagy csalással, krekkeléssel és töréssel töltöd le a netről. Inkább töltsd le Jézustól az "Örök élet az Én megismerésemben" nevű 2000 éve stabilan működő alkalmazást. Ingyenes, nem kell csalással feltörnöd, és drótnélküli vájörlessz hit által már ma a tied. Hihetetlen ajánlat, mi?

Végül ezzel a verssel szeretném zárni:

Bűnné lett, hogy igaz legyek.
Átokká, hogy áldott legyek.
Szegénnyé, hogy gazdag legyek.
Feltámadt, hogy vele legyek.

Engedd, hogy Jézus lecserélje az ájGádodat és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

1 bloggeres hozzászólás:

  1. Nagyon Áldott vagy Attee!

    Egy lánytesó szerint, aki (pszichológiát is Végzett tanárnŐ) Nagyon alkalmas a hangvételed a fiatalok megszólítására!
    Áldjon meg még Jobban Az aki előtt minden térd leborul, és minden fej lekonyul!
    AKIT Minden nyelv Úrnak fog vallani!
    Várom azt a napot, már közel van, ha késik is Bízzál Benne!
    Áldjon meg, és adjon kegyelmet mindenre, amit, csak szeretnél!
    Ha Van kedved látogass el a Blogomra!

    http://aszivtuze.blogspot.com/

    VálaszTörlés