Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2012. december 9., vasárnap

Pofonegyszerű!!!

Talán volt már úgy, hogy felidegesítetted magad amiatt az egy szerencsétlen ember „almafás esete” miatt, hogy basszus, miatta ilyen gáz ez a világ, és én is szenvedek, no és persze az Isten is bűnösnek lát, és ez totál nem fer így! Hogy jónak kell lennem, különben pokolra kerülök. Barátom, van egy totál jó hírem így karácsony előtt.

Valóban nem lenne fer Istentől, hogy egy ember bűne és engedetlensége miatt én is örököltem a bűnt és emiatt nekem is pokolra kell mennem és így jártam. De mivel Isten fer, elküldött egy másik „embert”, akinek a totál engedelmessége miatt „visszaörökölhetjük” az édeni ártatlan igaz mivoltot és így meg a mennybe juthatunk.

Az elsőt Ádámnak hívták, a másodikat Jézusnak. Ádám hülyesége miatt örököltük a bűnös természetet (nem kell se az emberek, se a magam hülyeségeit bemutatnom), és ezzel együtt a romlandóságot és a halált. Ám Jézus által meg megörökölhetjük az isteni természetet (hogy újra a képmásai legyünk) és az örök életet (és itt nem utópiáról beszélek). Ez esetben az Ő engedelmessége miatt Isten nem a bűneidet látja, hanem az ártatlanságodat (pont fordítva, mint az első embernél). Így ott a lehetőség előtted, hogy a második ember vonalába kerülj egy szimpla döntéssel, hogy most már nem Ádám bűnében hiszel, hanem Jézus engedelmességében.

Tehát a tuti ebben az, hogy immár választhatsz a két ember tetteinek következménye között, és így nem kell többé bűnösként és féregként, Istentől elszakítva és menekülve bűntudatban és megfelelés-kényszerben élned Ádám hülyesége nyomán. Amint Jézust választottad, el vagy fogadva és lehet olyan idilli kapcsolatod Istennel, mint a bűneset előtt volt... A menny valóban erről a király kapcsolatról fog szólni Istennel és nem a felhőkön való unalmas lantolásról. :)

Ugye, hogy így még nem hallottad? Ki mondta, hogy az evangélium bonyolult? (Aki magát bibliásnak érzi, elolvashatja a Római levél 5:15-19. részét.)

Hagyd már Ádámot békén, gyere Jézushoz és nyugodt lesz az életed!

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése