Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2012. november 28., szerda

A szeretet-gyógyszer pozitív mellékhatása

Egy kis bátorító és elgondolkoztató üzenet:
Nem az a szeretet, hogy mi szeretjük Istent, hanem, hogy Ő szeretett minket, és elküldte Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért.
1János 4:10
Ha kihagyod a képből a keresztet: ahogy Jézus téged szenvedélyesen szeretett bűneid ellenére, akkor csak KELL-eszténységed van tele bibliai szabályokkal és egy borzasztóan nehéz dolgot képviselsz. Meghallgatsz egy lelkipásztort és egy tanítást, Bibliát olvasol és napi áhítatokat, és egész életedben azon fogsz ügyködni, hogy nekik és az állítólagos elvárásoknak megfelelj. Ez esetben KELL-esztény vagy és nincs semmilyen különbség közted és a világ bármely más vallását gyakorló között. Mert ott is csak arról van szó, hogy mit KELL tenned és hogyan KELL éljél, stb.

Ha viszont visszateszed a helyére, amit Jézus tett értünk a kereszten, és hogy Isten úgy agapézott téged [szerelembe esve annyira elállt a lélegzete miattad], hogy Egyszülött Fiát adta, hogy higgy benne és örök életed legyen akkor valóban a KERESZT-énységben vagy és te vagy a világ legörömtelibb embere, aki hálából és önként bármire képes az Úrért és másokért.

Mert nem az számít, amit te teszel Istenért, hanem amit Ő tett érted. Ha ezt az egy dolgot megérted, hogy őrülten szeretve vagy, akkor a Biblia betartása csak észrevétlen pozitív mellékhatása lesz ennek a szeretet-gyógyszernek.

Jézus azt mondja, hogy mindenek előtt óvakodjatok a farizeusok kovászától, a képmutatástól. Óvakodjatok a rátok terheket kiróvó emberek tanításaitól, akik maguk egy ujjal sem segítenek nektek. Pedig az az egy ujj épp elég kellene, hogy legyen, hogy Krisztusra mutasson: arra, amit Ő végzett, és ahogyan Ő szeretett téged. Ha Jézus az egykor legelszántabb embernek, Pálnak azt mondta, „elég neked az Én kegyelmem”, akkor mennyivel inkább igaz ez ránk, akik sehol sem tartunk Pál odaszánásához képest.

Szeretnél hát olyan lenni, mint Jézus? Akkor itt van ennek a Pálnak a receptje: az önjavító módszereid helyett egyszerűen csak csodáld Isten dicsőségét a kereszten:
Miközben mi pedig fedetlen arccal, mintegy tükörben szemléljük Isten dicsőségét, elváltozunk képmására dicsőségről dicsőségre a Szentlélek által.
2Korinthus 3:18

Bibliai gyorstalpaló:


Élvezd, hogy szeret az Isten, és ne görcsölj: és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése