Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2013. január 27., vasárnap

Nem kell tisztelned Istent ahhoz, hogy elfogadjon

Sokáig úgy hittem, mert azt tanították a Bibliából nekem, hogy ha tisztelem Istent, akkor ő is tisztelni fog engem, de ha megvetem őt, akkor ő is meg fog engem vetni. Ezt az egyik ószövetségi könyvől tanították nekem (1Sámuel 2:30), és a fejemben még nem volt tiszta a kép, hogy Isten velem sosem kötött "ószövetséget". Csakis újat, mégpedig Jézus vérében.

Az ószövetség az ember engedelmességében volt, az újszövetség pedg Jézus engedelmességében áll fent. Amit az ószövetségben neked kellett megtenned (pl. tiszteld Istent), azt az újszövetségben Jézus már mind betöltötte, amikor téged képviselve élt, magára vette és elhordozta bűneidet, végül elnyerte a te méltó büntetésedet a kereszten. S mivel Isten igazságos, nem büntetheti meg kétszer azt a bűnödet, hogy nem tiszteled őt.

Az újszövetségben ez áll: "Minden másnál ragyogóbban fénylő feltétlen joindulatánál fogva Isten MÁR elfogadott, megtisztelt és különösen kedvezményessé tett minket, amikor Krisztus Jézusban képviselve látott minket." (Lásd: Efezus 1:6)

Tehát épp ellenkezőleg működik, mint az ószövetség: azért fogod tisztelni és szeretni Istent, mert hallottál arról az igazságról, hogy Ő már előbb szeretett téged, elfogadott és megtisztelt Krisztus miatt. S ezt a tényt a modern pszichológia is igazolja. A férfiak tiszteletre és elismerésre vágynak, hogy megnyíljanak, a nők pedig érzéseik elfogadására és feltételek nélküli elfogadó szeretetre.

Az ember nem azért fog Istenhez jönni, hogy meneküljön a pokoltól, hanem azért, mert érzi és érti, hogy elfogadják, szeretik, tisztelik és támogatják. Isten jósága ösztönöz minket arra, hogy Hozzá forduljunk...

S igazából, ha visszaemlékezem, 1999-ben velem is éppen így történt és nem máshogy!

Hidd el, hogy Krisztus miatt már örökre megfeleltél és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése