Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2014. augusztus 24., vasárnap

Egy képzelt riport

– Neve?
– Diabolosz Sátán a nevem.
– Foglalkozása?
– Rágalmazó ügyész.
– Munkaköri leírása?
– Kapcsolatok és életek tönkretétele részben hamis, másokat vádló információ terjesztésével.
– Milyen munkatapasztalatai vannak?
– Emberek gyilkolásában, megrablásában és pusztításában több ezer éves tapasztalatra tettem szert.
– Családja van?
– Igen, Hazugság édesapja vagyok.
– Milyen dressz kód kell ehhez a munkához?
– A világosság angyalának ruhájába öltözöm.
– Volt olyan per, amit elvesztett?
– Igen. Amikor Jézus vére miatt minden embert igaznak nyilvánítottak Isten előtt, minden vádamat elutasították és kidobtak a mennyei bíróságról.
– Ez hogy történt?
– Amikor Jézust a keresztre feszítették, minden bűnt magára vett és az emberek ellen szóló követeléseimet és vád-leveleimet mind odaszegezte a keresztre. Így az általam gyűlölt istenképmás emberek újra szeretet-kapcsolatba kerülhetnek mennyei apjukkal és elszakadnak tőlem.
– Mivel foglalkozik most így, hogy leminősítették? Nyugdíjba vonult?
– Ordító oroszlánként szertejárok a világon, és próbálom elnyelni az embereket, elhitetve velük, hogy a kereszten örökre kifizetett váltságdíj hülyeség, nincs rá szükség, vagy épp nem elég az üdvösséghez, még kell hozzá más egyéb szabályok betartása is.
– Tulajdonképp akkor vallásokat gyárt?
– Igen.
–Tudna párat mondani a legsikeresebbek közül?
– Római katolicizmus, ez a kedvenc kereszténység-utánzatom. Bár az andventizmus és az ebből kinőtt Jehova tanúi szervezet is kifejezetten jól működik. Ezek prófétáikkal és tanító-hivatalaikkal hasonlóak az iszlámhoz és a mormon (Utolsó napok szentjei) egyházhoz is. Vagy ott van még az első-második században gyorsan összekreált talmudi ortodox júdaizmusom is, és az ősrégi keleti okkult vallásaim a mesterekkel, természetesen újként feltüntetve. Modern kori kedvencem pedig az "én szentebb vagyok, mint te kereszténység", amit sikeresen elvegyítek a különféle felekezetekben és irányzatokban, jeligém a "kegyelem plusz törvény".
– Kihagyott valamit?
– Hmmm. Most jut eszembe az "egészség és gazdagság" kereszténység hit-mozgalma is, ahol akkor vagy áldott, ha egészséges és gazdag vagy.
– Hogy működnek ezek a rendszerek?
– Természetesen vádlás és megfélemlítés alapján. A lényeg Jézus tökéletes bűnáldozatának elrejtése vagy elferdítése és a szabályok, módszerek, liturgiák, törvényszerűségek és hagyományok hangsúlyozása. Így az ember soha nem lehet biztos az üdvösségében, ezért mindig cselekedetekre tudom őket ösztönözni, amiben persze mindig elbuknak, s így fenn tudom tartani a bűntudatot és félelmet bennük.
– Miért teszi ezt?
– Hogy ne lépjenek szeretet-kapcsolatba az emberek mennyei apjukkal. Mert ha félre vannak informálva és nem igénylik az amúgy ingyen kegyelmet, simán elkárhoznak.
– És nem gondolja képmutatásnak a hamis tanúskodást Istenről és az igazságról, miközben ön másokat vádol a törvények megszegésével?
– Ö-ö-ö-ö...
– Köszönöm a válaszokat, reméljük, megtévesztő hadjárata nem jár sikerrel!

A kárhoztatás helyett higgy Jézus vérében és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése