Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2015. január 21., szerda

A mennyről...

Amikor Isten betölt az ő jelenlétével, és átélem az ő minden értelmet felülhaladó nyugalmát és szeretetét: akkor egy picit el tudom képzelni, milyen is lesz majd a menny. Nem annyira a díszletek a lényeg, hanem az Atya és Jézus akadálytalan megismerése lesz az, amivel az örökkévalóságot fogjuk tölteni szüntelen ámulattal és örömben.

A mennyben, ha semmi se lenne, csak az Atya, a Fiú és a Szentlélek, számomra akkor is tökéletes hely lenne. Ám, ha a mennyben meglenne minden csilicsáré, pompa és ragyogás, de nem lenne ott az én szerelmes Istenem, akkor nélküle az örökkévalóság nem érne semmit, és ürességével maga lenne a pokol.

Néha szereteténél fogva megadja nekünk Isten a lehetőséget, hogy megtapasztaljuk őt. De ne felejtsük Jézus Tamáshoz intézett szavait, amikor ezt mondta:
Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek.
János ev. 20:29
Ez a világ olyan, mint egy étvágygerjesztő, hogy mire elérkezünk az igazi mennyei, menyegzői lakomához, várakozásunk teljes legyen. Hogy már ki legyünk éhezve arra, hogy örömmel átvegyük azt, amit Isten számunkra készített, őt szeretőknek.

Hadd bátorítsalak ezzel a dallal, amely a szívemben feljött és ott duruzsol gondolataimban:

Keresztednél

Uram, Te ismersz, látod szívem.
Ezerszer elbuktam, mégis szerettél, mindig szerettél
Jelenléteddel körülveszel, minden időben,
Mindig szerettél.

Meghajlok Keresztednél, itt folyt ki a drága vér
Nincs mi ennél többet ér!
Értem győzted le a sírt, megnyitottad a Szentélyt,
Semmi el nem választ már!

Te jársz előttem, Oltalmazó,
Kezedben őrzöl, szeretsz tudom jól!
És ha majd egyszer lezárul szemem,
Ott állsz előttem, mert úgy szerettél, mindig szerettél.

Megnyílt a Menny, elvégeztetett!
A kárpit szétrepedt!

Most még homályosan látunk, amíg megtanuljuk az igazi értékeket, mik az igazán fontos dolgok és mik a kevésbé azok. Bármi is történik velünk ezen a földön, megmarad számunkra a hit, a remény és a szeretet. De eljön a nap, amikor majd színről színre fogunk látni.

Addig is, emlékezz:
Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban. A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben.
1. János lev. 4:17-18

Isten teljes szeretete űzzön ki belőled minden félelmet ésnyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése