Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2012. szeptember 18., kedd

„Jézus nevében, ámen!”

Sokan imádkoznak „Jézus nevében”, úgy, hogy közben fogalmuk sincs, mit is jelent ez. Én is éveket töltöttem úgy el, hogy mantraként imáim végére csaptam, hogy „Jézus nevében, ámen!” anélkül, hogy értettem volna a mögöttes tartalmat. Ó, ha tudnánk, mit is jelent az Ő neve a szellemvilágban, és milyen áldások rejlenek benne a számunkra...

Csapjunk a közepébe, mert nem akarom lopni drága idődet bevezető blabla dumával. „Jézus nevében” imádkozni azt jelenti, hogy elismered az Ő befejezett munkáját a kereszten. Jézus a reménytelen ember kétségbeesett imádságát dicsőítésnek nevezi. A gyógyíthatatlan leprás nem csak hogy térdre rogyott az Isten-Ember előtt, hanem egyenest dicsőítette Jézust azzal a kérésével, hogy tisztítsa őt meg.

Amikor imádkozol és kérsz valamit Istentől, akkor te Őt azzal dicsőíted, hogy elismered saját tehetetlen voltodat, és elismered az Ő végtelen hatalmát, a bűnt eltörlő vér és a feltámadás erejét Jézus befejezett munkájában, a golgotai kereszten.

A „Jézus nevében” tehát nem egy varázsszó imánk végén, mely által kiérdemeljük vagy bebiztosítjuk az imameghallgatást, hanem annak elismerése, amit Ő egyszer s mindenkorra megismételhetetlenül elvégzett és elintézett értünk a kereszten.

Ha tehát számodra a „szüntelenül imádkozni” egy vallásos kényszer-cselekedetet jelent, akkor rossz úton és törvény alatt vagy, ki fogsz fáradni eredménytelenül és Isten nem fog válaszolni.

Ám, ha számodra a „szüntelenül imádkozni” azt jelenti, hogy mivel semmi esélyed sincs, csak Isten kegyelme Jézus bevégzett munkája révén, akkor már nem kiérdemlő cselekedet lesz, hanem egy szüntelen dicsőítés, mellyel szüntelen elismered az Ő erejére és befejezett munkájának győzelmére való utaltságodat.

Minden, ami nem hitből van, az bűn. Ha szüntelen imádkozol, de nem Jézus érdemére nézel, bűnt követsz el. Ha viszont felismerted abszolút tehetetlenségedet és 100% Jézus bevégzett munkájára utaltságod, hogy Nélküle semmi esélyed nincs, akkor életed nem más, mint szüntelen imádság, imádat, hála és elismerés. Onnantól kezdve imáiddal egyenest Istent reklámozod és Őt dicsőíted a büszke és magabíró emberek és ördögök világában.

Isten ilyen imádókat keres. Szellemben imádókat, akik nem testük erejében bíznak, hanem a Jézust is feltámasztó Szellem erejében. Valóságos igazságban imádókat, akik elismerik, hogy egyedül Jézus a valóságos út az életre. A házon kívül tél van, a házon belül meleg. Jézuson kívül törvény, bűn és átkok vannak. Jézusban elfogadás, szeretet és öröm.

A „Jézus nevében, Ámen!” vallásos varázs-szavak helyett akár tehát így is zárhatod imáidat (a fő, hogy értsd amit mondasz és hidd!): „Jézus kereszten befejezett munkájának érdemében bízva fordultam Hozzád.” Ezt jelenti „Jézus nevében” imádkozni. Légy tisztában ezzel, amikor kérsz valamit mennyei Édesapádtól. Jézus befejezett művében, a Golgota keresztjén találod meg „Isten igazságát”, ami által minden más egyéb ráadásul meg is adatik neked (Máté 6:33).

Hivatkozz Jézus befejezett munkájára és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése