Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2013. november 19., kedd

Taxi

Pár hete itt Angliában egy jó kis vihar volt (bár hála Istennek, nem akkora, mint a Fülöp-szigeteken). Fákat tördelt. Leállt néhány vasúthálózat. Volt szerencsém közelről is látni amit művelt.

Egy nagyobb faág letört és beverte egy, az utcában álló szépen kifestett taxi szélvédőjét. A taxi már korábban is felkeltette rajzosságával a figyelmemet. És most ez a szerencsétlen autó ott állt előttem, elcsúfítva azzal a ronda „pókhálóval” az üvegen.

Pár nap múlva újra láttam a taxit. A szélvédőjének semmi baja nem volt. Ezen a napon kissé nyomott hangulatomban voltam, de meglátva a taxit, visszaszállt az öröm belém. Az a gondolat jött belém, kit dicsőít az, hogy a taxinak új szélvédője van, és ugyanolyan jól néz ki, mint a vihar előtt? Nos, a tulajdonosát.


A taxi úgymond semmit nem csinált azért, hogy meg legyen javítva. Egyszerűen rondának és üzemképtelennek kellett lennie ahhoz, hogy a tulaj gondot fordítson rá: időt, energiát és pénzt.

Számomra nagyon bátorító volt ez a gondolat, hiszen tudom, hogy engem Isten nem holmi veszendő aranyon vagy ezüstön, hanem fiának, Jézusnak a drága vérén vásárolt meg a bűn és a halál hatalmából. S ha már akkor meghalt értem, amikor bűnös voltam, mennyivel inkább meg fog menteni a haragtól?

Amikor átmegyek egy viharon és rámszakadnak a faágak, nem kell semmit sem csinálnom, elég, ha a Tulajdonosom meglátja sérüléseimet és eltorzultságomat. Az Övé a felelősség, hogy helyreállítson. Ha egy ember egy taxival így törődik, mennyivel inkább mennyei Édesapám velem? Már mindent kifizetett előre. És természetesen kié lesz a dicsőség, a tisztelet, hála és köszönet mindezért?

Ha szeretnél te is Isten „tulajdona” lenni, hogy törődjön veled, ez annak jele, hogy felismerted elveszettségedet és árvaságod. Nincs semmi tennivalód, ha egyetértesz Istennel célt tévesztett bűnös mivoltodban, csak higyj az Úr Jézusban, mint megmentődben, és akkor megtapasztalod, hogy átvitt téged is a sötétség birodalmából az ő saját királyságába. Nem kell roncsnak maradnod többé, Isten veled is törődni akar.

Engedd, hogy szeressen, és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

1 bloggeres hozzászólás:

  1. Tökéletes hasonlatot mutatott az Úr :)
    És ha Isten a Fiát (!) feláldozta értünk, vajon mennyire vagyunk Neki fontosak?
    Ne aggódjunk, nem fog a bajban, gyötrésekben, stresszhelyzetekben, céltévesztettségben hagyni minket! Fontosak vagyunk Neki!

    VálaszTörlés