Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2015. november 5., csütörtök

A szolgálat-gyilkos!

Mindig arra bátorítom környezetemet, hogy életünket madártávlatból szemléljük. Fentről, és úgy, hogy látjuk előre, ahogy a célhoz értünk. Hogy amikor majd onnan visszatekintünk, elmondhassuk Jézussal: „Köszönöm Uram az életemet, és a Te tervedet, megérte!”
Akiknél a tövisek közé esett [Isten igéjének „magja”], azok hallották az igét, de mikor elmennek, az élet gondjai, gazdagsága és élvezetei megfojtják azt, és nem érlelnek termést.
Lukács 8:14
Egy harcos sem elegyedik bele a mindennapi élet gondjaiba, hogy megnyerje annak a tetszését, aki harcosává fogadta.
2Timóteus 2:4
Ó hány és hány testvért láttam már elvérezni szolgálatom során, akik először odaszántan szolgáltak velünk, majd amikor eljött a teszt ideje, képtelenek voltak nemet mondani az ellenség elterelő praktikáira.

Jézus követése nem csak abból áll, hogy Neki igent mondok, hanem abból is, hogy minden másra nemet. Ezért a kereszt naponkénti felvétele nélkül az ember nem alkalmas Isten országára. Minden nap így induljon:

„Tiéd vagyok Uram, legyen meg mindenben a Te akaratod. Ne vigyél kisértésbe, hanem szabadíts meg a gonosztól.”

Az eredeti nyelvben a gonosz több jelentésű szó, egyik jelentése épp a mindennapok bosszantó-elterelő gondjai, az édeni bukás következménye.

Meg kell tanulnunk élni Krisztusban kapott jogainkkal és nem úgy élni, hogy a gonosz a gondokon-bajokon keresztül továbbra is foglyaként tartson minket rabláncon.
Aki az eke szarvára teszi a kezét, majd hátratekint, nem alkalmas Isten Országára.
Lukács 9:62
Legyünk bölcsek és imában kreatívak, hogy hogyan találhatunk meg minden lehetőséget az Úr szolgálatára! Kérjük a lelkek megítélése ajándékát, hogy meglegyen bennünk a szent gyanakvás minden felől, ami Isten szolgálatától és elhívásunktól távol akar tartani minket!
Ezért tehát, testvéreim, igyekezzetek még jobban megerősíteni elhívatásotokat és kiválasztásotokat, mert ha ezt teszitek, nem fogtok megbotlani soha.
2Péter 1:10 
Rázd le a problémákat Isten elhívását követve, és nyugodt lesz az életed.

(U.i. Miközben ezt a cikket írtam, a wifim szórakozott velem, belassult, stb. Informatikusként elkezdhettem volna agyalni és ugrálni a wifi-routerhez, de a cikk írását fontosabbnak tartva csak rászóltam a gonoszra, hogy hagyja el a wifimet, mert az az Úré, és azonnal működik (Bibliai elv: Máté 21:20-22). Murphy hegyei is le vannak győzve a kereszten, bár azért még volt néhány gáncsvető próbálkozása. Ettől független már megérett a wifi cseréje.)

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése