Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2017. augusztus 12., szombat

A szabadság szigete – 1. szerda-csütörtök

Isten ma is gyógyít és érint meg embereket. A Sziget-fesztiválon is. Számára nincs lehetetlen. Gyere velem, láss csodát, és gerjedjen fel a szívedben a vágy, hogy akard te is ezt az életet, amiben Jézus részesíti azokat, akik teljesen elérhetővé tették magukat a Számára.

Légy mindig elérhető Isten számára!

Tudod, a Biblia beszél tejről és húsról (kemény eledelről). A tej az, amikor tanításokat hallgatsz. Jézus szerint a kemény eledel viszont az, amikor megcselekszed az Atya akaratát. Te melyik szeretnél lenni?
31 Közben a tanítványai kérlelték: Mester, egyél! 32 Ő pedig azt mondta nekik: Van nekem eledelem, amit egyem, amiről ti nem tudtok. 33 A tanítványok ekkor azt kérdezték egymástól: Netán valaki hozott neki enni? 34 Jézus pedig azt mondta nekik: Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki elküldött engem, és az ő munkáját elvégezzem. 35 Ti nem azt mondjátok, hogy még négy hónap, és eljön az aratás? Íme, mondom nektek: emeljétek fel szemeteket, és nézzétek meg a mezőket, hogy már fehérek az aratásra. 36 Az arató már most megkapja jutalmát, és begyűjti a termést az örök életre, hogy együtt örüljön magvető és arató.
János 4:31-35
Talán ismered azt a kifejezést, hogy 24 órás ügyelet. Bármikor hívhatnak, és ha kell, mész. Pár hete ezt történik velem. Elöször Kelet-Magyarországon, Szatmárcsekére hívtak, ott merítettem Isten kegyelméből vízbe 3 embert Jézus nevében, akik megbánták bűneiket és elfogadták megváltásukat. Utána egy balatoni táborba hívtak, Gyenesdiásra, ahol két bűnbánót merítettem a Balatonba és önmaguk halálába, Jézus feltámadásába. Közben Pálma, a magyarországi Utolós Reformáció (The Last Reformation) csapatból érezte, ki kellene menni a Szigetre, imádkozni az emberekért. Ő tudja – gondoltam, és hagytam az egészet.

Visszajövet Gyenesről szól Pálma, megvannak a jegyek és menjek vele, mert a másik ember nem tud vele menni. Mi is a kulcsszó? Elérhetőség. Tedd magad elérhetővé, hogy ha Isten hív, akkor mehess!!! Igazából csak belecsöppentem az egészbe, abszolút semmilyen ambícióm nem volt a Szigettel kapcsolatban. Már egy pár hete az Úr vezet és elengedtem mindent az életemben.

A nőt nem is ismertük, akitől kaptuk a jegyeket. Egyik testvérünk valami random facebookos csoportban találta. Amikor a testvérnővel találkoztunk és beszélgettünk, Isten engem használt feléje, mert volt egy rossz kapcsolata egy másik Váradi Attila nevű emberrel. Amikor imádkoztunk Pálmával érte, azt mondtam neki: „Tudod, a Bibliában volt egy rossz Júdás meg egy jó Júdás. Volt egy rossz Saul meg egy jó Saul. Úgy tűnik, Isten helyre akarja a neveket állítani az életedben.” Imádkoztunk érte, és megbocsátott, és elengedett a másik Váradi Attilának. Isten hihetetlenül jó szervező!

Ha őszinte vagyok, fogalmam sincs hogy miért kell épp nekem ott lennem, de úgy vagyok vele, legyünk elérhetőek és Isten használjon ott ahol ő akar. Hisz meghaltunk Krisztussal és Ő él bennünk. Teljesen mindegy, hol vagyunk, a cél az, hogy Isten elérje és szeresse azokat rajtunk keresztül, akiket akar. Egy-egy VIP jegyet kaptunk Pálmával. Mint valami nagykövetek. De ez a jegy csak egy jelentéktelen kis eszköz – és amikor megkaptuk, eszünkbe jutott, amit Jézus a gyógyításról mondott: „Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!" Akkora kiváltság a Királyt szolgálni, sokszor én se fogom fel! Nem is tartanám magam méltónak hogy VIP jegy legyen a kezemen, bár az egom szeretne dicsekedni vele. Hiszen az egyedüli VIP Jézus. Őt képviseljük.

Beszámolók

Augusztus 09. szerda

Kikémleltük ma a Szigetet, mint Káleb meg Józsué. Nagyon sokan vannak és nagyon drága bent minden, az emberek kijárnak a közeli Auchanba és végig mindenhol ülnek a fűben, beszélgetnek meg esznek. Jól el lehet őket érni.

Bent a Sziget túlsó felén a gondolatainkat alig halljuk a zenétől. Ott egyáltalán nem lehet beszélgetni, Ügyetlenül épp odatettek egy „lelkigondozói sátrat” valami egyetemista pszichológusok. Mondtuk is nekik hogy nem értjük, miért oda…

Beszéltünk pár emberrel, meg imádkoztunk is értük.

Először egy holland hölggyel beszéltünk, akinek gyulladásban voltak a lábai. Pálma imádkozott érte. Azt mondta a holland nő, elviszi őt hollandiába fájdalom csillapítónak, mert sokkal jobban van és nem fáj a lába. Nagyon aranyos és vidám volt, Editnek hívták. Pálma örömmel mesélte, hogy náluk volt kiképzésen Hollandiában. Vicces ez a világ.

Ezután volt egy szlovák srác és próbált minket japán kajával megetetni. Fájt a lába, imádkoztunk érte és ő is jobban lett.

A héven hazafelé Pálma beszélgetett egy diák lánnyal, aki hozzá közel lakik. A lány egész nap a parkolóban állt. Neki is beszélt Istenről meg az evangéliumról, kb. 1 órát voltak együtt. Vicces volt, hogy 2-szer is együtt szálltak át a Szigetről hazafelé menet.

Augusztus 10. csütörtök

Az Utolsó Reformáció budapesti csapatával együtt mentünk ki a szolgálni. Voltak, akik a bejáratnál szolgáltak.

Anna jelenti: „A mai nap egyik örömteli pillanata: Beni ma volt velünk először, nagyon jó volt vele szolgálni! Itt épp egy holland csapattal találkoztunk és elegyedtünk beszélgetésbe, ami közben kiderült, hogy az egyik srácnak 2 éve fáj a térde!!! Imádkoztunk érte, mire a fájdalom lassanként csökkent, majd elmúlt!!! Néztek nagyot a fiúk…”

Anna tovább folytatja: „Ezért a lányért meg szabadulásért imádkoztunk – azt mondta, egyfajta kényszer-betegséggel küzd vagy 10 éve… Békességet érzett az imára, és nyitott volt egy mélyebb beszélgetésre is! Adtunk neki egy kontakt kártyát is!”

Mindeközben Pálmával bent voltam a Szigeten. Imádkoztunk a bent dolgozókért, akik nagyon meglepődtek azon, hogy valaki velük is törődik. A négy fiatal lányka (bal kép) egész éjszaka szemetet szedett és fáradtak voltak, meg fájt a lábuk. Mind a négyért imádkoztunk és jobban lettek. Az egyik vicces volt, ahogy megjegyezte: „Valami energia áradt bennem fel és le.” Mire azt mondtuk neki: „Jézus feltámadt, és mi a feltámadás erejével gyógyítunk.” Adtunk nekik weblap kártyákat. Vidáman tovább vonultak. A zöld polós lány (jobb kép) koktélokat árult, de ő is fáradt volt, meg fájt a lába. Ő is jobban lett ima után.

Egy holland srác, valami Reinhardt nevű, nagyon nyitott volt. Elmondtuk neki az evangéliumot, majd kapott angolul egy listát a bűnökről, hogy gondolkozzon rajta.

Az Auchanban a két kék inges biztonsági őrért imádkoztunk. Kint kellett ugyanis hagyni a vizes üvegeket. Azt mondtam nekik, hogy ez olyan, mint a bűneink, hogy azoktól is meg kell szabadulni. Majd megkérdeztük, hogy fáj e valamijük. Kérdezte az egyik őr, hogy kettőt is lehet mondani? Szimultános ima volt, mert Pálmával egyszerre imádkoztunk a két emberért. Nem fájt utána se a lábuk, se a hátuk. Nagyon örültek. Aztán bementünk vásárolni.

Vásárlás után, amikor leültünk egy benti padra enni, odajöttek hozzánk zsidó kislányok. Beszéltünk nekik a Messiásról. Az egyikük ateista volt, és kérdeztem: tudod, hogy a „zsidó” szó Istennel dicsekvőt jelent, hogy lehetsz akkor ateista? Aztán kifelé menet valami wellness nyereményesek is lerohantak minket, ahol méh csípésért imádkoztunk. Ők érdeklődőek voltak.

Még este visszamentünk, és ledöbbentett minket ez a fal, meg a látvány, ahogy az emberek írkálnak erre a falra: „Mielőtt meghalok…” Szóval, tényleg szükség van Isten fiainak a megjelenésére, hogy elvigyük közéjük a reményt.


Folytatás hamarosan.


Tedd az Atya akaratát és kalandos lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése