Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2017. szeptember 7., csütörtök

Újrakezdés

Építkezéskor egy nagyon romos épületet célszerűbb elbontani és helyette újat alapozni és azt felépíteni. A keresztény reformáció annak idején meglévő nagyon torz „egyházi rendszert” próbálta úgymond megfoltozni a felismert bibliai igazságokkal. Újabb és újabb reformerek jöttek újabb és újabb foltozásokkal, és alapult köréjük egy-egy újabb -ista vagy -ánus egyházrendszer. Tehát a meglévő romos épületre húztak újabb és újabb tornyokat, annak elhagyása helyett.

Ezért van ez a skizofrénia a protestantizmusban. Bár nem lehetnek papok, de lettek helyette lelkészek. Isten nem lakik templomban, de mégis vannak templomok vagy imaházak, melyeket „Isten hazának” hívnak. Bár a Szentlélek vezet és két-három testvér találkozásakor Jézus köztünk van, mégis meg kell tartani és jelen kell lenni a vasárnapi „istentisztelet”-eken (egyesek ezt szombatra teszik vagy a héten több ilyen nagyszabású alkalmat is rendeznek). Ezek egyike sincs benne az újszövetségi gyakorlatban, helyette tanítványok voltak, akiket Isten Lelke font egybe természetes módon, és a krisztusi identitás. Isten vezette őket és egymást tanították, segítették. Az emberi szervezetek a testi erő megnyilvánulásai és inkább a hit hiánya. Család helyett árvaház, ahol egymás megismerése helyett nagyüzemi lélekmunka történik.

Ma már nagyon nehéz a toronylakóknak megérteni, hogy eleve maga az építmény nem Istentől való volt, amire tornyukat építették, ezért az ilyen reformáció eleve megakadásra van ítélve.

Az Isten szerinti reformáció sosem a régi megjavítása, foltozása. Egy valódi reformáció mindent hátrahagyva Jézust követi, mint az apostolok. Előveszi a Bibliát és a nulláról, pontosabban Krisztusról építkezik. Követi a hit „ősatyját”, Ábrahámot, és kimegy a kényelmes Ur-Kaszdimból a pusztába, ahol Isten megszólítja őt, és elmagyarázza neki Isten Országa működését.

Ezen a Kősziklán építem a kihívottak közösségét. Nem emberkéz emelte templomokban, magukat atyáknak és lelkészeknek hívató különleges emberekkel, ruhákkal és forgatókönyv szerinti istentiszteletekkel. Hanem a táboron kívül, a megtört és engedelmes szívek templomában a Szentlélek ereje által, mint Apa beszélek fiaimmal.

Ha megfáradtál, gyere, kezdd előlről, és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

1 bloggeres hozzászólás:

  1. "Az emberi szervezetek a testi erő megnyilvánulásai ... ahol egymás megismerése helyett nagyüzemi lélekmunka történik."
    Ismét jól összefoglaltad! Régóta valami ilyesmit tapasztalok. Nincs testvér csak gyülekezeti közösség. Elveszett az egyén. Ezért érzek szellemben folyamatosan valami hiányt. Ezért imádkozom rendszeresen a gyülekezetemért, hogy szabaduljon amiből szabadulásra, tisztulásra van szüksége: mert ezeket a Mennyei Apukánk pontosan tudja.
    Köszönjük az Úrnak, hogy ismét kijelentette ezt Neked és megosztottad, hogy felnyíljanak a közösségünkel kapcs. is a lelki szemeink!
    Úr áldjon Attila!

    VálaszTörlés