Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2019. május 17., péntek

Hiszek a dicsőítésben?

Nemrég figyeltem fel Pintér Béla egy koncert beharangozójára, melyet egy határon túli baptista „kápolnában” fog előadni, tanítással egybekötve. Már magára a „kápolna” szóra is kiráz a hideg, te jó ég, az intézményes vallás tényleg ennyire nem titkolja katolikus voltát?

Isten titka szerint az egyház nem egy épület, hanem olyan Krisztusnak, mint a menyasszony a vőlegénynek. Nos, ha a dicsőítést átvetítjük erre, akkor ez olyan, mintha a menyasszony érdekből bókolna a vőlegénynek. A dicsőítés szerepe az egyházban sokszor bizarr. Azt mondják, nem Krisztusnak van rá szüksége, hanem nekünk. Tyű, micsoda önzés ez! Mert más szavakkal ez azt jelenti, „Azért dicsőítek, hogy jól járjak.”

Ez a „Hiszek a dicsőítésben” nem más, mint Pintér Béla legújabb reklámja. Pintér pénzt kap a koncertjeiért, olykor több százezerért is vállal, ő a dicsőítésből él, persze hogy hisz benne. Igazi bálványszolgáló. Itt fontos megjegyezni, hogy a Bibliában nem „imádják” a bálványt, hanem „szolgálják”. Nem „bálványimádó” szó szerepel benne, hanem „bálványszolgáló”. A dicsőítést mint megsegítő bálványt nem kell imádni, elég, ha szolgálod, ahhoz, hogy a tűz tavába juss.

Én Jézusban hiszek és követem őt, nem a dicsőítés nevű bálványban! Ez kb. úgy hangzik, mintha a feleség azt mondaná: „Hiszek a hízelgésben, hogy elérjem, amit akarok.” De egy igazi feleség nem énekelget a férjének, hanem ott van, amikor szükség van rá és segít. Ajkukkal csak a képmutatók tisztelik Istent.

Az újszövetségben Jézus sose parancsolta a követőitől, hogy dicsőítsék őt, hanem hogy tegyék meg, amit parancsol. Jézusnak nem dicsőítés kell, hanem engedelmesség. A férjnek sem hízelgés kell, hanem engedelmesség, megbízhatóság, segítség. Krisztus a férfi, az egyház az asszony, akiért a férfi otthagyta apját-anyját.

Meg van írva: „Dicsőséget emberektől nem fogadok el”. És az is, hogy: „Ha szerettek engem, parancsolataimat megtartsátok!”

Pintér Béla nem Isten üzenetét hirdeti, hanem egy saját maga által kitalált megélhetési és élvezeti vallást, amire neki van szüksége. Ez pontosan Jezabel, az irányító és hízelgő nő képe. Ellentéte annak, hogy nőként megtagadjuk magunkat, és alárendeljük magunkat a férjnek.

Jézus azt mondta, tanítvánnyá tegyük az embereket, nem pedig azt, hogy énekeljenek neki. Azt, hogy mindent hátra kell hagyni és követni őt. Akik hisznek, azoknak nem a „dicsőítés” a jelük, hanem pl. az, hogy Jézus nevében ördögöket űznek és betegeket gyógyítanak. Majd akik megszabadultak, azok fogják dicsőíteni Mennyei Édesapánkat, látván jócselekedeteinket.

Ez a Pintér Béla egy szégyen (hogy azt ne mondjam: prostituált), és a sok intézményes egyház meg megeszi ezt a hamis dicsőítést.

Kezdjük a dicsőítést azzal, hogy végre engedelmeskedünk Jézusnak, és ószövetségi templombajárók helyett újszövetségi tanítványai leszünk!

Hagyj hátra minden ószövetségi vallásoskodást, és Jézus képviselete lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése