Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2019. június 6., csütörtök

Ki a szakadást keltő?

A biológia szerint, amit Isten a Teremtés könyvében rendelt, a növény a fajtájának megfelelő magot hoz, a magból pedig ugyanaz a növény kel életre, miután a mag meghalt.

Ha a Mag az Isten Igéje, aki Jézus; a talaj pedig az emberi szív; akkor: ha miután a Mag meghalt, a talajból nem ugyanaz a Jézus kel életre, amely Mag el lett vetve, s amely talajból nem Isten Igéjének élete folytatódik, akkor az a talaj nem jó föld, és nem fog 30-, 60- vagy 100-annyit teremni. Ott bizony valami más mag kelt ki, a konkolyé, Ellenség tette ezt.

A konkoly és más gyomok célja, hogy az eredeti Magból kijövő növényt megfojtsa. Pál nem véletlenül zárja az evangéliumot részletesen ecsetelő Római levél végén a köszöntések között, hogy:
Kérlek azonban testvéreim, jelöljétek meg azokat, akik az általatok tanítványként (szóban és gyakorlatban) tanultakkal szemben szakadást keltő viszálykodásokat és buktató csapdákat készítenek, és kerüljétek őket.
Róma 16:17
A „tanítványként tanultatok” szó az eredetiben a manthano, amely szóbeli és gyakorlati tanulást is tartalmaz, és amiből ered Jézusnak a „tanítvánnyá tenni” vagy „tanítványozni” szava a Máté 28:19 nagy kiküldetési parancsában. Ott azt mondta, a tanítvány mindazt meg fogja tenni, amit Jézus az apostoloknak parancsolt. Az apostoli tanítás és életvitel tehát Jézus tanítása és életvitele, ahogy a Mag ugyanolyan növényt és Magot terem.

A Biblia szerint a „szakadást okozó” az az ember, aki az eredeti tanítványozással szemben érveket gyárt, és akadályokat készít azoknak, akik Jézust, vagyis az Ő életét és tanítását követő tanítványok akarnak lenni. Ez sajnos tökéletes leírása az intézményes egyházaknak és az azokat védelmezőknek. Két parancs található itt: jelöld meg őket és kerüld el őket!


S amikor azt mondják neked a „keresztények”, hogy te túl extrém vagy, mondd azt nekik: ez a „szent” definíciója: „különválaszott, eltérő”, amire parancsot kaptunk: „szentek legyetek, amint Én szent vagyok.” S nem én vagyok extrém, hanem te vagy langyos, csapdát állító és ítélkező, aki akadályozod a tanítványokat, hogy úgy éljenek, ahogy Ő élt (1János 2:6).

Vagy Jézus, a Mag élete folytatódik benned, vagy valami más, de azt tűzbe fogják vetni és el fogják égetni.

A sokszorozódás része viszont az, hogy az új magoknak is meg kell halniuk. Ez a keskeny út, oda a kapu szűk, a tevének is könnyebb a tű fokán átmennie, mint az életét el nem vesztő gazdag ifjúnak a szűk kapun bemenni. Az alázatra jutás és az isteni megszomorodás csak Isten beavatkozása révén lehetséges. És ne feledd János intését:
Aki azt mondja, „Ismerem Őt”, de parancsolatait nem tartja meg, hazug az, és nincs meg abban az igazság.
1János 2:4
A keskeny úton kevesen járnak, azon csak az alázat és a magunknak való meghalás által lehet járni. Ha ez nincs meg benned, könyörögj Istenhez, hogy szabadítson meg minden hazugságtól, amit valaha elhittél, és teremtsen benned egy tiszta, engedelmes szívet, mely már kész Őt követni, bárhová is megy. Ne légy szakadást keltő kételkedő Tamás, hanem végre hívő és követő!

Halj meg magadnak, és Jézus lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése