Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2019. augusztus 14., szerda

Fesz van? A Hit Gyülekezete és az Autonóm (BPA) közti „testvéri szeretet” margójára

Talán emlékeztek még a Hit Gyülekezetében történt 90-es évekbeli szakadásra. Napjainkban újra előkerült a dolog a hírekben. A balhé most is azon megy, hogy ki miben volt ludas akor. Még annak idején született is egy könyv a belső disznóságokról Fesz van címmel, melynek egyesek örültek, mások mint szennyet elítélték. Mint ennek a blognak a szerkesztője, én egyik oldal mellett sem szeretnék kiállni. És gyorsan el is mondom, miért.

Mert egyedül a Szentírásban leírt igazság a fontos, ami alapján le kell szögeznünk: Csak Jézusnak van gyülekezete, se Németh Sándornak, se a többi tizedszedő királynak nincsen. Az igazság szempontjából teljesen mindegy, hogy milyen márkanév alatt fut a bizniszegyházuk vagy hálózatuk: pl. Katolikus Egyház, Hit Gyülekezete, Autonóm, Golgota, Baptista, Református, Evangélikus, Pünkösdi, Metodista, Testvér, Szabadkeresztény, Omega, Agapé – vagy az egyéb kiskirályságok különféle fantázianevekkel: pl. Szívbunker, Skylight, Grace Home, Fáklya, Szövétnek, Vekker, KEGY, stb. Elnézést, ha valamelyiket kihagytam a felsorolásból: a lista ugyanis konvergál a végtelenhez.

Ám a valódi bibliai gyülekezet az egy olyan szellemi, mindenféle háttérből érkezőkből álló, az egész föld felszínén szétszórt nagy-nagy család, akiket az Úr Jézus vére által a világból és a bűnből kivásárolt: ők új, mennyei teremtések, akik bűneiket Isten elé letéve már eltemették gonosz életüket és meghaltak önmaguknak, hogy Krisztus éljen bennük a Szent Szellem által. Nem a programokra fókuszálnak, hanem egymásra: családias légkörben gyűlnek össze, magánházakban vagy parkokban, ahogyan éppen az Úr Szelleme vezeti őket oda egymáshoz. Kiszűrik az uralkodó és magukat jótevőnek nevező pogány királyokat maguk közül. Nincs pulpitus, inkább étkezőasztal van, igazi vacsorával és együttléttel. Érettebb közösségek esetén lesznek kipróbált hittel és jellemmel bíró veteránok és segédkezők is, építésére és arra, hogy a rendre vigyázzanak. De a hatalommániás kiskirályság-építő Diotrefész típusú embereket mind Jézus, mind pedig János apostol elítéli.
Írtam a kihívottak közösségének; de Diotrefesz, aki elsőséget kíván közöttük, nem fogad el minket. Ezért, ha odamegyek, felemlítem az ő dolgait, amiket cselekszik, amikor gonosz szavakkal lejárat minket; sőt nem elégedvén meg ezzel, maga sem fogadja be a testvéreket, és akik ezt akarnák, azokat is akadályozza, és a kihívottak közül kiveti. Szeretett barátom, ne a rosszat kövesd, hanem a jót. A ki jót cselekszik, az Istentől van; a ki pedig rosszat cselekszik, nem látta az Istent.
3János 1:9–11
Tehát már János idejében megjelentek az ilyen egyeduralomra törők a kihívottak családjában, amit János nem tűrt el. Maga pedig Jézus már jó előre megmondta tanítványainak, hogy:
Vigyázzatok, őrizkedjetek a farizeusok kovászától és a Heródes kovászától!
Márk 8:15  
Heródes hatalommániás volt, a farizeusok pedig emberek előtt magukat igaznak mutatók. Ez a két kovász, amire oda kell figyelnünk, hogy minket ne fertőzzön meg és ne tegyen felfuvalkodottá.

Isten népének biblikus, egyszerű, természetes és alázatos elképzelésével szemben az olyan külön épületekkel és titulusos emberekkel rendelkező programozott intézmények, mint amilyen a Hit Gyülekezete és az Autonóm is, stb., mind a pogány katolikus egyház baáli leszármazottjai, amiknek semmi köze ahhoz a modellhez, amit Jézus a tanítványaira hagyott, és mindenük közös volt. Sajnos ki kell mondani az igazságot, hogy egyesek észhez térjenek, mert másképp nem megy: Úrfüggők helyett ezek az intézetek vagy vallásos árvaházak inkább pásztor-függő, program-függő mosolygós és képmutató passzív székkoptatókat nevelnek, az Úr szeretett tanítványai helyett, kiskorúságban tartva őket, s nem Krisztusban való érett férfiúságra nevelve... ami eredetileg lenne a feladata az 5 szolgálati ajándéknak (vagy 4-nek, ha a pásztort a tanítóval egynek vesszük az eredeti görög bibliai nyelvtani szerkezet alapján).

Isten viszont úgy tűnik, hogy megunta ezt a világszerte zajló babiloni színházat, és elkezdte kihozni az Ő valódi, tiszta vízre szomjúhozó népét Egyiptomból és Sodomából, ahol az Urat is megfeszítették: az intézményes vallásból. Akik meg nem jönnek ki, azokra ráereszti a tévelygés erejét, mert nem fogadták be az igazság szeretetét, akik gyönyörködtek a hazugságban és gyakorolták azt.

Jézus egy Királyságot hozott el, egy olyan Királyságot, amiben a Király magát megalázva az embereket megszabadította a gonosztól, majd Önmaga bűnné lett a kereszten és meghalt. Isten ezért emelte az Ő nevét olyan magasságokba, minden név fölé, hogy égiek, földiek és föld alattiak is egyetértőleg és nyilvánosan mondják ki, hogy a Messiás Jézus az Úr az Édesapa-Isten dicsőségére.

Gyertek hát ki ezeknek a Jézust egyáltalán nem képviselő heródesek és a modern farizeusok ketreceiből és az ő függővé tevő programjaikból, és kezdjétek végre Jézust követni kint a szabadban, ahol a Szél is fúj! Van Isten, aki segít nektek ebben, ha alázatos szívvel az életetekből kiutáljátok a hazugságokat; és a felelősséggel együtt, hogy Őt hitelesen képviseljétek: már megadott nektek minden szellemi dolgot, ami az élethez és az Istennek tetsző élethez szükséges.

Végezetül álljon itt egy videó Az istentiszteleti rendszer felülvizsgálata címmel, amit kérlek osszatok meg minnél több felületen:



Birodalomépítés helyett kövesd Jézust, és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

2 bloggeres hozzászólás:

  1. Ez egy érdekes írás,a mi kapcsolódik a témához.
    Kik is azok a "nikolaiták", kiknek a cselekedeteit
    Jézus gyűlöli a Jelenések Könyvében:

    Watchmann Nee: A hét gyülekezet

    https://drive.google.com/file/d/1-nTTK0mbz6_NgZhZVXZal3G0J_KX7Oq8/view?usp=sharing

    VálaszTörlés
  2. A tizedszedéshez még annyi, hogy általában Ábrahám példájával indokolják azok, akik tizedet szednek.

    Alaposabban megnézve azonban Ábrahám CSAK egyetlen alkalommal fizetett tizedet, és CSAK a hadizsákmányból. Onnan tudhatjuk ezt, hogy Jákób, az unokája minden bizonnyal jól ismerte Ábrahám történetét. Az ókori népek még sokat voltak együtt a gyermekeikkel, és sokat meséltek nekik. Izsák minden bizonnyal elmesélte a családjának hogyan is élt Ábrahám, mikor találkozott az Úrral, és mit tett az Úrért. Részletesen mindent. Jákób tehát jól ismeret Ábrahám kalandjait az Úrral. Ennek ellenére azt olvassuk, hogy csak akkor kezdett el tizedfizetésben gondolkodni, amikor a testvére elől menekülve egy bizonyos éjjelen volt egy találkozása Istennel. Látott egy "lajtorját", Isten angyalait, stb. Ha addig nem, de ott minden bizonnyal szembesült azzal, hogy ez az egész, amit a szüleitől, és nagyapjától hallott Istenről, mindez valóság. Isten valóságos. Meg is ijedt akkor, és FIGYELEM, akkor fogadta meg, hogy HA épségben visszatér majd ide (hiszen a veszélyes idegenbe tartott, éppen menekült) AKKOR, és csakis AKKOR, HA valamit ad neki az Úr, akkor ő annak a tizedét neki adja...

    Ebből világosan látszik, hogy Jákóbnak nem volt arról tudomása, hogy Ábrahám rendszeres tizedfizető lett volna. Nem. Ha így tudta volna, akkor ott, Istennel szembesülve azonnal megfogadta volna, hogy akkor ezentúl ő is majd rendszeresen tizedet fizet. Nem ezt tette. Ő úgy tudta, hogy Ábrahámot egy lehetetlen küldetésben, egy lehetetlen csatában Isten megsegítette, és Ábrahám ezután tizedet adott Melkhisédeknek. Egyetlen alkalommal. Ezért megfogadta, hogyha Isten őt most ebben a lehetetlen küldetésben, a menekülésében megsegíti, akkor ő is odaadja a tizedét annak, amit ebben a küldetésben szerez. Ez volt Jákób fogadalmának a lényege. Ha jól tudom, 21 év múlva tért vissza, tehát tiszta lelkiismerettel nem fizetett még 21 évig tizedet!!!

    A tizedszedésnek nincsen újszövetségi bibliai alapja. Ábrahám történetére sem lehet ráhúzni, csak óriási csúsztatással. Mégis ezrével veszik be ezt a hazugságot a keresztények.

    Az adakozásnak van bibliai alapja! De, a tízes számnak nincs mágikus hatása! Az újszövetségben Isten Szelleme kellene hogy vezessen minket, mikor mennyit adunk és kinek. Nem pedig az egyházi hamis tanítások!!!

    Testvérek, gondolkodjatok!!!! Persze, nem muszáj.

    VálaszTörlés