Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2010. június 21., hétfő

Növekvő "ima-index"

Most egy kis rövid, evangélizációs dolgot osztok meg. Válság ide-oda, problémák, világi gondok,stb... Ma már annyi mindent lehet mérni grafikonnal. Talán az imádságra is igaz ez. "Aki mást felüdít, maga is felüdül."

A tőzsdéhez (BUX-index) lehet hasonlítani ima-indexünket. Mindannyian imádkozunk valahogyan, valamikért, valakikért, valamilyen motivációból... A negatív zóna az, amikor a problémákkal küszködünk, és próbáljuk "elimádkozni" azokat az útból. A nulla szint talán, amit legtöbben elérni szeretnénk. A pozitív pedig, amikor a problémák eltűnése helyett inkább másokért imádkozunk (és nem azért, hogy nekünk jobb legyen). Imaindexünk vagy csökken, és egyre inkább magunkért imádkozunk, vagy nő, és egyre inkább Isten dolgaiért imádkozunk.

A problémák megoldására a legjobb "módszer" Isten országának keresése, és "ráadásul mindezek is megadatnak nektek." (Máté 6:33) A gonosz bizonyára örül, amikor annyira elveszünk a problémák tengerén, hogy a "Mester, elveszünk"-ig jutunk, de a viharon túl a gadarai megszállottat a láncaival és lelkének méginkább elveszett voltát talán észre sem vesszük.

Missziós, sőt, Jézus követésének alapelve, hogy fel kell ismernünk: Isten a SEMMIBŐL teremt. Egy fesztiválon vettünk részt traktátust osztogatva úgy, hogy se asztalunk, se táblánk, se helyünk nem volt, sőt, a helyi gyülekezetben is reménytelennek tartották, hogy bizonyságot tegyünk. És minden megadatott, sőt, még fel is léphettünk a sok gonosz világi között az "Isten úgy szerette ezt a világot" c. dallal. Sőt, az eső is elmaradt. Sőt, a kekeckedő ember is elhallgatott, mert Isten elrejtett minket. A traktátusok és a Bibliák fogytak. Sőt, négyen megtértek ott helyben egy világi fesztiválon. A kaja is kirendelődött... :) És lehetne még Istennel dicsekedni!!!

Isten "őrülten" szereti az elveszetteket, és ha mi beszállunk az Ő bizniszébe, a lélekmentésbe (a halott vallás "jézusa" és "temploma" helyett az élő és aktív, emberek közé kimenő JÉZUS hirdetésébe), a többiről ő fog gondoskodni. "Nagyobb van itt még a templomnál is" (Máté 12:6) Isten nem csóró, és nem is egy unalmas főnök. Az oroszlánok szűkölködnek és éheznek, de semmi jót nem nélkülöznek, akik az Úrban bíznak.

"Mindnyájan vettünk az Ő teljességéből kegyelmet, kegyelemre." (János 1) Milyen lehet Isten teljességét megragadni? Otthagyni a halászhálót, amivel úgy se fogtunk halat, és követni Őt? Jézus a kegyelme által nemcsak kiragad a problémáinkban való körkörös forgásból, hanem hit által szárnyra kelhetünk Vele, mint a sasok és legyőzhetjük a világot. S imádságaink sem rólunk fognak szólni, hanem Istenről, az Ő "problémájáról". Ha a Lélek kegyelme megragad, imaindexünk növekedni fog. Elveszni Jézusban... ez az élet megragadása!!!

Ragadd meg Isten teljességét, és nyugodt lesz az életed!

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése