Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2011. december 26., hétfő

Bolond karácsonyt!!!

Egy olyan "bolond" Isten, aki képes volt babaként egy szűztől megszületni egy anti-ántsz istállóba és állatitatóba, csak azért, hogy felnőve meghaljon saját ellenségeiért és helyet készítsen számukra örök királyságában: ha Ő nem szégyellte magát, én se fogom! Ez a karácsony üzenete számomra.

Mennyiszer hallottuk már életünkben, hogy "ilyet azért már ne kérj Istentől", és ehhez hasonlókat, ugye? Az emberek, a filozófiák és a vallások mindig próbálják behatárolni Istennel való kapcsolatunkat. Próbálják valahogy széppé tenni, sterillé, elfogadhatóvá.

A büdös, kitaszított, illegális születésből egy kidíszített karácsonyfás csilivili nyálas ünnepet sikerült kreálnunk. Pedig Jézusnak nem csak a halála, hanem már a születése is botrányos volt. "Mi nem egy prostitól születtünk, mint te" - jegyezték meg kortársai Jézusnak többször is. Vagy: "Erről azt se tudjuk, hová valósi" és hasonló sértegetések közt élt.

Ha valaki végigolvassa a Jézus életéről szóló beszámolókat, és ezek után arra a következtetésre jut, hogy Jézus egy jó ember, nagy tanító és bölcs próféta, akkor az nem bolond, hanem szemellenzős hülye! :) Vagy csak felületesen olvassa és túl gyáva ahhoz, hogy azt olvassa, ami tényleg oda van írva. A Jelenések könyvében a felsorolásban, hogy kik nem jutnak a mennybe, a gyávaság vezeti a sort (Jelenések 21:8)! Ne légy gyáva azt olvasni a Bibliában, ami oda van írva. Ne szépítsd a karácsonyt. Az egy büdös, koszos, illegális születésről szól. A bölcsek egy királyi palota és trónterem helyett egy putriba érkeztek és egy tizenéves kislányt találtak egy csecsemővel. Milyen ciki, nem?

Ne díszítsd Jézust. Ne díszítsd az imádságaidat. Ha ő vállalta, hogy botrányos lesz élete ebben a túlságosan is racionalizált világban, akkor legyen a karácsony üzenete számunkra is ez: vállaljuk, hogy a 2012-es évben botrányosakat fogunk kérni Istentől. Olyat, amit eddig még senki, vagy olyat, amiről lebeszéltek a drága kortárs hívők. Ha Illés (1Királyok 17-19) kért olyat, hogy egy öregasszony lisztje és olaja ne fogyjon el, ha háromszor ráborulva a halott gyerekre kérte, hogy abba térjen vissza a lélek, ha kérte, hogy az agyonlocsolt áldozat begyulladjon, ha hollók etették őt és egy pohár víz volt mellette a legnagyobb szárazságban, ha egy pogácsától negyven napig képes volt szaladni, és Jakab azt mondja, hogy te is ugyanolyan ember vagy mint Illés (Jakab 5:17), akkor legyél arcátlan és merj kérni hülyeségeket Istentől, hogy visszatérítsd a racionális embereket Istenhez. Tehát ne az agyad használd, hanem a hitedet: "Bízz az Úrban teljes szívből és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá és Ő egyengetni fogja ösvényedet." (Példabesz 3:5-6) Azért gondolj bele, ezt a világ legbölcsebb embere, Salamon király mondta!

És ha már Salamonnál járunk, Jézus azt mondta, a mező virágait (akik nem munkálkodnak és nem fonnak) sokkal díszesebben öltözteti az Atya, mint Salamon öltözött az ő legnagyobb pompájában. És ezekhez hozzáteszi: Nem sokkal inkább, titeket, ti (és itt jön a mi problémánk) kicsinyhitűek? A problémánk nem az eszünkkel van, hogy helytelenül használjuk, hanem a hitünkkel! Azt használjuk helytelenül (ha egyáltalán használjuk). A helyes használathoz Jézus így folytatja: "Ezért mondom, hogy ne aggódjatok! De keressétek először Isten országát és igazságát, és mindezek ráadásul megadatnak nektek." (Máté 6:33)

Ne azt szajkózzuk egymásnak, hogy nem szabad imádkozni, hogy ez rossz ima, hanem azt, hogy keresd először Isten dolgait, és akkor imakéréseidre választ fogsz kapni! Ha legközelebb valaki azt mondja neked, hogy "túl gáz, ahogy imádkozol, ez már fanatikus", akkor kérdezd meg tőle 2012-ben: "Miért, te Isten országát keresed először(!) és az Ő igazságát? Ha nem, akkor meg mit szólsz bele, hogyan imádkozom?"

Elég volt a vallásból! Elég a Baál prófétákból! Elég a racionalitás prófétáiból. Vagdalhatják magukat napestig, az istenük, amiben bíznak, nem fog válaszolni. De ha az Úr az Isten, akkor Őt kövessük. Ha Jézus volt olyan bolond, hogy meghaljon értünk, akkor kit érdekel, hogy az emberek mit mondanak rólunk. Ők a bolondok, mert azt mondják magukban: "Nincs Isten". De van. Illés esetében az Úr bebizonyította, hogy létezik, és a 850 hamis próféta megszégyenült.

Ugye, kedves Olvasóm, te nem akarsz 2012-ben megszégyenülni? Akkor állj fel, lépj ki a tömegből, a szürke egerek közül, és kezdj el egy forradalmat, melynek mottója ez: "Meddig sántikáltok kétfelé: ha az Úr az Isten, akkor őt kövessétek, ha pedig az emberek véleménye, akkor meg azokat." Naplózott imakéréseinkkel és meghallgatott imáinkkal pedig bizonyítsuk be Isten létezését - persze alázatosan. :)

Az alázat azt jelenti, hogy "alá szállani", tehát Isten nagyságát előtérbe helyezni, és ezzel engedni, hogy bizonyíthasson. Felnőni Isten szerint azt jelenti, végre elkezdünk az Ő erejéhez mérten és az Ő szíve szerint kérni dolgokat. Ne azt kérdezd Istentől, "Miért teszel ilyen meg olyan dolgokat?", hanem ezt: "Mekkora a Te nagyságod?" Ne kívülálló legyél, hanem belülálló. Belül, Jézusban benne. Mert vagy hittel Jézusban vagy és akkor megbékéltél Istennel, vagy hitetlenül Kívüle vagy, és hadilábon állsz, kritizálva Őt. Te, a hangya, a Teremtő Istent... Azért ez nonszensz, nem gondolod? :)

Bolond karácsonyt kívánok és Isten kegyelmét 100%-osan megragadó új esztendőt! Legyen a te életedben a "világ vége" a 2012-es év :) és kezdete a kegyelemből való életnek!

Kezdj el végre hittel imádkozni és megváltozik életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése