Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2013. április 8., hétfő

A három tagú gyülekezet :)

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de néha elég nehéz megtalálni azt a gyülekezetet, ahol otthon érzed magad. Ahol úgy belül érzed, hogy na itt nincs semmi műanyag, emberi erőltetés, vallásoskodás, manipuláció, szándékos vagy naiv tévtanitás haszonszerzés céljából. Amikor nem 85%, 90% vagy 95% a megelégedésed, hanem úgy tisztán tudod: "HAZATALÁLTAM!"


Keresgélés Angliában

Mióta kinn vagyok három hónapja, volt lehetőségem több gyülekezetbe is ellátogatni. Mindegyiknél volt valami jó és volt valami "nem stimmel". Valami emberi, valami olyan, amiről tudtad, hogy "ez zavaró." Persze, bizonyára hallottad, hogy amíg a földön leszünk, nem lesz tökéletes a gyülekezet. Nos, ezzel egyetértek, de máshogy. Azért nem lesz tökéletes a gyülekezet, mert már az! Az evangélium titka az "elvégeztetettség"-ben van. És ahol ezt a befejezett keresztmunkát elhiszik és alkalmazzák, ott tökéletes a gyülekezet.


A három tagú gyülekezet

Nos, hosszas keresgélésem során megtaláltam a tökéletes gyülekezetet. Ez egy három tagú gyülekezet, akik nagyon sok ember felé szolgálnak és hiszem, hogy mindig szeretettel várnak téged is, ahogy engem is. A gyülekezet három tagja: Mennyei Apuci, Jézus és a Szentszellem. Annyira jó ebben a közösségben lenni. Mindig nyitottak, az alkamak nincsenek időhöz kötve, és mindig felemelnek. A tanitások rövidek, néha elég egy mondat vagy egy éritnés, de annál életreszólóbbak.

Amikor megfáradtnak érzed magad, ez sokszor azért van, mert Isten szeretetközösségébe hív téged, hogy gyere és tölts velünk, Apucival, Jézussal és a Szentszellemmel időt. Isten vágyik rád, nagyon. Elég komoly árat fizetett, hogy kihozzon téged a süllyesztőből, magányból, betegségből és a bűn rabszolgaságból. Nem akarja, hogy nyomorogj, szenvedj és fájjon. Ő már megtette ezt helyetted a kereszten!


Friss víz a sivatagban!

Húsvét vasárnapja előtt volt egy "Istentől elrendezett" beszélgetésem az egyik munkatársammal. Amikor tudod, hogy az Úr ott van. Amikor a beszélgetésből csak úgy sugárzik a vigasz, a gyógyulás, a felszabadulás. Amikor jó együtt lenni, és az idő röpül. Az illető javasolt egy gyülekezetet, ahol sok zenész van, pl. az ismert Tim Hughes is. Ez a Holy Trinity Brompton Onslow Square-i gyülekezete (ez a "három tagú gyülekezet" egy földi kiterjesztése). 

Mindez úgy történt, hogy a vasárnapot rászántam megnézni három gyülekezetet. De valahogy belül végig tudtam, a harmadik lesz "az"! Még az is megfordult bennem hogy csak az utolsót nézzem meg. De azért biztos ami biztos megnéztem a többit is. (Itt én most a személyes vezetésről beszélek, nem a gyülekezeteket minősítem, Isten kit-kit ide vagy amoda vezet, és megadja az illető szíve kívánságát.)

Amikor beléptem, imádatba csöppentem. Az emberek semmi mással nem voltak elfoglalva, mint hogy teljesen átadták magukat az Istennel való szerelmes együttlétre. A zenészek szolgáltak, de nem produkáltak. Hagyták, hogy az emberek Istennel legyen. Úrvacsorai megemlékezés volt Jézus győzelméről, majd prófétai szolgálat, amely úgy igazán megmosta lábunkat lelki-szellemi értelemben. A tanítás végig Jézusról szólt. És hasonló volt ez most is, a második héten. Semmi törvény, semmi emberi. Ha akarsz, felmehetsz az erkélyre és leülhetsz székre. Ha jobban szeretsz földön és párnán ülni, térdelni vagy állni, azt is megteheted a főhajóban, ahol nincsenek fizikai korlátozások (maximum a sok-sok ember, akik veled együtt eltűnnek az imádatban). A vezetők elérhetőek, a személyes imakérésnél megengedik a Szentléleknek, hogy vezesse őket tanácsadásban és igékkel. Kiprófétálták az igéket, amiket már évek óta mutat Isten nekem... csak úgy emlékeztetőül. Egy gyülekezet, ahol lehetsz gyenge és önmagad, és ahol Jézus moshatja a lábadat elvárások nélkül. Ha valakit meg szeretnék győzni, hogy Isten létezik, csak anniyt mondanék: gyere el ide, itt hallani fogod valaki más szájából, mi van a szívedben, és ettől majd elámulsz és leborulva azt fogod mondani: "valóban köztetek az Isten."


Szomjas őszinteség

Mindez azzal kezdődött, hogy az itt töltött három hónap során elmondtam a "Szentháromság" gyülekezet három tagjának (Mennyei Apuci, Jézus és a Szentszellem), milyen gyülekezethez szeretnék csatlakozni. Egy kegyelmes gyülekezetre lenne szükségem, ahol a lelkemet mossák és felüdítik, és ahol vannak igazi imádó zenészek, akikkel majd össze tudok jönni és idővel mások felé szolgálni. És szokás szerint, Isten "sokkal bőségesebben" túllicitálta imakérésemet, az Efézus 3:20-nak megfelelően ezzel az igazi prófétai szolgálattal. Ahol a Szentléleknek tényleg teret hagynak a szólásra. És Isten még egy kis humorral is megfűszerezte, mert a londoni Brompton kerületében levő gyülekezet neve magyarul Szentháromság. :)

Gyere barátom, önts ki a szíved Istennek, légy vele "szomjasan őszinte" és, igyál az örök élet vizéből ingyen. Isten tökéletes ajándékokat ad, nem gagyit. Nem olyat, amivel csak félig fogsz megelégedni. Hanem azt akarja, hogy örömünk teljes legyen. 

Isten megadja szíved kérését. Nem azért, mert te oly tökéletesen és odaszántan gyönyörködsz Őbenne, hanem azért, mert Ő szeret, gyünyörködik benned, ujjongva énekel fölötted és életét adta váltságul érted. Márpedig, ha Isten ilyen szenvedélyes irántunk, akkor hogy ne ajándékozna nekünk Krisztussal együtt mindent?

A három tagú gyülekezetben nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése