Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2015. szeptember 7., hétfő

Mindenek előtt... avagy az Isten számára legfontosabb dolgok

A mindenek előtt / először szavak 3x szerepelnek az Újszövetségben. Ez egy amolyan „szentháromsága” kell legyen a hívő keresztény életnek.
(Tipp: húzd az egeret az igehely fölé vagy koppints rá hosszan érintőképernyőn)

1. Keresni ELŐSZÖR Isten királyságát és megigazítását (Máté 6:33)
Ez az identitásunkkal kapcsolatos. Ez az alap, amire építünk mindent életünkben. Jézus miatt totál igazak vagyunk, és nem evilágból vagyunk, Isten országa törvényei is működnek (=a Szentlélek általi hitből való élet áldásai). Ez az a pont, ahol megtérünk a saját akaratunkból és teljesítésünkből és átadjuk magunkat teljesen Isten akaratának, nem azért mert kell, hanem mert ez az egyedül logikus dolog a világon: kibékülni, összekapcsolódni és eggyé válni Isten szívével és tervével.

2. MINDENEKELŐTT őrizkedjünk a képmutatástól és a hatalomvágytól (Lukács 12:1 Károli és Márk 8:15) 
Jézus ezt a farizeusok és Heródes kovászaként emlegette. Ez a magaviseletünkről szól, a Krisztusban való egyszerűségünkről. Képmutatás = magunkat JOBBNAK mutatjuk. Hatalomvágy = magunkat TÖBBNEK akarjuk látni. De ha már ráépítjük életünket az első pontra, hogy Krisztusban meghaltunk a bűnnek és igazzá lettünk nyilvánítva: akkor nem lesz szükségünk sem a színészkedésre, sem pedig a hatalmaskodásra.

3. MINDENEKELŐTT tartsatok könyörgéseket és imádkozzanak a férfiak mindenütt tiszta kezeket felemelve harag és kételkedés nélkül. (1Tim 2:1-8)
Ez lenne a gyülekezet első rangú feladata (nem az igehirdetés). Felemelt kéz = kiengedem az irányítást. Harag és kételkedés nélkül = megértve a kegyelmet, Isten szívét és törődését. A kételkedés és a kemény szív szinonimák a Bibliában. A könyörgés pedig engeledmesség, és egyetértés azzal, hogy szükségünk van Isten kegyelmére és beavatkozásra e nélküle sötét és elveszett világban.

Ha e három ELSŐ dolog megvan, utána már lehet akciózni. De sokszor beavatkozásunkat hitetlenség, képmutatás, hatalomvágy és harag kíséri, mert felborítjuk a sorrendet, mint Saul, aki nem várta meg Sámuelt az áldozással. E három dolog helyett sokszor hatalmi harcok és macsózás van, keresztényesdi, és programok a gyülekezetekben. De ha megaláznánk magunkat végre, akkor azok lennének számunkra a legfontosabbak, amik Isten számára is a legfontosabbak.

Keresd Isten prioritását és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése