Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2016. augusztus 7., vasárnap

A hamis próféták felismerése

Isten ma is gyógyít. Jézus Szentlelke ma is ugyanúgy tevékenykedik mint kétezer éve. Célja is ugyanaz, Jézust megmutatni az embereknek.

Jézus örömhíre az INGYENES MEGVÁLTÁSRÓL szól, hogy ő mindent kifizetett, hogy megmentsen a bűneinktől. Ehhez semmit sem tudunk hozzátenni, mert a bűn olyan súlyos és a megváltás olyan drága, hogy emberileg megfizethetetlen.

Jézus ingyen gyógyított, tanítványainak pedig azt mondta: „Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!” (Máté 10:8)

A gyógyítás egy fizikai példázata, párhuzama a megváltásnak. Ahogy a megbocsátás bár láthatatlan, de megfizethetetlen, ugyanígy a gyógyítás viszont látható, és szintén nem kell érte fizetned semmit.

A hamis prófétát úgy tudod felismerni, hogy bár jelek és csodák rajta keresztül is történnek, de nagy hangsúlyt fektet az adakozásra.

Amikor Fülöp Jézust hirdette, találkozott egy Simon nevű varázslóval, aki elámította az embereket, és Isten hatalmas erejének hívták őt. Ám Fülöp a csodáival Jézusra mutatott, és az ingyen megváltást hirdette.

Amikor az anyagias Simon meglátta, hogy az emberek találkoznak a Szentlélekkel, pénzért akarta megvásárolni.

Addigra már Péter apostol is ott volt, aki kőkeményen megfeddte a hamis prófétát:
A te pénzed veled együtt vesszen el, mivel azt gondoltad, hogy Isten ajándéka pénzen megvehető! Nincs neked semmi részed vagy örökséged ebben a dologban, mert a szíved nem igaz Isten előtt. Térj meg azért ebből a gonoszságodból, és könyörögj az Úrhoz, hátha megbocsátja neked szíved gondolatát, mert látom, hogy a keserű irigység és álnokság fogságában vagy.
ApCsel 8:20-23
A hamis prófétát onnan ismered fel, hogy Isten ajándékai nem ingyenesek nála, és pénzhez köti a csodák nagyságát. A Jézus általi megváltás ingyenes, a Jézus általi gyógyulás is az!

Idézet egy mostani konferencia beszámolójából:
„David tanította, hogy még idén tágítsuk a korlátainkat, ha eddig ezreseket adtál, adj 10 ezreseket, ha egy órát imádkoztál és dicsőítettél emeld 3 órára, mindenben többet!!! Tanította, hogy lehet lehozni a dicsőséget: dicsőítéssel, imádattal, böjttel, és igazi anyagi áldozattal (annyit adj ami áldozattal jár).”

Ez nem a kegyelem evangéliuma, hogy Isten mit tett érted, ez biznisz és arról szól, hogy te tegyél még többet és fizesd meg a csodákhoz a belépőt. Pont mint a Baál papoknál, akik szanaszét szaggatták magukat. Az ilyen üzenet tetszik ugyan a testi és a babonás embereknek, de a megváltás evangéliuma (a kereszt botránya) arról szól, hogy semmit sem tehetsz, hanem Isten kegyelmére van szükséged.

Óvakodjatok David Herzogtól és a hasonló báránybőrbe bújt farkasoktól.
Vagy talán vétkeztem, amikor magamat megaláztam, hogy ti felmagasztaltassatok, hogy INGYEN HIRDETTEM nektek az Isten evangéliumát?... Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, akik Krisztus apostolainak adják ki magukat. Nem is csoda, hisz maga a Sátán is a világosság angyalának adja ki magát. Nem meglepő tehát, ha szolgái is az igazság szolgáinak adják ki magukat, akiknek végük cselekedeteik szerint lesz… Mert ELTŰRITEK, ha valaki LEIGÁZ titeket, ha valaki KIFOSZT, ha valaki KIHASZNÁL, ha valaki hatalmaskodik rajtatok, ha valaki arcul üt titeket.
2Korintus 11:7-20, részletek

UPDATE (augusztus 8):
Közben egy másik kedves Olvasónk, aki személyesen is jelen volt a rendezvényen, jelezte észrevételeit. Neve elhallgatását kérve engedélyt adott arra, hogy közzétegyem:
Szívből és mélyen egyetértek amit a blogodban írtál. Tegnap kiváncsiságból elmentem David Herczog kora délutáni alkalmára a Tüske csarnokba. Az egész egy nagy show-műsor volt, valóban minden második mondatával tüzelte az embereket, mint kiderült a minél nagyobb az adakozásra. Igei tanítás sehol, Jézus nevében való ima a gyógyulások előtt?… Dehogy! Arról hogy a dicsőség leszállt, nem beszélt elég érthetően, de valami tényleg leszállt, az biztos. Az ő pszichikai ereje, az igen! Nem tudom milyen doktor, de szerintem pszichológia és a megtévesztés doktora lehet, mert nagyon jó beszélőkéje volt és nagyon jól befolyása alatt tudta tartani az embereket. 

Ugyan gyógyultak meg emberek (magamban felteszem a kérdést hogy: „Valóban? És meddig fog tartani?” Jó lett volna beszélni valamelyikükkel…), meg 1-2 ember fogyási csodában részesült, a másiknak állítólag 10 cm-rel hoszabb lett a rövidebb lába, a harmadiknak meg visszajött a hangja, stb-stb. Adja az Úr hogy így legyen, hogy hitük által Istenben kaphattak gyógyulást. De pl. láttam több tolószékes embert, ők bezzeg nem ugráltak ki a tolószékükből meggyógyulva. Tudom a hitükön múlt, meg Istenen.

David Herczogban sem igazi Istentől jövő gyengéd szeretetet, sem szívbéli alázatot nem láttam az emberek iránt. Csak a show, a feltüzelés, a vicceskedés, nagy pátoszos „dicséret” és hogy levegyük az embereket majd utána jöhetnek a csodák! 

Tényleg azt mondta amit írtál az adakozásról. Szóval egyszerű emberek ezreit téveszti meg, akik tényleg szívből keresik Istent, gyógyulásukra várva… Nagyon sajnáltam őket, mert sokan nem gyógyultak meg. Egy csomó idős és beteg ember volt ott. És amikor azt kérte – persze már az adakozás után – hogy fussanak körbe az emberek a székek körül a stadionban és közben nézzék, hogy meggyógyultak-e… azt hittem rosszul hallok. Azt hittem csak nagyon kevesen fognak futkározni, de NEM! A terem 3/4-e elkezdett körbe futni… én majdnem eltátottam a számat a csodálkozástól. Hogy adakozzunk, aztán fussunk körbe és meggyógyulunk? Ennyi? Láttam más emberek arcán ugyanezt a megdöbbenést és értetlenséget.

Ja! És a Dicsőséginvázió c. könyve meg jó borsos áron kelt, mert biztosan jó. Szóval érdemes volt elmenni, mert nagyon tanulságos volt ez az „élmény”. De ez csak az én meglátásom! Sokan akik ott voltak és meggyógyultak, gondolom másként látták.

Kerüld a hamis prófétákat és nyugodt lesz az életed.


u.i. Ezen blog szerkesztője mély sajnálatát kifejezve eltávolodik minden ilyen és hasonló kezdeményezéstől, ahol anyagi és egyéb manipulációt és hangulat-felfűtést alkalmaznak (DicsőségesŐ konferencia, stb). Továbbá megszünteti a kapcsolatot a Szívbunker közösséggel, a „pásztor” többszöri megkeresésének kudarcba fulladása után (Máté 18 alapján).

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

14 bloggeres hozzászólás:

  1. Kemény rágalmak....Ott voltam mindhárom nap és egyszer sem kellett fizetni a gyógyulásért, sőt még Veresegyházán is voltunk több mint ezren és az is ingyenes volt, bár örömmel terjesztik hogy fizetni kellett az áldásért! Testvérem nem féled Istent? Az adakozás ha örömteli akkor kedves Isten előtt. Davidék saját pénzükből jöttek ide és ingyen adták azt amit Istentől kaptak, semmit sem várva érte! Tudjuk hogy egy nagyobb rendezvénynek vannak költségei, bérleti díj ami több millió forint volt, aki adott örömmel adott ebbe bele!! Mi ez az irigység :(( Aki Isten népét bántja magát Istent bántja!!! De úgy látom valaki magát többre tartja a másiknál....Itt teljesedik be az ige hogy testvér testvér ellen.... Elszomorít :( Mit ír az ige miről ismeri meg hogy az Ő tanítványai vagyunk??? ARRÓL HA SZERETETTEL VAGYUNK EGYMÁS IRÁNT.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gyöngyi! Köszönöm a hozzászólásodat. Azóta már érkezett észrevérel (UPDATE) más résztvevőtől is. Kérlek olvasd el az ő véleményét is. S még engedj meg egy tanulságos idézetet:

      „Ha nem vagyunk toleránsak az intoleráns emberekkel, akkor mi is intoleránsak vagyunk.”

      Áldás, Attila.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Az a vélemény nem igei, innentől nem megyek semmilyen hazugságba bele és akit Isten áldott én is áldom!!!!Áldásra lettünk elhívva nem arra hogy magunkat többre tartsuk másnál. A hazugságoknak következménye van..... veszélyes az ige szerint Attila. E hat dolgot gyűlöli az Úr, és hét dolog útálat az ő lelkének: A kevély szemek, a hazug nyelv, és az ártatlan vért ontó kezek, Az álnok gondolatokat forraló elme, a gonoszra sietséggel futó lábak, A hazugságlehelő hamis tanú, és aki szerez háborúságokat az atyafiak között! Pédabesz.6, 16-19. + Újszövetség Jelenések könyve 22,15. De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind aki szereti és szólja a hazugságot. Hát ne legyünk ilyenek.... Áldás, kérlek legyél óvatos azzal hogy kiről mit írsz, inkább szeress, mert a szeretet Istentől van. Embert szeretni bűnt gyűlölni.....

      Törlés
    4. Ha érdekel, szívesen odaadom neked a Dicsőséginvázió könyvét Herzognak. Néhai édesanyám, aki benne volt velejéig az okkultban, ugyanilyen könyveket olvasott. Öngyilkossága után egy egész sporttáskányi ezo könyvet hagyott maga után.

      Ezek a könyvek az önmegvalósításról beszélnek, hogy hogyan használd Istent és a különféle szellemi törvényszerűségeket a te álmaid megvalósítására. Viszont a bibliai Jézusnak van egy címe: ÚR. Jézus a követőitől önmegtagadást vár és teljes alárendelődést. Tanítványai őt követik, nem saját álmaikat. Ez az óriási különbség a hamis jézusok és az igazi között.

      Édesanyám életébe került.

      Törlés
    5. Tudom mi az okkultizmus benne voltam kőkeményen sokáig sajnos kb 20 éve :)) megtudom különböztetni a hamisat az igaztól :) A forrás a nem mindegy!!! Az ellenség is megtudja tenni mindazt amit Isten is megtesz csak nem mindegy milyen forrásból merítünk, a rossz forrás az okkultisták, varázslók és azok akik maguknak adják a dicsőséget az énjüknek hogy embereknek tetszenek... Köszi amúgy már megvan mindkét könyve és igei is! :) Hozzá teszem nem szoktam a Biblián kívűl más könyvet olvasni de ezt olvasom, mert igeileg össze áll minden... Megkérdezném azért ha Jézus most élne a földön és a vízet borrá változtatná, vagy eltünne a tömegből hírtelen vagy Fülöp egyik pillanatról a másikra máshol volt, ezékiel eltagadtatott a 3. égig, énokkal is történt valami már nem tudom bocsáss meg, vagy a szamár megszólalt, a kősziklából víz fojt, az égből mennyei manna esett, vagy a vörös tenger ketté választódott kőfalként, gondolom ezeket sem hinnéd el ha nem lenne benne az igében!!! Sőt Istennek az igéje azt mondja hogy akik benne hisznek nála még nagyobb dolgokat fognak tenni..... De mindez elsősorban Istenkereséssel kezdődik ami önmegtagadást, alárendelést, bűnbánatot megtérést követel!!!! Amúgy Jézus sem tudott ott csodát tenni ahol nem volt hit, a hitetlenség kizárta a jeleket és a csodákat!!!! Kihangsúlyozta David Herzog amit az ige is ír, meghalni magunknak mindenestől, hogy Krisztus növekedjen bennünk. keresni Isten országát és az Ő igazságát először, plusz nem véletlen van az imában hogy legyen minden úgy itt a földön ahogy a mennyben van!!!! Áldás!

      Törlés
    6. Pedig ezek a csodák nem az összes csoda csak jópár példa az igéből, de hidd le van bőven Istennél még!!!

      Törlés
    7. Kedves Gyöngyi! A felebaráti szeretet, a bűn gyűlölete és az, hogy a másokat többre tartjuk magunknál nem jelenti azt, hogy minden tanítót elfogadok, akármit is mondjon. Kemény vádlásokat hoztál fel. Pusztán hazugsággal és keménységgel vádolsz és erre, célzottan Igéket hoztál fel. Ez így elég ferdének látszik. A hamis próféták jelen voltak az ÓSZ-ben is és Jézus is említette őket nem egyszer. Nem mondom, hogy biztosan nincs igazad, lehet. Javaslom, hogy Isten félelmében gondold át amiket mondtál és keresd az Urat.

      Törlés
    8. Kedves Miklós :) Isten áldjon meg téged! Nem tudom hogy milyen kemény vádlásokról beszélsz, bennem semmi ilyen nem volt és most sincs senki iránt és ezt most is kihangsúlyozom!! A legfontosabb az életemben az Isten és az ember szeretet. Nem tudom mit olvashattál félre Miklós, bárhogy is olvasom, csak arra válaszoltam amikkel meg lett vádolva Isten szolgája. A lelkiismeretem tiszta és az életemben első az Úr! Békesség kedves Miklós! Légy áldott!!!!!

      Törlés
  2. Példázat az aratásról:
    Van egy gazda akinek van egy nagy búza táblája, ami megérett az aratásra. Az időjárás erőjelzés nagy vihart jelez 1 hét múlva, ezért sürgőssé vált az aratás. Felfogad 3 embert: egy sarlóst, egy kaszást, egy kombájnost, aki saját kombájnnal rendelkezik.
    A sarlósnak ad napi 5 ezer Ft-ot, a kaszásnak 10-et, a kombájnosnak napi 100 ezer Ft-ot.
    Elkezdődik az aratás, megszólal a kaszás: Ne hagyjuk már a kombájnost dolgozni, milyen igazságtalan, hogy napi 100 ezret keres! Gyújtsuk fel a kombájnt, és akkor ő is csak kaszás, vagy sarlós lehet, tehát ő is ugyan annyit fog keresni mint, mi.
    Nem is sikerült le aratni a búzát időre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A példázatod szuper! 😃

      Fontos hogy a GAZDA fizeti ki a kombájnost és nem a kombájnos sajtolja ki a búzából a pénzt.

      Az igazi csoda amikor a kombájnos is elkezd hinni a kegyelem alapú gondviselésben (tehát hogy jönnek a hollók és hoznak lepényt Illésnek).

      Többnyire ma még a Géházi mentalitás dominál: gyorsan utána megy a meggyógyult Naámánnak, elkéri az aranyat és a köntöst, majd végül arra ébred, hogy leprás. Isten embere nem kér pénzt.

      Törlés
  3. Kedves Látogatónk! Már kb. egy hét telt el a konferencia óta. Akinek volt része gyógyulásban, és van róla orvosi igazolása is, nagy-nagy örömmel vesszük, ha lefotózza, kiposztolja nyilvánosan a facebook oldalára, és elküldi nekünk is a linket.

    Köszönettel:
    Attila

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem volt én depiből szabadultam és lefogytam egy pillanat alatt amit többen láttak ismerősök és ők erősítették meg, mert én mindenhogy megmagyaráztam ezt, mivel én csodálkoztam a legjobban... és allergiából gyógyultam, mivel viszkettem és kiütéses voltam a golyós dezodoroktól bármilyen is volt még a gyógyszertáritól is, de ott kaptam meg a gyógyulást ebből azóta tudok újból olcsóbb dezodorokat használni!!ez még márciusban volt az előző konfin. Most meg krónikus fáradtságból állított helyre Isten!!! Annyira fáradt voltam hogy az elmúlt 2 hónapban már 10 órákat aludtam de volt hogy 12-őt és még akkor sem éreztem pihentnek magam. Most a konfi óta már újból 6-8 órát alszom és reggel fitten kelek és bőven van erőm mindenre, Dicsőség legyen Istennek mindenért!!!! :) Bár ezekről fotó nem készült csak embereket tudok akik ismernek és aki ott mondták hogy lefogytam hirtelen, a zsírom lement :)) Isten még erre is figyel! Áldott legyen az Ő neve!!!

      Törlés
  4. Akinek bármilyen kételye volt eddig ezzel az emberrel kapcsolatban, David Herzog - KULCSOK a Dicsőséghez (tanítás) TV7, Finnország részét.
    Nekem eleve nem volt szimpatikus, a videói csak megerősitettek benne.

    VálaszTörlés