Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2017. november 29., szerda

A másoknak való megfelelés egyetlen orvossága

Társadalmunkban sokan vagyunk, akik szeretetet koldulva mások elfogadásáért fáradozunk. Mindent megteszünk, hogy belső ürességünket és hiányainkat eltakarva elfogadhatónak mutassuk magunkat. "Tudom hogy baj van velem, de azért nem vagyok olyan rossz, tudok én jó lenni". Az egészet az elutasítástól való félelem vezérli.

Erre csak egy kúra van. Hogy felvezessem, meg kell értsd, egy jó orvosnak muszáj elmondani a betegségedet, akkor is, ha az halálos. El kell mondania, hogyha van rá kúra, bármilyen fájdalmas is az. Neki ez a munkája, és amit mond, nem biztos, hogy az, amit hallani akarsz. De neki szakmai felelőssége a tájékoztatás. Még ha elsőre nem is tetszik a kúra.

A mostani problémára, a megfelelésre az egyetlen gyógykezelés az evangélium. Bármilyen sokkoló is, de a diagnózis úgy kezdődik, hogy mindenki gonosz és méltó a pokolra. Ez bármilyen bizarr is, mégis egy jó hír, mert segít megszabadulni attól, hogy reménykedhess abban, hogy meg tudsz javulni. És pont ez a megjavulási kényszer minden bajod okozója! Hogy bűnös vagy, de el akarod tüntetni! Úgy beszélek erről, mint aki magam is voltam ebben a cipőben.

Először át kell mennünk azon, hogy ahelyett hogy magunkat sajnáljuk: beismerjük, Isten ellen vétkeztünk, és semmi esélyünk jó lenni. El kell jutnunk önmagunk végére, arra a meggyőződésre, hogy tényleg méltók vagyunk a pokolra. Mert csak itt tudunk felhagyni azzal, hogy meg akarunk felelni. Itt adjuk fel. És csak itt értjük meg, hogy kizárólag Jézus vére segíthet rajtunk. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk lehessen. Sebei árán gyógyultunk meg. S ha ez megvan, akkor fogunk végre a Szent Szellem erejére támaszkodni önmagunk foltozgatása helyett. Csak ekkor nyugszunk meg a saját hiábavaló görcsölésünktől. Ahogy Jézus mondta egy nyughatatlan nőnek: "Kevésre van szükség, valójában csak egyre."

Velem is így történt, nagyon fájt, nagyon nehéz volt, de szükségem volt erre. Csak amikor végre feladtam mindent, láttam meg, ahogy Isten tovább viszi az életemet mindenféle görcsölésem nélkül. A keresztnél tudtam elengedni, meghalni, s átélni a feltámadást, immár nem a magam erejéből. Adja Isten, hogy megérthessük ennek gazdagságát!

  • Tehát először önmagadat kell pokolra ítélni.
  • Utána hinned kell a megváltásban, amit Jézus tett helyetted a kereszten.
  • Majd eltemetni önmagad a vízben bemerítkezve.
  • Végül venned a Szent Szellemet.


Ez az egyetlen gyógyszer a megfelelés és önmarcangolás ellen, ami ma társadalmunkban többnyire a nőket célozza meg. Igen, bűnhödnöd kellene, de a büntetést Jézus már elszenvedte helyetted. Arra sincs szükséged, hogy valaki más büntessen téged, hogy könnyíts a lelkiismereteden: Jézust már megostorozták, az ő vesszeje és botja (amik őt érték), azok vigasztalnak téged. Térj meg az önmegváltásból, temesd végre el magad és vedd át a Szent Szellem által Jézus feltámadt életét!

LÉGY SZABAD ÖNMAGADTÓL!

Add fel és engedd Istent: és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

1 bloggeres hozzászólás: