Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2017. december 3., vasárnap

Meggyógyított mindenkit

"Élek többé nem én, hanem él bennem a Krisztus...", aki "... meggyógyított mindenkit, akik az ördög igájában vergődtek..." Krisztust követve az Ő élete és tettei nyilvánulnak meg bennünk.

Egy nehéz nap utáni pihenés alatt írom ezt. Tegnap többeket láttam szabadulni démonoktól. Kimerítő egy munka ez, és el tudom képzelni, Jézus is mennyire elfáradhatott, amint sorbaálltak az emberek Előtte, hogy meggyógyítsa őket. Szánta őket, mint pásztor nélküli juhokat. Hiába a sok vallási felekezet, ceremónia, tanítás és istentisztelet, életükben nem történt szabadulás. Ekkor mondta azt, hogy kell még több ilyen munkát végző ember, mert nagyon sok itt a tennivaló még.

Jézus nem csak tanítani jött az embereket, hiszen tanítóból volt már bőven elég, hanem: szabaddá tenni a foglyokat ördögi megkötözöttségükből is. Valóságos életet jött hozni!

Először tizenkettőt, majd még hetvenet, utána még többeket küldött ki ugyanarra a munkára, amit Ő csinált. Nem sértődött meg, sőt, annak is örült, ha valaki "felhatalmazás nélkül", mintegy partizánként űzött ördögöket az Ő nevében (Lukács 9:49-50).

Jézus sosem akart egy új kultúrát és vallási rendszert létrehozni, egy újabb felekezetet. Ő a meglévőbe jött, szabadítani és gyógyítani, lelkeket menteni. Mégis félreértették Őt azok, akik képtelenek voltak a tekintélyrendszertől elvonatkoztatni. Féltek Tőle, ezért inkább megölték. De ez is a helyén volt: Isten épp őket használta a megváltás elérésében.

Követőiként sem új felekezetek és istentiszteletek létrehozása a dolgunk. Hanem a meglévő világban, ahogy most működik, menni az emberekhez, és ahol vannak és tartanak, szabadítani és megtérésre hívni őket. És nem félni a vallási rendszerben élők félreértéseitől, kritikáitól, üldözéseitől: ők segítenek meghalni önmagunknak.

Ha már itt tartunk: a vallásos szellem sosem fog elítélni azért, ha emberileg jót teszel, de amint a démoni világba akarsz belenyúlni és szabadítani tőlük az embereket, azonnal kérdőre fog vonni: "Kitől van a felhatalmazásod?", "Van fölötted szellemi tekintély?", "Mit gondolsz erről és arról a pásztorról?", "Jársz gyülekezetbe?"

Abból látod, hogy ez démoni, hogy a kisebb horderejű jótettért nem piszkál, de a valódi szabadító munka már zavarja őt. Jézust sem azért üldözték, mert szép tetőgerendákat készített, hanem mert valóságosan szabaddá tette az embereket a sötétség hatalmától.

Ha esetleg olyan ember vagy, hogy zavar téged az, ha valaki túl radikális ilyen téren, kérdezd meg Istent: "Uram, bennem is ott van még a vallásosság szelleme?"

A langyos vizet utálja Jézus, mert egy kád langyos vízben bealszik az ember. A forró és a hideg víz az, ami kimozdítja az embert alvó állapotából. Tehát, ha valaki feltűnően komolyan veszi, amit csinál.

Nincs új a nap alatt: abból tudod, hogy Jézust követed, ha egyre inkább ugyanaz történik a te életedben is körülötted, ami az Övében is történt. Mert vagy az Ő életét éled, vagy még a magadét.

Most tehát menj, és cselekedj te is hasonlóképpen.

Éld Jézus életét, és nyugodt lesz mások élete is.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése