Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2017. december 25., hétfő

Fehér Karácsony és Igaz Szeretet

Karácsony van. Igazán akkor szeretjük, ha fehér. De mintha csak feltalálták volna az intelligens havat: mostanában mindig tudja, hogy karácsonyra el kell olvadnia. Sebaj: a karácsony az Igaz Szeretetről szól. S rajta keresztül mégiscsak van lehetőségünk arra, hogy fehér karácsonyunk legyen.

Az Igaz Szeretet törékeny és kiszolgáltatott, hozzánk hasonló. Emberi, és mégis isteni. Az Igaz Szeretet olyan, mint a világosság: ragyogása rámutat Isten tiszta és szent voltára, ugyanakkor napvilágra hozza, hogy „a világ cselekedetei gonoszak.” Az Igaz Szeretet a te érdekedben rávilágít a sötétség homályába bújt múltadra, BŰNEIDre és szembesít azzal, hogy a Szent Isten ellen vétkeztél, és ezen az úton tovább haladva hová érkezel…: az örök gyötrelem tüzének tavába, ahol lesz sírás és fogcsikorgatás. Azért teszi ezt, mert nem akarja, hogy elvessz. Hogy tisztában lehess állapotoddal, hogy lehetőséget kapj a tanácskérésre és a korrekcióra. Az Igaz Szeretet egyenes, őszinte és alázatos, és akkor is az igazságot mondja neked, ha emiatt megutálod, leköpöd, megostorozod és keresztre feszíted. S onnan, a keresztről fogod hallani, miután megfeszítetted Őt:
Atyám, bocsáss meg neki, mert nem tudja mit csinál.
Lásd: Lukács ev. 23:34
S ott, a keresztnél, a Megbocsátó Szeretet szavaira rogysz össze mint gonosz bűnös, aki ártatlan vért ontott... aki egész életében a világ kívánságait hajszoltad és nem adtál teret a Testté Lett Istennek, aki így a társadalmon kívül született meg. Ott a keresztnél jössz rá, hogy a karácsony eddig rólad szólt, a hasadról és a pénztárcádról…

Megszülethetek nálad?

„Bocsáss meg neki, mert nem tudja mit csinál” – ez Isten szeretetének szemeket felnyitó és térdre kényszerítő szava. Ott hangzott el az is, hogy „Elvégeztetett!”, vagyis az, hogy ki lett fizetve a bűnért a váltságdíj. Az ítéletedet eltörlik, ha elismerően jóváhagyod, hogy a kereszten Jézus a te ítéletedet „halta meg”… helyetted.

Ha tehát szeretnél fehér karácsonyt, az Igaz Szeretet által ez ehetséges! Valld meg bűneidet Istennek, merítkezz be pl. egy tele kád vízbe, ezzel eltemeted mostani gonosz életedet: és akkor megszületik Jézus, de nem a jászolba, hanem a szívedbe, az Ő Szent Szelleme által. Ahogy a régi próféta is megmondta:
Ha vétkeitek skarlátpirosak is, hófehérekké válhattok.
Ézsaiás 1:18
Áldott, szívbeli fehér karácsonyt!


Ha megszülethet nálad, „fehér” lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése