Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2018. július 28., szombat

Tűz konferencia – Biztos, hogy tűzre van szükségünk, és nem vízre? Redding lángokban 😥

Kedves Testvérek!

Talán tudjátok, hogy nagyon furcsa időkben élünk. A vérhold idején Kalifornia lángokban áll. Tegnap olvastam, hogy az a Redding város is ég, ahol a Bill Johnson által pásztorolt Bethel gyülekezet is található. Ez a Bethel gyülekezet azért fontos, mert a „Természetfeletti szolgálat iskolájával” óriási hatást gyakorol a keresztény világra, nem csak karizmatikus körökben, és ők szoktak imádkozni Isten kontrollálhatatlan tüzéért.
A CNN cikke. „Ez a tűz kontrollálhatatlan.”
A cikkben videókat is megnézhettek.
Manapság nagyon divatos „Isten tüzéről” beszélni, és konferenciákat is neveznek el a tűzről. Lesz egy ilyen Magyarországon is most augusztus végén.

Az „Isten tüze” fogalom mögött az áll, hogy amikor (ezen felfogás szerint) Isten Szent Szelleme betölt valakit, akkor annyira átveszi az irányítást, hogy azt már lehetetlen kontrollálni. Ezt a karizmatikusok rendszerint Isten szereteteként fogják fel. Ám, amit most élőben kell megtapasztalniuk az embereknek, kétséges, hogy Isten szeretetét juttatná az eszükbe. Inkább az ítélet jut az emberek eszébe, mint ahogy az Újszövetségben is egy kivételtől eltekintve a tűz mindig az ítélettel van összefüggésben.

Jézus a Szent Szellemet élő víznek nevezte, tűznek sohasem. Az újjászületésnél, amiről Nikodémussal beszélt, vízről és szélről beszélt, tűzről nem. A vízbe eltemetjük gonosz életünket (bűnvallásra történő bemerítkezés), a szél pedig fúj, ahogy Ő akar (bízó hit, átadott élet).

Igazából csak egy kis tévedés van a karizmatikus felfogásban. Mert azt jól látják, hogy teret kell adnunk a Szent Szellemnek, és ne zárjuk Őt dobozokba. Erre utal, hogy irányíthatatlan tüzet szeretnének. A szél, amiről Jézus beszél, szintén nem irányítható. Azonban a szél és a tűz között van különbség. Fontos, hogy szél, és nem vihar/tornádó. Míg az irányíthatatlan tűz pusztít és agresszív, addig a szél az emberektől való függetlenséget mutatja be, amit viszont egy vitorlával jól ki lehet használni.

Ha ezt az arroganciát helyretesszük, és visszatérünk az alázatos függéshez, akkor beállunk abba a hozzáállásba, amely a történelem nagy ébredéseit mindig is fémjelezte: alázat, megtérés, istenfélelem. Tűz konferenciák, zenei felhajtás és „sztár-evangelisták” helyett élő vízre van szükségünk. Isten nem a felhajtásban van ott. Hanem az alázatosokkal és a bűnbánó szívűekkel.

Hogy profetikus-e vagy sem a mostani pusztító futótűz esete, mindenki döntse el magának. Fontos, hogy a káröröm és a rosszindulat minden formáját mellőzzük, és bűnbánó szívvel imádkozzunk most a tűz sújtotta területekért és a Bethel gyülekezetért is, hogy Isten tudjon most szólni hozzájuk.


Az élő víz kioltja a konferenciákra futkározás szomját, és így nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése