Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2019. október 17., csütörtök

Nem lehet elég korán kezdeni!

Nemrég örömteli részese lehettem annak, hogy egy új kisember jött a világra. A gyermek már az anyaméhben hallhatta sokszor Isten Igéjét, azaz Kinyilatkoztatását. Szülei gondoskodtak arról, hogy a gyermek már magzat korában szellemi táplálékot kaphasson.

A kép illusztráció
És valóban, a Biblia olvasását vagy hallgatását nem lehet elég korán kezdeni. A 2Timóteus 3:15 szerint Pál dicséri Timóteust, hogy amaz már gyermekségétől fogva ismeri a Szentírást. Az itt használt ógörög szó a 'brefosz', ami újszülött vagy még meg sem született babát jelent. A görög nyelv számára a 'magzat' és az 'újszülött' ugyanaz a szó. Bemerítő János már magzat korában betelt Szent Szellemmel és repesett anyja méhében, amikor Jézussal egy légtérbe került, aki szintén még csak magzat volt (Lukács 1:41). Tehát brefosz állapotban. Szintúgy István vértenú szerint az egyiptomi fáraó, amikor elrendelte, hogy a zsidók dobják az újszülött fiúkat a folyóba, akkor István ezt a brefosz szót használja (ApCsel 7:19). A jászolban levő bepólyált Jézusra is a brefosz szót használják (Lukács 2:12). Nos, akár magzat, akár újszülött csecsemő is volt Timóteus: egyet elmondhatunk: a Biblia hallgatását, olvasását nem lehet elég korán elkezdeni.

Ha tehát istenfélő és -szerető anya és apa vagy, bátorítalak, hogy már az anyaméhen belül hadd hallja a gyermek az Isten Igéjét, nem fog neki ártani, sőt: a szívébe már akkor elvetitek a magot. Jobb, ha Isten tiszta Kinyilatkoztatását már akkor hallja, hiszen ennek (spirituális értelemben) szellemi ereje is van. Vigyük őket Jézushoz, minél hamarabb: hadd áldja meg őket, és hadd fogadják gyermeki hittel az Isten Országát mielőbb!

Add az Igét minél előbb gyermekednek, és erős lesz a szellemi élete.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése