Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2011. február 16., szerda

Adósságrendezés

Manapság nagy probléma hazánkban a lakáshitelesek ügye. Az állam és a bankok próbálnak ügyeskedni, hogy hogyan lehetne "enyhíteni" (azaz átütemezni) a törlesztéseket. Hát nem tudom, mennyire fog ez sikerülni, mert van egy mondás, miszerint: "akinek nincs, annak még az is elvétetik, amije van."

Szóval nekem van egy akciótervem adósságrendezésre. Egyesek szerint nem reális, mások szerint talán elrugaszkodott. Nem tudom, egy biztos, Isten Igéje mondja, tehát működnie kell. Különben Isten hazudna.

1. Istenhez fordulás
Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik.  (Máté 7:7-8)
Nem tudom, hogy a kedves olvasóm újjászületett hívő-e vagy sem. Ez egy jó lehetőség arra, hogy Jézus nevét segítségül hívd és hogy Ő beavatkozhasson életedbe. Egy mozgássérültes családban, akikkel kapcsolatban vagyunk, az anyuka imádkozott Jézushoz egy földszinti lakásért, és megadatott nekik. Az anyuka befogadta Jézust a szívébe és megtért. És ha jól emlékszem, még a "Mi Atyánkban" is ott van, hogy mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma. Mivel itt "mindennapi" kenyérről van szó és arról, hogy "ma" add meg, ezért gondolom nem nehéz kitalálni, hogy Istennel napi kapcsolatban kell legyünk. Isten királyi tróntermébe a vörös szőnyeg Jézus keresztfén érted ontott vére. Jézus vére törli el bűneidet, hogy rendezve legyen adósságod Istennel. Ha ez megvan, akkor bátran bemehetsz a Király elé és feltárhatod kéréseidet. Bűnadósságod rendezése a legfontosabb dolog az életedben! Vedd bűneid bocsánatát Jézustól. Ennyi, és bemehetsz.

2. Élj feddhetetlenül hit által
Gyermek voltam, meg is öregedtem, de nem láttam, hogy elhagyatottá lett az igaz, sem azt, hogy gyermeke koldussá vált. Mindenkor könyörül, és kölcsönad, gyermeke áldott lesz.   (Zsoltár 37:25-26)
Ha más nem, már csak ezért is megéri megtérni. Az "igaz" ember hitből él, és az Isten igéreteibe vetett hite "számíttatik" be igazságául. Például, elhiszed, hogy Isten melléd áll, ha abbahagyod a tipikus magyar simliskedést és ügyeskedést? Elhiszed, hogy ha egyenes úton jársz, és elhagyod a "titkos" dolgaidat, akkor Isten megvéd és megáld téged? "Álljon el a hamisságtól mindenki, aki Krisztus nevét vallja." (2Timóteus 2:19) Hagyd tehát abba a politikusok ítélgetését, a viszálykodásaidat, a káromkodást, az irígykedést, és mindenféle titkos szívbéli bűnöket, fordulj alázattal az Élő Jézushoz, akinek van hatalma élet és halál fölött és képes téged felemelni: "Aki magát megalázza, azt Isten felemeli." (Lukács 14:11)

3. Vége a józan paraszti észnek!
Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féljed az URat, és kerüld a rosszat! Gyógyulás lesz ez testednek, és felüdülés csontjaidnak. Tiszteld az URat vagyonodból és egész jövedelmed legjavából, akkor bőségesen megtelnek csűreid, és must árad sajtóidból.   (Példabeszédek 3:5-10)
A kulcs a pénzügyi helyreálláshoz az, hogy Istenre bízod életedet irányítását. Add át az életedet teljes bizalommal Istennek. Kerüld a rosszat, és kezdjen el érdekelni Isten ügye "Keressétek először Isten országát és a tőle kapható igaznak nyilvánítást, és minden egyéb ráadásul megadatik nektek." (Máté 6:33) Isten országában vannak törvényszerűségek, amik hittel működnek, amiket ki lehet próbálni. Ahogyan kipróbálsz egy új mobiltelefont, (bár nem ismered minden alkatrészét), ugyanígy igaz ez Isten Igéjére. Ne azt nézd, hogy hogyan működik, hanem, hogy ki áll mögötte. Szerintem Isten Igéje sokkal megbízhatóbb a bankoknál és hiszem, hogy Neki minden problémára van megoldása, ha engedelmesek vagyunk. Nekem is volt egy 640 ezres diákhitel tartozásom. De életemben Isten volt az első (2005-ben Isten hívására Bibliasuliba akartam menni), ezért Isten úgy intézte, hogy pontosan addigra, mire elkezdődött a Bibliasuli, kaptam meg a levelet, hogy diákhitel tartozásom megszűnt. Az én életemben működik, és Isten nem személyválogató.

4. Adakozás
Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek.  (Lukács 6:38)
Bizony, Isten országában a paraszti logikához képest fordítva mennek a dolgok.  Az ember kezdjen el Isten munkájára adakozni (ha csak 1000 forintot tud, akkor annyit.) Ez egy mennyei befektetés. Javaslom az 1Királyok 17:8-16 elolvasását is (katt a linkre). Volt egy özvegyasszony, aki végső nincstelenségében vendégül látta Isten egy hiteles emberét, és csodák csodájára mindennap lett kenyerük! (Itt kell megjegyezni, hogy nem biztos, hogy a legközelebbi templomba kell menned adakozni. Először tudakozzál újjászületett és rendezett életű hívőktől, hogy milyen szolgálatokat ismernek, ahová érdemes adni. Isten ugyanis nem a vallásoskodásban van, hanem ott, ahol az emberek Isten Igéjére és a Szentlélekre figyelnek.)

Remélem, tudtam egy picit bátorítani, és talán meg is fogjátok fogadni amiket írtam.

Kezdj el Istenben bízva adakozni és felvirágzik életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

5 bloggeres hozzászólás:

  1. Egyetértek,

    Viszont abba lehetne hagyni az alaptalan általánosításokat és megítélést ("tipikus magyar simliskedést"), mert van, akit igaztalanul vádolsz ezzel.

    VálaszTörlés
  2. Laci

    ez nem vádaskodás, hanem ilyenek vagyunk. Aki nem ilyen az meg nem veszi magára. Én sem vagyok kivétel Isten gyermekeként sajnos. Ha Te az a kevés százalék kivétel vagy, akkor ne vedd magadra. A hívők sem különbek a nem hívőknél, ugyanazokat a bűnöket követjük el, csak Isten tenyerén esünk-kelünk.

    VálaszTörlés
  3. Szia Attim!

    Ez megint szuper, sokat gondolkodom ezeken az Igéken magam is.
    Szerintem jogos, amit írtál, szóval, aki nem ilyen, ne vegye magára, ha valaki magára ismert, segít leküzdeni ezt a jellemvonást, ha foglalkozik is vele, én egyetértek azzal, hogy szükséges a szembesítés!!!
    De bátorítással, amit te is leírtál, és a megoldásra ia rávezettél!

    Brigi

    VálaszTörlés
  4. Sok blöki közül az a kutyus vonyít, amelyiket eltalálták a kővel... Isten Igéje néha sziklazúzó pöröly. Mint a szobrásznál a kalapács, aki azt akarja, hogy helyreálljon a bűn által eltorzított formánk. Isten képmásai lennénk, ezért Isten úgy farag minket, hogy a végén olyan legyen a jellemünk, mint Jézusnak volt. Ha kiveszem pl. a "magyar" szót, attól a simliskedés még ugyanúgy bűn, el kell hagyni. Isten előtt nincs személyválogatás. Neked lesz jobb, nem nekem. :)

    Üdv. Atti

    VálaszTörlés
  5. Korrigálom magamat:
    "Kérj bocsánatot Jézustól" helyett "Vedd bűneid bocsánatát Jézustól". Lásd e cikkemet: http://nyugodtleszazeleted.blogspot.com/2011/02/isten-senkinek-sem-fog-megbocsatani.html

    VálaszTörlés