Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2011. február 1., kedd

Vele vagy Nélküle

Hmm...

Az embereknek nem a világválság a problémájuk.
Nem a munkanélküliség.
Nem a hideg tél, nem az árvíz, nem a vörösiszap, nem a földrengés.
Még csak nem is az, hogy senki sem törődik velük.

Sokan szeretnének jószívűen ezeken a tüneteken segíteni. De a megoldás sosem a tünetek kezelése, hanem az okoké!

Az embereknek csak egy problémájuk van. Pál apostol elmondja, hogy ő miért volt rákényszerítve, hogy azt hirdesse, amit Isten mondott neki. Azért, mert Isten haragszik az állapotok miatt, de szeretne megoldást adni. Szeretné felvilágosítani az embereket, hogy miért van gáz. Nem tetszik neki, ahogy az emberek Őt kezelik. Isten haragszik a bűnre. (Nem a bűnösre, de a bűnre igen!) Az emberek bűne, hogy felcserélik Isten igazságát mindeféle kreált dolgokra (tehát hazugságokra). Eredetileg Istent kellene szeretnünk, és a tárgyakat használnunk. De mindezt megfordítottuk.

A tárgyakat és különféle eszközöket szeretjük úgy, mintha azoktól függne boldogságunk, és ehhez Istent csak használjuk. Istent kellene dicsőítenünk, és a teremtésben felfedeznünk Őt, ehelyett mindenféle elejétlen evolúciós mesékkel áltatjuk magunkat, és csodáljuk a természetfilmeket, melyekből Istent kivesszük.
Magunkat mindig bölcsnek tartjuk, Istent meg hülyének, és Őt okoljuk a problémákért.

Csakhogy Isten nagyon egyszerűen működött és működni is fog a történelem során. A döntést odaadja a kezünkbe. Ha Ő, az Élet forrása, az abszolút Tisztaság nem kell nekünk, akkor azt mondja: rendben. Ha nem kell az igazság, akkor éljetek hazugságban. Mindenféle önámításban, részegeskedésben, álmokban, valótlanságok űzésében. Ha nem kell az élet, akkor nyugodtan tönkretehetitek magatokat. Legyetek paráznák, csalók, képmutatók, undorítók. A bűn egyszerűen Isten hiánya.

Nem az a bűn, hogy lopsz, csalsz, hazudsz, gyilkolsz, paráználkodsz, pletykálsz, irigykedsz, vitatkozol, versengesz, dicsekszel magaddal, stb... Nem ez a bűn. Ezek csak a következményei annak, hogy nem kell neked Isten. Ezért Isten odaad téged saját szíved gonosz vágyainak. Ha az emelkedőn elvágod a lerobbant kocsidat húzó kötelet, ne csodálkozz, hogy lefelé fogsz gurulni. Ha elvágod magad Isten szeretetétől, ne csodálkozz, amikor bajba kerülsz.

Akik Istent szeretik, minden a javukra van, mert tudják, hogy Isten munkálkodik a körülmények által. Hozzánk is betörtek, elvittek dolgokat, de nem csoda, hogy sorra megkerülnek a dolgok. Ha Isten vezetését elkérjük, és úgy élünk, ahogy azt Ő kéri, akkor bármi is történik velünk, megnyugodhatunk.


Isten legyen Isten, a többi dologról meg legyünk hajlandóak lemondani. Nekem is akkor került meg a számítógépem, amit elloptak, amikor elengedtem és letettem Isten kezébe. Ha nem Isten az első, akkor sosem lesz Isten Isten, csak egy hamis bálvány, egy halott vallás, egy képmutatás. És Isten ezekre haragszik. Ő legyen Isten, Úr, Szabadító, és akkor kiszabadít minket a bűn láncaiból. És talán még arra is hajlandó lesz, hogy az alázatos embert felemelje a bajából. De ha kemény a szíved, akkor miért számítasz segítségre? Te sem szereted az arrogáns embereket, akik szidnak téged, és provokálnak, és csak akkor keresnek meg, ha valamit akarnak tőled... de akik sose önmagadért keresnek.

Szeresd Istent önmagáért. Ha nem elég neked az, hogy a Fiát odaadta a bűneid büntetésére, hogy meggyepálják helyetted, és elvigye a te balhédat; ha nem elég az, hogy Jézus feltámadt, él és könyörög érted a mennyben: akkor semmi sem elég neked ahhoz, hogy Istent szeresd. De Ő szeret téged, és vár rád, egészen pontosan annyi éve, ahány éves vagy. És halálod napjáig várni fog, de utána késő lesz. És azt fogja mondani: rendben, legyen meg a te akaratod, ha nélkülem tudtál élni a földön, akkor az örök tűzben is elleszel nélkülem. De ki az az ostoba, aki ezek után azt mondja: "Nincs Isten"? A baj nem Isten, hanem a mi lázadásunk.


Tehát sose másokat okoljunk, se Istent, se a kormányt, se senkit. Gondolkozzunk el egy picit néha Isten jelenlétében. "Vizsgáld meg szívemet, és nézd meg nem járok-e téves úton?" Tegyük magunkat hátra, Istent pedig előre. Vagy vele élünk, vagy nélküle halunk.

Vetted?

A problémát magunkban keressük, a megoldást pedig Isten kegyelmében.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

2 bloggeres hozzászólás:

  1. Ha nem bánod, akkor ezt a bejegyzésedet szeretném megosztani másokkal. Folytasd ezeknek a kincseknek a gyűjtését.

    VálaszTörlés
  2. "Vizsgáld meg szívemet, és nézd meg nem járok-e téves úton?" Tegyük magunkat hátra, Istent pedig előre. Vagy vele élünk, vagy nélküle halunk.

    Ez annyira egyértelműen szólt hozzám, hogy semmi hozzáfűzni valóm nincs is. Maga az egész szöveg, de ez a néhány sor, amit már nem először olvastam, most nagyon szólt hozzám.

    VálaszTörlés