Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2012. március 7., szerda

Füldugó

Vasárnap ahogy mentem haza, és mentem lefelé a Margit-hídi HÉV-megálló lépcsőjén, egy fiatalember hátulról leszólított: "Elnézést, nincs véletlenül egy cigid?" Mire én: "Hála Istennek nincs rá szükségem." Majd hozzátettem: "De tudod, Jézus téged is képes megszabadítani ettől!" ...

"Süket vagy?!"
Barátunk ekkor az előttünk siető lány után kiáltott, hogy "Helló! Ne haragudj, nincs egy cigid?" A lány nem hallotta, hanem tovább sietett. Barátunk erre odamorogta nekem, hogy "Süket!" Majd felvette a tempót, hogy utolérje. A lány végre megállt. Kiderült, zenét hallgat és fülhallgató van a fülében. Barátunk szólt neki, a lány kivette, a srác pedig kért tőle cigit.

Számomra elég érdekes volt ez a jelenet. Hányszor van a mi fülünkben is ez a fülhallgató és hallgatjuk saját "zenénket", vagyis gondolatainkat, miközben Jézus szól hátulról, hogy állj meg, hogy elvegyem bűneidet! Hányszor mondjuk a másikra, hogy süket vagy, holott mi magunk is képtelenek vagyunk meghallani Jézus hangját...

ZAJ! (Zavard Arrébb Jézust!)
Barátunk a cigit választotta Jézus helyett. Tudtán kívül a fülhallgató igazából nem is a lányon volt, hanem sokkal inkább saját magán. És nem is ő kiáltott a lányhoz, hanem Jézus őhozzá.

Izoláció = elszigetelődés, magány
Azt hiszem megegyezhetünk, e mostani huszonegyedik századunk jelképe a fülhallgató lehetne. Sőt, amióta beleharaptunk abba az állítólagos almába, ez jellemző az emberiségre szellemi értelemben is. A zaj. A süketség. Az elkülönülés. A saját filozófiánk "zenéje." Mindegy, csak nehogy csend legyen, nehogy meghalljuk, hogy Isten hív, hogy elvegye "ciginket", amitől egy egész életen át "szívunk".

Fülhallgató nélkül
Hála Istennek, neki van hatalma eltávolítani a mi fülhallgatóinkat. Amikor megunjuk a zenét, és rájövünk, semmi értelme az élet taposómalom-szerű tuc-tucának. Velem is ezt tette. Egy nap én is letehettem a fülhallgatót, e világ zaját. Csend lett. Micsoda csend! Azóta minden egyre csendesebb. Békésebb. Tisztább. Szabadabb! Természetesebb! És ez bárkivel megtörténhet, aki belefáradt már e világ zajába!

Szabadulj meg a rád erőltetett zajtól és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

1 bloggeres hozzászólás: