Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2019. szeptember 15., vasárnap

Elménk megújulása és Isten elgondolásához való igazítása

Miután egyre inkább azt érzékelem, hogy sokaknak soféle véleménye van Isten Országának bizonyos dolgairól, Isten arra vezetett, hogy írjak az elme megújításáról, vagyis gondolkodásunknak az Isten Koncepciójához való igazításáról. Az „Ige”, ami testté lett Jézusban, Koncepciót jelent az eredeti ógörögben.
Kérlek azért titeket testvéreim az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket. És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.
Róma 12:1-2
Mivel Isten Jézusban kifizette a bűn-adósságot, és ezzel irgalmat gyakorolt felettünk, hogy fel lehessünk mentve az ítélet alól, erre az okos, józan és logikus válaszunk az, hogy testünket és életünket odaadjuk Neki. Amikor megvalljuk a bűneinket, és nyilvánosan, pozitívan egyetértünk azzal, hogy amiket elkövettünk, azok mind gonosz dolgok és ítéletre valók, akkor Isten megtisztít minket minden gonoszságtól, hamisságtól. Ez már az alázat útján való elindulás. „Istenem, vétkeztem Ellened, méltó vagyok a pokolra. Nem akarok így élni. Ölj meg vagy csinálj velem valamit, de ne hagyd hogy így maradjak!” Isten fog erre reagálni és amit kér, azt lépd meg.


Isten azt is kérte, hogy többé ne igazodjunk a világhoz. Amikor a szabó a ruhát testreszabja, az a ruha a viselője köré fog illeszkedni, hogy jól érezze magát benne. Nos, eddig ezt tettük a világgal: mint ruhát, életünket a világ köré szabtuk, így a világban lévő gonoszságok takarásában mi is részt vettünk, hogy a világ „jól érezze magát”. Ezt kell abbahagynunk, ezt a magunk világ köré szabását.

Ennek fontos része az elváltozás. Életünk „ruhája” máshogy fog ezentúl kinézni, el fog térni a világ „testalkatától”. Az elváltozás nagyon egyszerűen azáltal történik, hogy elménk megújul. Az eredeti szó egy olyan új-ságról beszél, ami eddig soha nem létezett, precedens nélküli volt. Gondolkodásunk több mint csak megfrissült lesz. A cél egyenesen Istenhez igazodni, felnőni hozzá a három lépcsőfokon át. Az első, amikor tudjuk, mi jó Istennek. Ez a minimum elvárása. A következő, amikor már azt is tudjuk, mi kedves neki, aminek tud örülni. Végül megértjük az összképet, és felnövünk Isten tökéletes akaratának megismeréséhez.

Az elme megújulása az írott Ige által történik, mely Magként hullik szívünk jó talajába, ha szelíden fogadjuk a belénk oltott Igét. Az Ige eredetileg Koncepciót jelent, Isten elgondolását és egész gondolatrandszerét. Ez maga Isten, ami kezdetben Istennél volt, s ami testté is lett Jézusban. Jézus nem tett mást, mint azt a Koncepciót, amit mi a Teljes Istentől Ihletett Írásban olvashatunk, megjelenítette, bemutatta a gyakorlatban. Az elménk megújulása során ugyanez az Ige, vagyis Koncepció kell hogy elménkbe kerüljön, mert ez alapján tudjuk Jézust, a testté lett Koncepciót, Isten elgondolását mi is követni, azaz megvalósítani. Természetesen nem a saját erőnkből, hanem azáltal, hogy testünket már odaadtuk Istennek áldozatul, így a Szent Szellem meg tudja valósítani Jézus életét bennünk a feltámadás ereje által.

Kérd Istent, vizsgáljon át és tárja fel előtted az életedben lévő összes bűnt és mindazt a hazugságot, amit valaha elhittél, kérd a tisztítást és hogy az írott Koncepció által a Szent Szellem elvezessen minden igazságra.

Ugyanebben a témában a testi gondolkozásról itt olvashatsz.

Elméd megújulása által egyre inkább Isten elképzeléséhez hasonló lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése