Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2019. szeptember 6., péntek

A tudós, a dínó lágyszövet és a kirúgás esete

Kirúgták a kaliforniai egyetemi kutatót, aki lágyszövetet talált egy triceratopsz csontjában. Végül az egyetem a hosszúnak ígérkező ember-, idő- és költségigényes pereskedés elől elfutva hatszámjegyű dollárnyi kártérítést adott az akkor már harminc tudományos publikációval rendelkező mikroszkópos laborvezetőnek. Az egyetem nem ismerte el bűnösségét, és továbbra is diszkriminációt tanúsít a tudóssal szemben.

Az itt található angol nyelvű cikkből néhány részlet magyarul:

A Northridge-i Kaliforniai Állami Egyetem (CSUN) kutatója, Mark Armitage, lágyszövetet talált egy dinoszaurusz csontban – ez egy olyan felfedezés, amely komoly kétségeket vet fel az evolúcióval kapcsolatban. Majd két héttel az eredmények közzététele után kirúgták.


„Az evolúció szerkezetileg két pillérre támaszkodik: az egyik a véletlen, a másik az idő. A véletlenre azért van szükség, mert azt nyilvánvalóan nem mondhatjuk, hogy egy gondolkodó erő teremtett életet a földön. Ez a materialisták számára anatéma (kiátkozandó) lenne. Ha kirúgjuk a két oszlop egyikét, az egész szerkezet összeomlik” – jegyezte meg Armitage. – „Ha kirúgjuk a véletlent azáltal, hogy egy hihetetlen formatervezést mutatunk meg, akkor az evolúció szerkezete megrázkódik, és összeomolhat. Mert nem létezhet tervezés egy olyan világban, ahol nincs tervező. A másik oszlop az idő, mert nem hozhatunk elő embert egy békából, hacsak a hercegnõ meg nem csókolja a békát. Ez egy mese. Tehát a tudományban hosszú idő kell az evolúció eléréséhez.”

[…] Armitage újabb kutatásokat végzett, és még több lágyszövetet talált, ám ezt már nehéz publikálnia. „Nyilvánvalóan le akarnak járatni” – mondta a The College Fixnek.

„A dinoszaurusz csontokban található lágyszövet végső csapást mér a hosszú időre” – mondta Armitage. „A dinoszaurusz csontok nem lehetnek annyira régiek, ha tele vannak lágyszövettel."

Az igazságot kutatva izgalmas lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése