Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2019. december 1., vasárnap

Ha Jezabel eltűnne…

... akkor a karizmatikus és modern gyülekezetek többsége valószínűleg szétesne.

Lázadás: 
Talán a „dicsőítés” nevű utálatossággal kezdődne, ahol Isten Igéjét sárba tiporva sajnos a nők fedetlen fővel szerepelnek: prófétálnak és imádkoznak, megcsúfolva a fejüket és ajkaikkal ugyan dicsérik Istent, szívük távol van Tőle. Emberi tanítást hirdetnek az 1960-as évektől fogva (szexuális forradalom), és a világból beszivárgó kulturális dolog lett a fejkendő, vagyis a hatalmi jel elhagyása, ami természetesen együtt jár az alárendelődés megvetésével is (a lázadás a varázslás bűne).

Paráznaság:
Ugyanezek a nők gyakran öltözködnek prostituáltként, testük tagjaira irányítva a figyelmet, lábak, karok, idomok kint (tapadós nadrág is), ezzel paráználkodásra tanítva Isten népét, moderált öltözet helyett. Ez természetesen nem csak a „színpadi nőkre” igaz, hanem egyre általánosabb jelenség.

Elfajultság:
Ezek a szerepelni vágyó (egyre több rövid hajú) nők nem arra vannak nevelve, hogy segítő társak legyenek és a férfi dicsősége, és az idősebb nők nem tanítják a fiatalabbakat a gyakorlati nőiességre, hogy Isten Igéjét ne káromolják (Titusz 2:3-5). A Jéhú szellemével nem rendelkező emaszkulált pásztorok pedig félnek ettől a témától.

Tévelygés:
A gyülekezet az igazság oszlopa és a józanság helyett egyfajta érzelmi és szubjektív „érezd jól magad” bátorítóklubbá vált, ahol tilos a feddés, intés, megtérésre felszólítás, az ember gonoszságának kihirdetése és a valódi Igéhez ragaszkodás.

Varázslás:
Jezabel tanít. Akár előtérben, akár távirányítva. Génmódosított érzelmi és spirituális drog megy. És természetesen a prófétákat gyilkolja és kiveti a zsinagógákból. Miközben a lelklies vagy New Age-es vizualizációs és önszuggesztív pozitív „prófétálást” gyakorolják.

Ha tehát Jezabel nem lenne:
Akkor az emberek nem járnának gyülekezetbe érzelmi turbóra (dicsőíteni), hanem az asszonyok otthon főznének és látnák vendégül a testvéreket, ahogy dolguk is lenne (1Tim 5:9-15), míg a férfiak az elme megújítása által Jézus kiküldötteivé válnának és elkezdenék az Ő életét folytatni (Róma 12:1-2). Mivel nem lehetne hova behívogatni az újakat és átadni őket a profik számára egy félig világias környezetben, kénytelenek lennének maguk evangelizálni, bemeríteni és tanítványozni a papság nélkül. Ez a tanítványság: asszonyok háttérben gondoskodnak, férfiak kimennek.

A katolicizmusból örökölt hosszúhajú nőies és érzelgős „jézus” és az „anya”-szentegyház helyett.

A teljesség kedvéért:
Azért említsük meg, hogy
– Heródes kovásza (a kiskirályság építés és szellemi csecsemőgyilkolás)
– és a farizeusok kovásza (a tized, a szószék és a felekezeti tevtanitások)
is jelentősen közrejátszik a babiloni rendszer, a minden paráznák anyja építésében.


Ha Krisztussal együtt meghalsz Jezabelnek, az üldöztetések ellenére biblikus lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése