Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2018. december 12., szerda

Dobjátok ki Görbicz Tamást a BPA-ból!

Durva cím ezen a blogon, tudom. De egy kevés kovász megkeleszti az egész tésztát! Egy-egy jól működő gyülekezetet képes tönkretenni egy ilyen Diotrefész, aki magát valaminek tartja, és átveszi az irányítást. Ez állandóan így megy. Van egy kis csapat, jól indulnak, aztán egy markáns emberke átveszi a tanítói hivatalt és a vezetést és tönkrevág mindent.

Szeretném demonstrálni a Diotrefész problémát. Ez már János apostol idejében elindult. A Jelenések könyvében Jézus nikolaitizmusnak nevezi. Nemrég Debrecenben jártunk. Egy kis családias házi közösségben, de már kialakulóban volt ott is a „kenetes testvér” szindróma. Megvolt a vezető. Amikor a vezető házában voltunk és bementünk az elkülönített imaszobába, még jó volt a légkör. Aztán bejött a felesége, kendő természetesen a fején nem volt (1Kor 11:3–15), és elkezdett tanítani és beleszólni dolgokba. A szellemi légkör megváltozott. Alig lehetett kibírni. Utána átmentünk a külön gyülis házikóba, ahol Isten nem mindennapi csodákkal demonstrálta az evangélium igazságát, amikor lelepleztük a Jezabel szellemet a vezető feleségében. Ott a férje még velünk értett egyet és helyretette a feleségét, hogy adjon több tiszteletet, és ne beszéljen közbe. Ám a felesége kivonult és magával hívta a nőket, hogy meggyőzze őket, őbenne márpedig nincs Jezabel. Voltaképp a gyülekezetben ő volt a tanító és erről nem akart lemondani azzal, hogy meghal saját magának Jézussal a kereszten. Másnap az asszony teletömte a fejét a férjének, és telefonon már a feleségét védte. Mert ezeknek az embereknek a hatalom a bálványuk, és nem szeretik az Úr Jézust. Szerepelni akarnak, ahelyett, hogy meghalnának maguknak, és engednék Jézust szerepelni. Pontosan ez a Diotrefész szindróma.

Azért mondom ezt el, mert ez egy gyakori eset a pulpitusos egyházakban. Tegnap egy amerikai testvérrel beszélgettem, aki szintén egy haslonló a problémát mondott el, és emiatt mennek tönkre gyülekezetek. A jezabelek és a diotrefészek miatt. És most ugyanez a helyzet a BPA-val is.

Görbicz Tamás, a Jezabel behoz egy tévtant és a többi Aháb és eunuch meg bólogat és együtt esznek az asztaláról. Jezabel tulajdonságai a tévtanítás, a hatalom-mánia, a saját gonoszságának eltussolása (megtérésre nem hajlandóság), az önsajnálat, és még lehetne sorolni. Ezek mind ráillenek Görbicz Tamásra. A hamis megtérők mindig csak használni akarják Istent, mint a szajhák, de engedelmeskedni Neki, azt sohasem. Pedig, ha az egyház a Messiás menyasszonya, akkor egyben hozzáillő segítő társa is, nem pedig egy „aranybányász hölgy”, aki csak az előnyökért megy férjhez. Márpedig a hamis tanítás megfelel a hamis tanúskodás bűnének is, ami nem épp segítő társi jellemre utal.

Görbicz Tamás mostani tévtanítása mögött a vérről és az engesztelésről az áll, hogy ő nem akarja beismerni, hogy ő egy gonosz ember. Ezért találta ki, hogy a jó Jézus a szegény ártatlanokért szenvedett, akiket a gonosz Sátán börtönbe rakott, és a nem-büntető Isten annyira jó, hogy megmenti ezeket a szegény becsapott, ártatlanul bűnössé lett emberkéket. És hogy Jézus a gonosz Sátán miatt szenvedett, nem pedig az Atya bűnösök elleni jogos haragját engesztelte ki a vérével, bűnbocsánatot szerezve ezzel a hívőnek.

Ez a hiperkegyelem evangéliumának egy tetőfoka. De a hiperkegyelem, amit az Autonóm (BPA) képvisel, eredetileg is az önsajnálatra és a felelősséghárításra épül.

Az önsajnálat a mai korunk legfőbb bűne, és különösen, ha meg nem bocsátás kíséri a traumát, akkor ehhez szeretnek társulni a lázadás, harag és a büszkeség démonai. Ezt most ördögűzőként mondom. Újra és újra ezekkel a démonokkal találkozok szabadításkor. S ha nagyon elharapózik, Jezabel szelleme is megveti fészkét az emberben. A szabadulás lehetséges, de csak amikor az ember végre beismeri, hogy ő a gonosz, és hogy Isten ítélete jogos. Sokan azért nem szabadulnak, mert hárítják a felelősséget. Tehát szabadító szolgálatnál az embert el kell juttatni, hogy ő a bűnös, és utána lehet kezelni a traumát és kiűzni az ördögöket.

Tegnap is egy volt „kereszténnyel” beszélgettem, akivel még anno együtt is szolgáltam, és mint kiderült, a már akkori önsajnálata annyira felnőtt, hogy elvezette őt oda, hogy már nem is hisz se Jézusban, se Istenben. Mivel képtelen volt a saját gonoszságát elismerni, hite ezért nem is lehetett valódi, az újjászületés sem történhetett meg. És annyi ilyen „keresztény” van, akik nem zúzták magukat össze a Sarokkövön, akiknél nem történt meg az Isten szerinti megszomorodás, ami visszafordíthatatlan megtérést eredményez az üdvösségre.

Pontosan ezért veszélyes a hiperkegyelem, ami kihagyja a gonoszságunk beismerését. A BPA-nak voltunk még korábban egy ceglédi leányvállalatánál is, ott is az altató evangéliumot hirdették. De amikor beszéltünk bűnről, ítéletről, haragról, megtérésről: a démonok elkezdtek megnyilvánulni, érezték a kilalkoltató parancs közeledtét. Hamis evangélium nem tud szabadítani!

Görbicz Tamás önsajnálatra épülő, az emberi gonoszségért való felelősséget elhárító evangéliuma hamis, és Soós Péter* az alábbi videóján kifejti részletesen, miért. A videót a 18. perctől mutatom, ahol rátér a tévtan lényegére és a biblikus cáfolatára, előtte csak arról beszél, miért fontos a figyelmeztetés.


A BPA gyülekezet eunuch (szó szerint „töketlen”) vezetőit, véneit és tagjait nyomatékosan felszólítom, hogy dobják ki a Jezabel Görbicz Tamást, az egész gyülekezetet megfertőző tévtanítót a gyülekezetből, és térjenek vissza a keskeny útra a tévelygésből! Ha valaki más „jézust”, más evangéliumot, más szellemet hirdet nektek, szépen befogadjátok? Elég az ítéletmentes jézusból, a vér nélküli engesztelésből és a kundalini szellemből. BPA! Térjetek meg!

Dobd ki a farkasokat, és nyugodt lesz a gyülekezeted!


* Soós Péter ezen elemzésével egyetértek, de ezzel nem azt állítom, hogy mindenben egyet is értek vele vagy ajánlom. A Bibliát ajánlom olvasásra és annak Szerzőjét, mi csak „beszélő szamarak” vagyunk, több-kevesebb nekünk adatott bölcsességgel, amin az Úr tud dolgozni, ha engedjük.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése