Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2012. május 24., csütörtök

Biztonsági öv

A minap ajánlották figyelmembe ezt a kis videót. Egy nagyon szép felhívás arra, hogy kössük be a biztonsági övet...

A film végén levő felirat magyar fordítása: 
"Öleld magadhoz az életet! Mindig legyen bekötve a biztonsági öved!"

Nekem tetszett, remélem neked is! Nos, miután megnézted, ha van kedved, tarts velem és olvasd el az alábbi inspirációmat is hozzá:

Ahogy a kisfilmben is láttuk, a helyes motíváció a szeretet kell legyen. A biztonsági övre nem úgy kell tekintenünk, mint egy szükséges rosszra, hanem úgy, mint ami megvédi életünket, ahogy ezt a filmben a "család meleg ölelésével" szimbolizálták.

Az élet tele van karambolokkal, nem csak az autóutakon. Mindnyájan sokat hibázunk és vétkezünk, sőt, előfordulhatnak önhibánkon kívüli katasztrófák is életünkben, amikor ütközünk másokkal vagy szívünkben megütközünk az élet nagy "miért?" kérdésein.

Kedves barátom, bárki is légy, szeretném, ha te is tudnád, hogy mindenki számára el van készítve egy, a filmben bemutatotthoz hasonló biztonsági öv, mely szeretne átölelni és megóvni mindenkit szeretetével.
Úgy szerette Isten a világot, és benne téged, hogy Fiát, Jézust küldte a keresztre bűneinkért, hogy ha rábízod életedet (mint a biztonsági övre), el ne vesszél, hanem örök életed legyen. Mert Isten nem azért küldte Jézust a világra, hogy téged vádoljon, hanem hogy megmentsen. 1
Istent az ő féltő szeretete vezérelte, amikor Jézust elküldte a bűneidért erre a földre, hogy "be legyél kötve" az ítéletnapján és ne érjen halálos karambol. Jézus a te mennyei biztonsági öved. Csak egy dolgot kell tenni, ugyanazt, mint az övvel: bíznod kell benne, hogy megtart, és akkor meg lehetsz győződve, hogy:
... sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak,sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban. 2
Ahogy az autóban már gyárilag ott van az öv, és nekünk beszálláskor csak fel kell csatolnunk, igazából Isten már 2000 éve "beépítette" az életünkbe a megmenekülés "biztonsági övét", amit csak fel kell csatolnunk:
Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még igazából bűnösök voltunk. 3
Amint felcsatoltuk Krisztus biztonsági övét, már nem kell félnünk attól, hogy az életben milyen tragédiák jönnek, sem nem kell többé vádolnunk magunkat, ha esetleg valamit elrontanánk. Isten szeretetének öve ugyanis megvéd minket ettől is:
Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak. 4
A film végének üzenete az volt, hogy öleld át az életet és legyen mindig bekötve az öved. Jézus maga az élet, aki át akar ölelni életed minden területén. A közösség vele olyan, mint a biztonsági öv. Ha közösségében vagy, örökre mentve vagy. Bízd rá magad tehát Jézusra már most, még mielőtt bárhová is indulnál.

Kösd be te is Isten biztonsági övét és nyugodt lesz az életed.

1 János 3:16-17
2 Róma 8:39
3 Róma 5:8
4 Róma 8:1

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése