Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2020. március 1., vasárnap

Vasárnap van, pörögnek a keresztény „zsinagógák” a félrevezetéseikkel

Sátán legnagyszerűbb eszköze a tévtanok és hazugságok hirdetésére az istentisztelet a maga monológ prédikációival és tanító hivatalával. Ezek nem biblikus dolgok, hanem az isz. 110-ban mártírként kivégzett Antiókiai „szent” Ignác isz. 107-ben írt hét végrendeleti leveleinek a következményei, ahol megszállottként hirdeti a püspök-kultuszt, azaz a gyülekezet az egyszemélyes showman körül kell forogjon, nélküle nem is szabad csinálni semmit, nincs is gyülekezet. Ezek a János apostol isz. 96-ban halála után 11 évvel keletkezett levelek azok, melyek mentén működik az „istentiszteleti rendszer”, és nem Jézus illetve az apostoli tanítások mentén. Ignác használta először a „katolikus egyház” kifejezést, aminek egy-ember-központú „istentiszteletét” mindmáig követik a protestáns gyülekezetek.

Most megmutatom a Budapesti Golgota humanizmusán keresztül (ők csak egy példa, bármelyiket vehetnénk), mennyire tévelyeg ez a rendszer, és mennyire elrejti az ember elől a valódi evangéliumot és azt, hogy meg kell halnunk a bűnnek, újjá kell születnünk és a Szent Szellem által Jézus követőjévé kell válnunk – azaz Krisztus Testévé, Menyasszonyává, Segítőtársává.

Végignéztem a Golgota Budapest élő közvetítését. Németh Jani a nem biblikus monológ beszédében (istentiszteleti prédikáció) beszélt:


– humanizmusról és segíteni kell az embereknek (nem kell megmondani neki, hogy térj meg, mert a pokolra mész)
– a saját véleményéről
– rabbikról és tanítványaikról (válaszom: ma ezek a rabbik a pásztorok és tanítványaik az alattuk ülő és a „szolgálatukat” támogató keresztények)
– arról, hogy alá kell szállni (miközben maga Jani nem akarja a pásztorságát letenni)
– „Jézusra mutatásról” (miközben egyszer sem említette az ember gonoszságát, Isten szentségét, a megváltásra szorulást)
– Jézusról mint „megoldásról” (csak a problémát hagyta ki, hogy mire is megoldás Jézus, illetve hogy hogyan válik Jézus kereszthalála megoldássá: ApCs 2:38)
– hogy a farizeusok ismerték az Írást, mégsem értették és elmentek Isten terve mellett (épp ahogy a mai lelkipásztorok, mint Jani is, és elmennek Isten terve mellett)
– hogy meg kell ismerni Jézust (de azt kifelejti, ez mit is jelent: „aki azt mondja, ismerem őt, de parancsolatait nem tartja meg, hazug az és nincs meg abban az igazság” 1Jn 2:4)
– hogy ha nem vagy benne biztos, hogy megtértél, akkor „ismerd meg őt” (a bűnbánat, bemerítés és Szent Szellem vétele helyett)
– engedelmességről (az alap lépések nélkül, lásd előbb. engedelmesség csak helyes megtéréssel kezdődhet)
– az egyiptomi fáraóról, hogy megkeményítette a szívét (pedig a fáraó az óember előképe, akit a bemerítésben kell eltemetni, lásd Vörös tenger)
– Jani gyülekezetnek hívja a golgotát, közben pedig mintha hitetleneknek evangélizálna (pedig a biblikus értelme a gyülekezetnek az eklézsia, a bűnből már kihívottak, azaz újjászületettek közössége)
– arról beszél, hogy nem akarja hogy úgy menj ki a teremből, hogy nincs üdvbizonyosságod (és közben bűnbánatra nem hívja az embereket és bemerítésre)
– arról beszélt, hogy Isten tervéhez kell csatlakozni, majd a végén kérte Istent, hogy áldja meg a golgotát (nem fogja, amíg hamis evangéliumot hirdetnek és pulpitusos monológ prédikáció van: egyszóval, amíg nem hajlandók meghalni a saját keresztény elképzeléseiknek)
Ezekben a rendszerekben nem a bibliai Jézust hirdetik, hanem a magukét. Nem azt, amit Jézus hirdetett. A céljuk a saját kis „üzletláncuk” hízlalása „megtérőkkel”, hogy utána adakozásra lehessen felszólítani, ahogy a végén Németh Jani is tette. Isten szentségéről, az ember gonoszságáról, a megváltás szükségességéről, megtérésről, bűnbánatról, önmagunknak meghalásról, bemerítésről, Szent Szellem vételéről, tanítványságról nem beszélnek. Sem arról, hogy testvérek és család vagyunk. Ez egy program, egy mosógép, egy agymosógép, és a 2000 éves ignáci püspükshow-nak mennie kell.

Az evangélium jóval több, mint a te kis életed megjavítgatása és „átadogatása”. Jézus életének kiterjesztése és folytatása az Atya által Számára kiválasztottakban. Ez viszont a keskeny kapun való átmenetel nélkül nem fog megtörténni. Újonnan kell születni víztől és Szellemtől. Jézus a mi gonoszságunk miatt halt meg, folyt ki a vére a kereszten bűnienk bocsánatára és támadt fel a halálból. Bánj bűnt, valld meg, merítkezz be bűenid bocsánatára és megkapod a Szent Szellem ajándékát, és leszel Jézusnak tanúbizonysága.

Ha már meghalált magadnak, nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése