Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2020. március 29., vasárnap

5 dolog, amit tudnod kell a koronavírus-támadás idején

Sokan sokfélét mondanak, mire kell odafigyelni a koronavírus támadás idején. Vannak nagy hangzatos beszédek és szinte mindegyik az „önátmentés”-ről szól, azaz: hogyan élhetjük mindezt túl, s hogy ne féljünk, stb. Ezért, mint aki az evangéliumot hirdetem, hadd tegyem közzé most a legeslegfontosabb öt dolgot, amit tudnod kell (nem csak) a vírustámadás idején.

  1. Isten szent, igaz és jó, aki gyűlöli a bűnt. Mivel ő szent és jó, ezért egy nap a gonoszokat meg fogja büntetni, hogy az örökkévalóságot tovább ne fertőzzék.
  2. Te gonosz vagy, hiszen számtalanszor vétkeztél Isten és mások ellen, szóban, tettben, gondolatban, stb. Napi 10 bűnnel számolva 80 év alatt kb 300 ezer bűnt halmozol fel Ellene, mire meghalsz és Színe elé kerülsz. Istent nem érdekli a véleményed. Hiába mondod, hogy jó vagy és az Ő barátja, hozzá tartozol, hiszel benne. „Aki nem Velem gyűjt, tékozol”, és „Aki nincs Velem, Ellenem van.” Ameddig fosztogató kalózként (a magad királyaként) élsz az Ő világában, nincs mentséged. A gonosznak lakolnia kell, és méltó vagy a külső sötétségre, az örök tűz tavába, ahol a féreg nem hal meg, a tűz nem alszik ki és a füstje felszáll örökkön örökké. Ott karanténban leszel örökkön örökké, lesz fogaknak csikorgatása és nem lesz kijárás többé. Durvább lesz, mint a vírus.
  3. Mivel Isten jó, ezért Jézusban testté lett, és megmutatta, hogyan kell(ene) élni bűntelenül. Ő szertejárt, démonokat űzött, gyógyított és tanított Isten és az élet dolgairól. 100% Isten, 100% ember. Bűntelen és tiszta. Alázatos és mégis hatalommal teli. Ez a Jézus azt tanította, „Kövess Engem.” (Ehelyett sajnos elterjedt egy „kereszténység” nevű hamis vallás, prédikátorokkal, templomokkal és istentiszteletekkel.)
  4. Mivel Isten jó, ezért nem akarja a bűnösök halálát, hanem, hogy megtérjenek és éljenek. Ezért van egy lehetőség a számodra: hol akarod látni a bűnödet az ítélet napján: önmagadon vagy Krisztuson? Ha magadon, akkor téged ér az ítélet, ha Krisztuson, akkor őt éri az ítélet. Jézus már el is intézte a te ítéletedet 2000 éve a kereszten, így eldöntheted, hogy átadod neki a bűneidet és úgy általában mindent az életedből. S ekkor a te jogos ítéleted már 2000 éve őrajta csattant. Valamennyire szégyenteljes ez, hiszen egy ártatlan ember szenvedett a te gonoszságod miatt. Ez az engesztelés lényege: Krisztus kifizette a kárköltségét annak, amit te követtél el.
  5. Ahhoz, hogy aktiváld ezt a cserét, a legfontosabb, hogy először is ezt el kell hinned teljes szívedből, hogy szükséged van bűneid bocsánatára, mert egy átkozott gonosz ember vagy különben. Ha ezt hittel elfogadod és egyetértesz, ez a bűnvallás: megvallod gonosz voltodat Isten előtt. Miután megvallottad bűnösségedet, el kell temetned ezt az egész gonosz életedet és „ádámi” természetedet Jézus halálában. Erre való a vízbe merítkezés (például otthon, a kádban), amikor víz alá merülve teljesen eltemetkezel, hogy nem látszol ki többé, aztán feljössz. Ez egy hitlépés, hogy beíratkozol Jézus követői sorába, úgymond „felöltöd magadra Krisztust”, és Isten ekkor lemetszi rólad a bűnös „testet” és meghalsz a bűnnek. Ekkor keresztre leszel feszítve a bűnnek és a világnak. Ezután megkapod a Szent Szellem ajándékát, hogy Jézus tudja az Ő életét folytatni benned, és így az Ő tanúja leszel a világon. Ekkor ez már nem a te életed lesz, hanem az övé. A koronádat már letetted, és többé nem te élsz, hanem Krisztus benned.
Az evangélium nem rólad szól, hanem Isten szentségéről, Jézusról áldozatáról és a te a halálodról. Arról, hogy meghalsz Krisztussal, és egy új életben jársz tovább ővele. Így szabadulsz meg a „korona-vírustól”, azaz attól, hogy te vagy életed királya. Mert vagy Isten királyságában élsz, vagy a magadéban, s e kettő egyszerre nem megy. A jó hír az, hogy Isten a MEGTÉRŐ bűnöst nem úgy öli meg, hogy a pokolra küldi, hanem úgy vet véget életének, hogy újjászüli, és Önmaga költözik beléje. Így is, úgy is fel kell add az életedet, de nem mindegy, hogy mi lesz a következménye.

Tedd le a koronádat Jézus elé, és nyugodt lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése